Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2017 11:12 - що е тази държава?
Автор: bojo12345 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1249 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
БЕЗЗАКОНИЕ, БАНДИТИЗЪМ И ГРАБЕЖ! ТАКОВА ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА ДЪРЖАВНОСТТА, КАКВОТО НАЛОЖИ ТАНДЕМЪТ БОРИСОВ – ЦАЦАРОВ, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВАЩИЯ
КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ
ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КНСБ
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КТ „ПОДКРЕПА”

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Обръщаме се към Вас, свеждайки тревогата си, не само като оглавяващи тези институции, а и като граждани. Няма друг фактор, който да застрашава така осезателно националната сигурност на страната ни, както властващото беззаконие и ширещата се корупция. Повече от двадесет години нашето сдружение „Съграждане” се бори срещу най – пагубното явление за нашето общество. Пресякохме редица корупционни схеми за стотици милиони левове, помогнахме на хиляди наши сънародници, спасявайки бизнеса, включително и домовете им.

Живеем във време, в което корупцията достигна небивали размери. Партиите в този им вид и обществените поръчки станаха основен инструмент за присвояване на милиарди левове. Законът се погазва най – безцеремонно! Трябва да се каже истината и то на висок глас, че страната ни се намира в състояние на Трета национална катастрофа, несравнима с другите две, нито по социално-икономическата разруха, нито по дадените жертви.

Разтревожени сме и от манипулацията, от илюзорното представяне на нещата, че в страната ни има стабилност, че по някои показатели дори сме заемали призови места в Европа, че сме преборили корупцията по-добре от Румъния, а на практика стабилност в беззаконието, корупцията, беднотията и мизерията. Поддържането на фискалните и други икономически показатели не е за сметка на повишената производителност, а за сметка на постоянно увеличаващите се данъци, такси, акцизи и различни налози, за сметка на многомилиардните теглени кредити, с които заробваме вече и поколенията след нас и най-вече за сметка на наложения геноцид върху собствения ни народ, принуден да се препитава със средства три пъти по-малко от санитарният минимум – 10-пъти по-ниско от средноевропейския стандарт.

Народът ни буквално измира от липса на лекарства и реален глад. Намаляваме с 60 000 човека на година. Невиждащи никаква перспектива за бъдещето си, през последните 25 години, над 30 000 наши сънародници сложиха край на живота си. През последната година новородените са с 10 800 по-малко от предната година, а през първия месец на тази година са с 700 по-малко. Постоянно се увеличават препитаващите се от кофите за боклук, бездомните, безпризорните. Голяма част от тях са с висше образование.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Пред очите на всички ни обществото ни се разпада. Сигурни сме, че запознавайки се, макар и с част от неопровержимите доказателства, и Вие като нас ще се почувствате омерзени, че сме част от едно такова общество, а честните и морални прокурори, съдии и следователи просто ще се срамуват.

Настоящото ни обръщение към Вас е да поставим на Вашето внимание, освен убийствената корупция и едно от най – унищожителните, най-мащабните явления за страната ни, съсипващо прохождащия среден и малък бизнес – гръбнака на всяка икономика, както и за съдбата на стотици хиляди наши сънародници и техните фамилии.

Недопустимо е за нас като общество да го позволим и този път, след като се ограбиха спестяванията на българите, след като се ограби труда на цели поколения чрез престъпната криминална приватизация, след като със заменките се присвоиха от олигарси най-престижни черноморски и планински имоти на стойност над 7 милиарда лева, след като бяхме безсилни като общество и пред т. нар. „кражба на века” или КТБ.
Борбата с корупцията на голяма част от продажната ни и зависима преса стига до изявата: „както първи и единствено -заяви БТВ”. А на самообявилите се псевдодемократи, лидери, водачи, спасители, дейността стига до изводите: „Ние знаем, народът знае.”; „Ако гласувате за нас, ще ви оправим.” Това напълно обслужва партийно-политическата мафия – олигархията. Затова ще бъдем по-обстоятелствени, привеждайки десетки конкретни примери с цифри, факти и имена, за да се види защо страната ни стигна до това незавидно състояние.
Въобще не се спазва ЗОП, 90% от ресурса в държавата ни, от всевъзможните фондове – общински, държавни и европейски се присвояват чрез манипулирани търгове от олигархията.
Не почивайки на никаква база, стойността на обществените поръчки се завишава неправомерно и многократно. След като спечелят въпросната обществена поръчка, самозабравилите се феодали, само за посредничеството, без да са си мръднали пръста, прибират 50-80% от средствата, останалата част се дава на подизпълнителите за изпълнение на обекта, а тези средства са отпуснати целево и никой няма право да ги отклонява, присвоява или обсебва.

