Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2017 14:29 - що е тази държава?
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Многократно сме сигнализирали органите като сме представяли на разследващите доказателства, копия от първични документи, актове, фактури и др. от които е видно, че на даден обект е изписано количество асфалт, който спрямо квадратурата се явява с дебелина 60 см. Съставя се актове със завишени показатели или часовата ставка 8 пъти, спрямо усреднената за страната. Транспортът – 4 пъти. При снегопочистването на наетата фирма за кампанията се плаща 10,13 лв/км, докато на „нашата” Хидрострой, по същото време, при същите условия се заплаща по 91,80 лв./км или 9 пъти повече (или стойността на една винетка за километър). При разсола на едната фирма се плаща 8,50 лв./тон, а на „нашата” 54,30 лв/тон т.е. завишаването е 7 пъти. За превоз на строителни отпадъци се усвояват 484,56лв./куб.м или завишаването е 44 пъти. Най-обикновените люлки на детските площадки с две пластмасови седалки се закупуват от производителя за 430 лв., а от Общината са усвоени 1700 лв. или 4 пъти повече. С фиктивен протокол са усвоени 500 хил. лв. в следствие нанесени щети от непреодолими природни бедствия – проливен дъжд. При направената от нас справка в БАН се оказа, че „проливният дъжд” е само 5 л/кв. м Свлечената земна маса от въпросното бедствие с обем 18 600 куб.м, представете си била натоварена на ръка, в някои от дните са товарили по 1000 човека. Усвоени 800 хиляди лв. за изкоп на земна меса по взривен способ, при направената справка от нас в МВР се оказва, че от 10 години нито е искано разрешително, нито е боравено с взривни вещества в този район и т.н., и т.н.

Отчита се, че в равнинната част на магистрала „Тракия” при далече по-големи изисквания за първокласен път, 1 км с шест платна струва 4 милиона лева, то за построяването на третокласен път на ул. „Царевец”, приравнена към 1 км, с две платна при напълно готово трасе „Хидрострой” ни построява за 12 милиона и 600 хиляди лева. Обекти идентични по проект и равни по обем, най вече сметища, канализации, пречиствателни станции и водни цикли, пътни отсечки, построени през периода 2004г. – 2005г. за по 3-5 млн. лв. днес, без да са се увеличили цените на материалите и труда, същите се строят за 30-35 млн. лв., че и нагоре.

Община Варна безпроблемно плаща консултантски услуги на стойност 3,2 милиона лева – сума по-голяма от построяването на самия обект. Плаща адвокатски хонорари от 250-300 хил.лв. до 700 хил.лв., та до 1 милион лева.

Задържан контейнер с контрабандни цигари на пристанище Варна, Окръжна прокуратура намери решение, контейнерът беше предаден на собственика му с мотив, че цигарите не били контрабандни, а за лични нужди. А математиците изчисляват, че въпросният контрабандист трябва да живее 1500 години, за да ги изпуши. Потвърждавали сме многократно думите по-горе на финансиста Стоев, доказвали сме го с факти и документи, че нито един обект в Община Варна не завършва на първоначалната твърда договорена стойност. Първият етап на плувен басейн „Приморски” от 4 милиона лв. първоначална договорена стойност и утвърден проект приключи на 11,7 милиона лв.

Олигархията не може да просъществува без участието и покровителството на министър-председателя, Главния прокурор, ВСС и т.н. Сменят се правителства, сменят се Главни прокурори, но престъпните схеми и хората си остават. Сменят се само касиерите, а корупцията бележеше постоянен ръст. Това незавидно състояние, в което изпадна страната ни, е плод на всички участвали до сега правителства, но такова обезличаване на държавността, каквото наложи тандемът Борисов-Цацаров, никога не е имало.

Олигархията се стреми на всяка цена да запази статуквото. Показателен е примерът, че с два-три фиктивни конкурса ВСС избра и назначи за втори мандат Окръжен прокурор на Варна, Владимир Чавдаров, човекът, който злоупотребявайки с властта си, осигуряваше чадър на престъпността и е в основите на съсипването и ограбването на нашия град. Като дявол от тамян бягаме от приведените примери за положителните резултати, които съседна Румъния постигна в борбата си с корупцията. В последната справка четем как висшият магистрат Мирча Молдован получи 22 години затвор заради злоупотреба с власт заради решаването, или по-точно заради замитането на дела. С този си акт ВСС потвърди нещо, което всички знаем, че е проклятието на българското общество. Проблемът Чавдаров е явление и ние в най-скоро време ще излезем с обръщение към институциите и българското общество.

Ще се убедите, че редица прокурори, съдии и разследващи не осигуряват само чадър на престъпността, а са част от нея.

Поиска среща с нас инж. Петьо Йотов, един от двамата собственици на „ТОПБИЛД” ООД една от големите строителни фирми във Варна и страната, не къде да е, а в гората. Дегизиран до неузнаваемост, треперещ до степен, че не може да набере номер на мобилния си телефон. Сподели трагедията си. Освободихме го от страха и го посъветвахме да напише жалба до прокуратурата, заведена под вх. № 6867 от 06.05.2011г. до Районна прокуратура Варна. Преди това той е написал няколко жалби по конкретния случай до полицията. Тъй като бяхме сигурни, че и тази корупционна сделка ще бъде изтъргувана и заметена, за сигурност, свързахме инж. Йотов със служители на ДАНС София, на които преди години помогнахме при разбиването на корупцията при получаване на българско гражданство, на които той изпрати жалбата, както и входящия номер.
НАП Варна съставя акт на въпросната фирма за 2 млн. лв. неплатени данъци. Това е повод съдружникът на жалващия се да заобиколи закона, инсценирайки фалит като силово го принуждава да следва неговата схема, след което да напуснел страната.

Споделя как с опрян пистолет е заставен да подпише документи за продажбата на активите на фирмата на стойност над 6 млн. лв., корекция на договора на строяща се в момента офис сграда на знаковата фигура Валентин Вълканов, бивш директор на звеното за инвестиционна политика в Община Варна, а в момента директор на ВиК Варна, от 3 на 6 млн. лв.;

Споделя как Вълканов е организирал в ЦКБ да открият банкова сметка на фирмата, тъй като тяхната била запорирана от НАП.; Да им пусне фактура на стойност 723 000 лв.; Заставили го да подписва подготвени документи – няколко договора за цесии на стойност над 1 000 000 лв. Не му е била предоставена възможност от разследващите и нотариусите да чете съдържанието на тези договори, като някои от листите били наполовина празни.; Бил принуден да разпише ордери, че един на друг със съдружника са си дали по 450 000 лв., което не отговаряло на истината.; Да разпише декларация при нотариус Дякова, че е получил като физическо лице сумата 250 000 лв., което също не отговаряло на истината.; Организирали да даде показания пред дознател Панайот Вълчев в НСБОП Варна като бил предупреден, че лицето Вълчев е познат на Вълканов, поради което отговорите на жалващия били уклончиви и различни от действителността – изпитвал страх за живота си.; Държали го в апартамент под ключ. След това го откарали във Второ РПУ – Варна като предварително го предупредили, че или ще действа по техния план, или го оставят в ръцете на Вълканов. Там ги чакал дознателят Миро. Показанията на жалващия се относно негови жалби, които бил пуснал преди това за присвояването на апартаментите, собственост на фирмата, били предварително написани, като трябвало само да ги разпише.
Въпреки че инж. Йотов пише в жалбата си до прокуратурата, че с наличните активи или построените апартаменти в Драгалевци, централната част на Варна, вили в Панагюрище и др., спокойно могат да покрият задълженията си към държавата, доставчици и подизпълнители, и да продължат нормално работата си. Не е получил съдействие нито от разследващите, нито от прокуратурата. Активите на фирмата били продадени, дългът към НАП от 2 млн. лв. остава открит, с няколко милиона са завлечени и тук десетки фирми-подизпълнители, доставчици на материали и др. Нещо повече, държавата е утежнена с допълнителни фиктивни фактури, договори, цесии, от които е станало възможност за изпиране на пари, избягване на Данък печалба, присвояване на ДДС и др.