В потвърждение прилагаме Определение №3 от 20.02.2013г. по ЧНД №3/2013г. по описа на Военен съд Варна, с председател на съдебния състав полк. Николай Петков Ненов. Съдът установява редица закононарушения – безпроблемно и трите ОП се печелят от една и съща фирма. От своя страна тя делегира правата си за по-нататъшно изпълнение с т.нар. „фирма бушон”, която на практика се явява посредник, наемайки подизпълнителите.

- За реконструкция на х-л „Маяк” са отпуснати 1 498 565.75лв., на подизпълнителя се дават само 598 859.32 лв. Посредника без да си е мръднал пръста присвоява, обсебва 60% от отпуснатите средства или 899 706 лв., установено със съдебния акт.
- За реконструкция на х-л „Фрегата” са отпуснати 1 999 983.53лв., получените от подизпълнителя средства са 778 408.86 лв., което на практика ще рече, че посредникът е присвоил и този път 67% или 1 221 577 лв., според съдебния акт.
- За ремонта на кухненските блокове на х-л „Маяк” и х-л „Фрегата” са отпуснати 879 802.90 лв., а получените от подизпълнителя са само 160 472.81 лв., с което и тук са присвоени 82%, а обектът е изпълнен само с 18%. Присвоени са средства според съдебния акт в размер на 719 330 лв.
Това е само част, г-н Г.Георгиев, президент на „СПХ”ЕООД /фирмата от посочения пример/ безпроблемно печели отново от същото военно ведомство поръчка за обект „Преустройство на Почивен дом Пампорово”, този път на стойност 24 544 809.81 лв. прилагайки буквално, като под индиго гореспоменатите схеми.
Фирма подизпълнител ЕТ „Лъчезар Василев” поема и изпълнява ел.частта за три пъти по–малка сума от стойността, определена за тази дейност. Не му се изплаща сумата от 201 781 лв. В двугодишно търсене на фирмата за изплащане на остатъка, се потвърждава, че се работи по схема с „фирма посредник бушон”, която на практика вече е отписана.

Това е част от схемата, която се прилага масово при ограбването на подизпълнителите.

Не случайно в. „Банкер”, в статия за проекта за „Интегриран воден проект за Русе” на стойност вече 114 милиона лв., описва част от схемите на въпросния Георгиев, а и това, че тези господа, на тази база могат да си позволяват да правят показни разточителства – грандиозна сватба на Георгиев в парижкия хотел „Риц” с кум влиятелния политик Румен Овчаров.
Г-жа Масларова ни построи социален обект на стойност 4 пъти по-скъп. Разследващите органи доказаха, че кражбата е 11 милиона и 38 хиляди лева. Кой и на каква база отпусна тези огромни средства и кой ги присвои? Защо се харчат отново стотици хиляди левове при разследването проформа „търсене на виновния”, когато с всеки един първичен, отчетен документ е установено количеството и стойността на извършените строителни работи и е подписан както от изпълнителя, така и от възложителя. Кой състави документите с невярно съдържание, с цел облагодетелстване, за да се източат неправомерно тези 11 млн. лв.? Никой не се съмнява, че тези средства са отишли в тези технически лица, но именно те трябва да бъдат подведени под отговорност и кажат къде са потънали 11-те милиона лева. Това се прави съвсем умишлено, ето защо 95% от обвинителните актове на прокуратурата не издържат в съда, но за сметка на това пък се присвояват неправомерно стотици милиони левове.

В потвърждение на горното, в офиса ни постъпиха писмени сигнали с посочени в тях конкретни имена, че фирма „Хидрострой” ЕООД издирва и назначава технически лица в напреднал стадий на раково заболяване, които да подпишат и поемат отговорността за крупни злоупотреби.