Можем да представим над 120 наши сигнали с неопровержими конкретни данни, цифри и имена. С подписите и печатите на 26 граждански и партийни формации сигнализирахме ВКС и други институции за крупни закононарушения в Община Варна. Търсили сме съдействие дори като се обърнахме конкретно към всеки един член на ВСС, всеки един член на Инспектората към ВСС /ИВСС/. Отговорите са неизменно – няма данни за извършено престъпление.

По най-голямата пладнешка кражба от 90 милиона, констатирани в доклада на Сметната палата, потвърдени от финансиста, който пряко ръководи тази дейност, и от зам.- кмета по финансите, се обърнахме за съдействие към Директора на ДАНС, тогава г-н Писанчев като му предложихме да помогнем със специалисти, тъй като много от нашите членове водят, работят и отчитат именно такава дейност, някои от които работят и като вещи лица в съда. Имайки предвид, че благодарение на нашата помощ и неопровержими доказателства събрани от нас, въпреки, че не сме конституирани по делото Община Златица успя да докаже и предотврати при строящото се сметище злоупотреба за 8 млн. лв. с решение №583 от 13.10.2009г. на съдия Владимир Иванчев от Софийски окръжен съд, взето с помощта на нашите неопровержими доказателства. От г-н Писанчев не получихме отговор, включително и на напомнителното ни писмо, което е потвърждение, че статуквото е бетонирано. Твърдим и сега, че при обстойна проверка на актовете, с които е усвоена тази огромна сума, ще се докаже по безспорен начин, че тези средства са буквално заграбени, откраднати.
Уважаеми дами и господа,

Не трябва да си заравяме повече главите в пясъка. Окончателно се обезкървява икономиката ни, десетки милиарди потъват в сивия сектор, те не отварят работни места, не влизат в потреблението. С тях се разточителства, олигархията се окупира в екзотични острови, ривиери, престижни столици, а в същото време покриваме дефицита като теглим милиарди левове кредити. Особено голяма е тревогата ни, че масово се унищожава малкия и среден бизнес.

Това е живата и инициативна част на обществото ни, те се осмелиха да теглят кредит за начален капитал, залагайки жилищата си, оборудваха работилници, цехове, закупиха на лизинг транспорт и механизация. А бяха жестоко измамени, ограбени и фалираха. Те са неравнопоставни пред самозабравили се феодали, корумпираната администрация, пред гласуваните лобистки закони, лизингодатели, банки, съдии изпълнители и др. Ако вземем данните от отписаните и фалирали фирми в последните 6-7 години ще видим гротеската картина, че тази участ е сполетяла над 120 000 фирми и още толкова са в процес. Това е причината десетки хиляди наши сънародници да останат и без домове. В случая не става въпрос за фалит, причинен от естествения риск, който си носи всеки бизнес. Камарата на частните съдии – изпълнители със задоволство отчита, че само за периода 2013 – 2014г. са събрали несъбираеми кредити на стойност 3,5 милиарда лева. Без да отчитат резултатите от принудително-силово събраните кредити чрез бухалките. При обстойна проверка ще се докаже, че за период от последните 10 години олигархията се обогати с нови 10-12 млрд. лв, обсебвайки вече и нещо, с което българина е изконно свързан, а именно дома. Това е причината оцелелите и спасили се предприемачи да преустановят работа и предпочетат да внесат оборотния си капитал в банките срещу 2% лихва по депозита, когато в производството могат спокойно да взимат 15-20% печалба. Спестяванията на българското население по всяко време са били около 25 млрд. лв., сега депозитите минават 50 млрд. лв. Само за миналата година депозитите на българските граждани са се увеличили с 3 милиарда лева!