„Аз управлявам управляващите. Аз разпределям порциите. Всички партии поддържат обръчи от фирми, чрез които се разпределя ресурса” – ето тази истина, изречена от Ахмед Доган, всички ние подценихме.
Затова страната ни е напълно феодализирана от обръчите фирми до най-малката бръмка, до най-малкото звено. Проведените шест търга за ОП в Дирекция „Социални дейности и жилищна политика” в Община Варна, се печелят от фирма „Весела” ЕООД, приближена до директора Здравко Марков. Почеркът е един и същ – отстраняват се другите 10 участници, които дават 1.5 мил. лева по-малко за ремонта на дадения обект, в случая ще вземем комплекс„Др. Железкова”, като дават нереална гаранция от 70 години, а производителите на отделните видове материали дават гаранция от 5-8 години. Печели и по показателя „срок на изпълнение”, въпреки че в офертата е обявен срокът от 18 месеца, който е и технологичен, господата поемат, че ще я изпълнят само за 2 месеца. Равносметката – печелим 1,5 милиона лв., а за неспазване на срока и гаранцията плащаме неустойка само от 70 хиляди лв., която общината по правило пропуска да прибере.
Търсейки поредната обществената поръчка, този път ни построяват т.нар. Дом за деца в неравностойно положение, като за целта съзнателно се нарушава цялата законова уредба. Сключва се договор с Държавна агенция по горите за преотстъпване на терен за временно преместваем обект от дървена конструкция, който не е трайно свързан със земята. На мястото обаче се построява монолитен обект, с фундаментна плоча, железобетонни конструкции. Когато сградата е напълно завършена, чиновник от същата община поради извършени закононарушения отказва да подпише за прокопаване и захранване на обекта с Ел, ВиК и канализация. Г-н Марков оглавява комисията и съставят акт 16, въвеждат сградата в експлоатация без вода, ток и канализация. След което фирма „Весела” ЕООД предава сградата на общината. Обектът се изоставя и е разграбен до основи. Тъй като е построен и без геоложко проучване на свлачищен терен, последното наводнение отнесе остатъците от сградата в дерето. Затова, че няма никакви търгове е доказателство, че на същата датата, на която е въведена фирмата в строителния обект, се представя и акт за вече извършена работа на стойност 177 000 лв. Община Варна бе осъдена от „Весела”ЕООД да заплати 900 000 лв. И още, този вид строителство струва от 800 до 1000 лв./кв.м, а в случая цената е завишена на 2 300 лв./кв.м. И тук 72 – те хиляди лева неустойка г-н Марков е пропуснал да удържи. Всичко това е доказано и в доклада на АДФИ. И в този случай за прокуратура няма данни за извършено престъпление.

Фирма „Хидрострой” Варна, с неофициален собственик според пресата небезизвестния Велико Желев, е един от ярките примери, които чрез манипулирани търгове обсебват над 90% от различните фондове за строителни дейности в Община Варна, а и страната.

За преместването на два от ЖП коловозите в района на Стара гара Варна ОП се печели отново от „Хидрострой”, която възлага поръчката за изпълнение на единственото специализирано за страната държавно предприятие ДП”ТСВ” Поделение Варна. И тук се прибират неправомерно 3 милиона лева само за посредничеството, а останалите 3,5 милиона лева се дават на прекия изпълнител. Защо поръчката не се даде на специализираното предприятие – защото от държавната фирма нямаше как да се откраднат 3 милиона лева.
Печели и обявената ОП за енергийна ефективност на обществени сгради в Троян и отново прибира лъвския пай без работа, а останалите 50% дава на подизпълнители.
Не трябва да ни учудва констатацията на в. „Стандарт” 03.12.2009г. „Бивш пътен шеф, Велико Желев фучи с „Макларън” притежава още Мерцедес s-500 и мотор мечта, съшия като на Джей Лено, „Ламборджини’’ за 19-годишния му син, Порше „Кайен” за жена му (г-н. Желев пръв наложи схемата „Братко-Батко”, но Темида не го лови).

Не се възлагат ОП след ясни и прозрачни търгове. През 2013г. се провежда поредния манипулативен търг за поддръжка и ремонт на уличните настилки на Варна, за сума, представете си, от 300 милиона лева за следващите 4 години. Печели се отново от „Хидрострой” и сателитът им „Инжстрой”, за да се разсее общественото мнение, че в ръцете им се съсредоточава такъв огромен обществен ресурс се правят проформа сдружения от фирми с участници от Хасково, София, Силистра и т.н. Ако се направи проверка ще се видят редица несъответствия, че посочените специалисти са на работа в други предприятия. Видно при ремонтите участват машини и работна ръка единствено на „Хидрострой” и „Инжстрой”, а само от жилетките на работниците е видно името на сдружението.

Ако по-горе изнесени от нас факти се потвърждават и от съдебен акт, то тук ще се позовем на доклад на Сметната Палата, на ковчежника на Община Варна от 1999 до 2007г., Димо Стоев, получил на два пъти национална награда „Общински финансист и финансов мениджър на България”, на заместник кмета по финанси при община Варна, доцент тогава, а сега вече професор Борисов.
„Мен ме отстраниха деликатно, заявява г-н Стоев, изтеглиха ме в министерство на финансите, но подозирам, че истинската причина е, че аз категорично се противопоставих на корупционните практики в общината и най-вече бях против анексирането на въпросните договори. Касае се за злоупотреба от 90 млн. лв. По случая има доклад на Сметната палата, заявява той, не става дума за празни приказки.”