Такова беззаконие, такава несправедливост, такова ограбване на човек от човека, българската история не помни. Тези наши сънародници или най-живата, съзидателна част на обществото ни бяха безскрупулно ограбени и унижени, и нямат никакъв шанс да получат каквато и да е защита на техните права от държавата.

Още през 2001 г. при построяването на поредния курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена” Мулти-Илия Павлов, който на практика беше държава в държавата, отказва да заплати труда и материалите които стотиците фирми-подизпълнители са вложили в конкретния комплекс, някои от които са теглили дори и кредит, залагайки домовете си. Гурбетчиите нямаха пари да се приберат по родните места. Пострадалият при трудова злополука и останал с едно око работник Муса от с. Поляците беше изхвърлен на улицата, не бил техен работник.
Обединихме се около неволята на пострадалите и предприехме действия. Още след първата ни пресконференция се осмелиха да ни се доверят и заявят вземанията си от „Мултигруп” 47 фирми, ощетени с 6.5 млн. лева. Няма институция, от която да не сме търсили съдействие – глас в пустиня. Потърсихме съдействие от Американското посолство, мотивът ни беше, че в борда на директорите имаше американски граждани. Приеха ни на третия ден след сигнала. Съдействаха ни до връщането и на последния лев от 6,5 млн. лв., а на въпросния пострадал Муса договорихме извън съдебно 12 000 лв. Настояхме, което стана и факт, първо да върнат парите на Иван Гамолов, който прединфарктно влезе в болницата след като банката му описала жилището. Окуражени при нас дойдоха още десетки фирми, но вече късно. Признаваха си, че от страх за децата си, а и от други посегателства, не са посмели да заявят вземанията си, които средства надхвърлят многократно по обем първоначално заявената сума от 6.5 млн. лв. Един от основните идеолози на тази престъпна схема, която се преписва и от останалите групировки, и тогава и сега е недосегаемият Николай Вълканов, човекът – държава в държавата, тогава под крилото на Мулти-Илия Павлов, а сега под крилото на Ахмед Доган.

Тези престъпни схеми се усъвършенстваха с всеки изминат ден и година, обхванаха цялата страна и добиха унищожителен характер.

Изплака в офиса ни и Сабри Хаджиали, председател на фирма БИЛД С.Х-51 ЕООД с.Бели Извор община Ардино, който ще послужи за сборен образ, не на десетки, а на стотици хиляди ощетени, ограбени и унижени наши сънародници. В справката четем, че за извършената от неговата фирма работа на обекти, на фирма ‘’Минстрой-Холдинг’’ АД София с председател Николай Вълканов вече 5-та година не му е заплатена сумата от 355 534.00 лева с лихвите. Тези средства са се натрупали от незаплатени последните траншове на предшестващи обекти включително и работата на „Цанков Камък”. Сабри заявява: „Целият град ще потвърди, че построяването на обекта „Геометрична станция Златоград” е изпълнено от моята фирма. Въпреки многократните ни настоявания до ден днешен г-н Вълканов отказва да ми преведе дължимите средства. Фирмата ми окончателно фалира, задълженията ми към банките, НАП и НОИ, доставчици и работници остават непокрити. Предстои описване на недвижимото и движимо имущество на фамилията ми.”
Всякакви доводи, че проблемите им са от частно-правен характер, са неоснователни. Всички те са поставени под ударите на добре обмислена престъпна схема, която се прилага от години. Самозабравилите се феодали добре знаят и владеят процеса, че след като са направили жертвата несъстоятелна, тя няма средства да наеме адвокат или пък да плати държавните такси за претендираната сума. Те са наясно, че потърпевшите макар и след дългата съдебна сага да получат справедливост, по правило фирмата длъжник, използвана като бушон, вече е умишлено фалирала и отписана, или продадена на 90-годишна циганка. Оплакванията са не само от Николай Вълканов, Ветко Арабаджиев, Николай Банев и монополистите от пътното строителство, схемата се прилага масово. Фирма „Дейтрон” след като завлече десетки фирми-подизпълнители със стоци хиляди левове и още с толкова държавата, предизвика умишлен фалит и само след година възкръсна в пространството с нов бизнес за милиони левове.
Масово се изнудват потърпевшите, ограбени предприемачи срещу получаването на 8-10 хил. лв. да подпишат декларация, че нямат никакви претенции за останалите суми от по 250-300 хил. лв., че и нагоре.
Само преди две години гръцки фермер не заплатил труда и изгонил наши сънародници, бе осъден ефективно, наложена му бе огромна глоба и бе заставен от Инспектората, да бъде заплатен труда на потърпевшите.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Решаването на този кардинален въпрос е неотложно и ще е първата реална стъпка. Имаме ли истинска воля за радикална промяна да се издигне върховенството на закона и справедливостта в обществото?

При срещата в Американското посолство, случая Мултигруп преведен по-горе, първите думи на посланика бяха: „Господа нищо няма да сме свършили, ако не направим така, че да се върне и последния заграбен лев на ощетените.”

Първото нещо, което трябва да направи този път държавата, е да се поканят самозабравилите се феодали, да се разплатят с ощетените фирми и отделните работници и служители за вложения от тях материали, труд и всякакви разходи. Да им бъде заявено предварително, че в противен случай ще им бъде запорирано имуществото и ще им предстои доказване на произхода на средствата. Жалко, че първите трудности, които ще срещнем, че в Европейска правова България и то в 21-ви век трябва да освободим хората от страха, за да заявят своите вземания.
Много от проблемите трябва да се поставят за решение в Народното събрание. Трябва да се премахнат лобистките закони, които са пречка за производството и обслужват определени корпоративни интереси. Трябва да се намери законово решение, макар и временно за създаване на Арбитражен съд, за да може да се решат по най-бързия начин проблемите с ограбването на стотици хиляди фирми. От своя страна, те ще докажат по безспорен начин за вложените от тях труд, материали, механизация и други разходи.
С издигането на върховенството на закона, а оттам и справедливостта в обществото ще върнем и надеждата на стотици хиляди наши сънародници. Само тогава ще се прелеят в производството, а оттам и в потреблението десетки милиарди левове, депозирани в българските банки. Установените ред и законност в страната ни ще са гаранция за приток на външни инвестиции.
За да започне процесът на възраждане на изстрадалата ни родина е необходимо гражданското общество да осъзнае дадените му права по Конституция, че то е държавата, че то е суверенът, и за целта трябва да упражни своя граждански натиск и контрол. Крайно време е авангардът на нацията да поеме своята историческа отговорност. Да не позволяваме повече на шепа престъпни безродници да се разпореждат със съдбата на един цял народ.

ИГНАТ РАДЕНКОВ  Гражданско сдружение „Съграждане” – Клуб на свободните граждани
19.02.2016г
гр. Варна

P.S.: Ние сме наясно срещу какво явление сме се изправили, поели сме своя риск. Но това, че репресиите срещу нас се водят от прокурори, съдии, общински служители, НАП е недопустимо. След като съсипаха кариерата и бизнеса на мнозина от нас, ни заплашват вече и с физическа саморазправа. За нас обаче истината и окаяното състояние, в което се намира страната ни, е над всичко. Тъй като няма държава, няма към кого да се обърнем, правим настоящето публично достояние и търсим съдействие от обществото.Гласувай:
5
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2402460
Постинги: 1713
Коментари: 3645
Гласове: 16082
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930