От доклада на Сметната Палата става ясно, че Община Варна е сключила договор с въпросните фирми на обща стойност 50 000 000 лв., след половин година работа и усвояване на 4 млн.лв. въпросните фирми изявяват претенции за актуализиране на цените. Проформа, отначало общината отказва да анексира договорите, предвид забраната на чл.43, ал.1 от ЗОП, след което кметът прекратява договорите и то, представете си, по взаимно съгласие. С Решение на 01.09.2008г. от кмета е стартирана нова открита процедура за възлагане на ОП, буквално със същите фирми, със същия предмет, както и териториален обхват, но вече стойността е 140 000 000 лв.

Ето какво заяви още ковчежникът: „Кирил Йорданов подпираше три монополни фирми, които работеха на 200% над средностатистическите надценки в България. Нито една обществена поръчка, заявява той, не приключваше с договорена цена. Примерно обществената поръчка е 6 млн., обектът приключва за 10 млн. лв.; Ако не спечели /търга/ този, който той си е избрал, веднага прекратява поръчката; Кметът Кирил Йорданов работи заедно с Янко Станев, който е идеологът на всички кражби. За да обслужат интересите си теглиха 150 млн.лв. кредит.

Тревогата си споделя и Заместник кмета по финанси при община Варна, проф. Борисов „Дерзайте, ни заявява той, аз нямах вашия кураж, но ще съдействам на разследващите органи, защото в община Варна стават страшни неща.”

В тази посока е и доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция, която освен горепосочените закононарушения относно сградата за деца в неравностойно положение, която ни струва 900 000 лв., констатира още беззакония, че от началото на 2009-та до края на септември 2012 година в Община Варна са раздадени около 65 млн. лв. от местната хазна на фирми, този път – без да е провеждан конкурс. Папките трета година вече събират праха в следствие и прокуратура. И тук отново няма данни за извършено престъпление.

Дори и младите служители от „ДАНС” останаха учудени, когато им представихме 50 кореспонденции с различните институции и най-вече с прокуратурата и това, че с редица пресконференции и протестни действия успяхме да пресечем една от крупните злоупотреби, обслужващи много и различни групировки.

Доказахме, че издаденото разрешително за строителство на терена на т.нар. „Колхозен пазар” за борса, офиси и банка на „ТИМ” е в нарушение на седем основни пункта спрямо Закона за устройство на територията (ЗУТ). Проектът, заплатен 300 хил. лв., остана безпредметен, за сметка отново за нас, данъкоплатците. В случая предотвратихме присвояването на 11 хил. кв.м прилежаща земя в централната част на града да бъде обсебена.
В същата корупционна сделка подписан договор за консултантски услуги от 3 млн. 200 хил. лв., и че сумата е дължима и при непострояването на обекта, което стана и факт. При образуваната най-после преписка по случая, пред трима членове от нашето сдружение, призовани като свидетели, следовател Асенова ни заявява: „Не бъдете оптимисти, делото ще бъде смачкано, аз ще бъда отстранена! Кампанията се води от Окръжния прокурор Владимир Чавдаров, който има подкрепата на прокурор Ситнилски от Главна прокуратура. Тези хора пред нищо не се спират.” Само след 4 месеца следовател Асенова беше не само сменена, а и уволнена и преписката заметена. Неотдавна в собствения си сайт „Интрига”, може да се прочете и сега, Веселин Данов, човекът, който знае какво казва, излезе с материал, който заявява: „Прокурор Ситнилски от Главна прокуратура ми искаше 600 хил. евро, за да ме освободи от затвора!”
                                                                                                      следва продължение

копие 
от:http://afera.bg/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%8A.htmlГласувай:
9Следващ постинг
Предишен постинг

1. chen - Поредната политеческа пропага...
15.02.2017 15:39
Поредната политеческа пропаганда, в която дозата истина е сведена до минимум. Не ви ли е срам да се превръщате в съучастници на тези, които 28 години съсипват държавата?
цитирай
2. bojo12345 - На 1: Ти кое предпочиташ - да знаеш или да не знаеш....
15.02.2017 16:58
Иначе всеки си носи сам главата и мислите в нея! Не употребявам квалификации за никого от блогерите, ако е ясно казаното.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3085663
Постинги: 1909
Коментари: 4274
Гласове: 17937
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728