Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2020 08:31 - Петър Бояджиев: Симеон подари на комунистите 5 млн. швейцарски франка
Автор: bojo12345 Категория: Регионални   
Прочетен: 447 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Ако Бойко е подставено лице, ще оттече в канализацията! Българската лъжа започва с Желю Желев, Андрей Луканов и асистентът им Доган.

Петър Бояджиев е роден на 3 юли 1947 г. в Шумен в семейство на чиновник. Завършва гимназия в родния си град. След казармата е приет да учи математика в Софийския университет. В навечерието на ІХ конгрес на БКП през 1966 г. заедно със своя приятел Алфред (Фреди) Фосколо (в момента главен редактор на в.”Про и Анти” – б. авт.) разпространяват позив с искания за излизане от Варшавския договор, за свобода на сдруженията и многопартийност.

Държавна сигурност го поставя под наблюдение и го задържат на 15 август 1968 г. – месец преди нахлуването на войските на Варшавския договор в Чехословакия. Предлагат му да сътрудничи на спецслужбите, като замине във Франция и проникне в емигрантските среди.

Бояджиев отказва. Осъден е на 12 години затвор при строг режим. Разбирайки това, майка му изразява негодуванието си и е затворена в психиатрична клиника, където няколко месеца по-късно слага край на живота си. Петър Бояджиев е изпратен в политическия отряд на Старозагорския затвор, където следват поредица от опити да бъде вербуван за агент на ДС и изпитва на гърба си цялата гама от физически и психически методи за натиск на репресивната машина. Освободен е след изтичане на наказанието на 3 май 1978 г. Принуден е да изкарва прехраната си като общ работник и дърводелец.

На 2 декември 1992 г. президентът Желю Желев възлага на Петър Бояджиев, кандидат за министър-председател, посочен от парламентарната група „Предизборен съюз на БСП и коалиция“, да състави правителство. Кандидатурата се оказва неконституционносъобразна, тъй като бившият политзатворник има двойно гражданство – френско и българско. Петър Бояджиев живее в Тулон, Франция, заедно със семейството си. През септември т. г. у нас предстои да излезе скандалната му мемоарна книга.

В интервюто си специално за вестник “Над 55” Петър Бояджиев отваря своите лични досиета за царя и разлиства поредна страница от тайните на известни герои от политическата сцена у нас.

- Господин Бояджиев, България има нови управляващи, на какво да се надява българинът този път според вас?

- Дали този пореден опит ще бъде успешен днес не мога да знам. Когато преди 8 години българите направиха същия ход, но за Симеон, тогава знаех, че ще е лъжа. Понятно е защо... Бях сигурен, че българите ще бъдат излъгани много бързо. Освен всичко Стоян Ганев, който се въртеше около Симеон, навремето заедно с Димитър Луджев беше в правителството на Филип Димитров от квотата на Ахмед Доган. Ганев е човек, който в общи линии може да се нарече шарлатанин. Един друг шарлатанин също се въртеше около Симеон – Венцислав Димитров...

- Бивш бодиград на Живков, бивш бодигард на царя, бивш пожарникар, бивш полицай, близък до хора от сенчестия бизнес... Наскоро по Би Би Си вървеше такъв клип за новия министър-председател. Вас лично притеснява ли ви с нещо миналото на Бойко Борисов?

- Не ме притеснява на милиметър. Защото лъжата в България и без досега да са управлявали бивши бодигардове, господства 20 години. Хората без биография и тези, които ги е срам от тяхната биография, управляват 20 години в България. В рамките на 6 месеца ще се види всичко! Ако Бойко Борисов не е подставено лице, той би имал шансове да извърши нещо. Ако обаче е подставено лице, той ще свърши като всички подобни и ще оттече в канализацията! Ако не е - ще бъде третият такъв премиер! След Филип Димитров и Жан Виденов...

- Е, точно тяхната съдба не е много за завиждане...

- Да, защото всички се съюзяват против такива и ги изяждат! Ако Бойко Борисов не е подставено лице, му трябват много муниции, защото трябва да разбива империи! Цялата тази сган, политическият елит през тези 20 години, изяжда всеки различен, който се изпречи по пътя им!

- В свои интервюта в пресата Димитър Луджев изкарва Иван Костов злият гений на прехода... И вие ли мислите така?

- Българската лъжа не започва с Иван Костов. Българската лъжа започва с Желю Желев, Андрей Луканов и асистентът им Доган. Годината е 1991 г. Предстоят първите преки избори за президент на България. Идват моите приятели земеделци и казват, че Желю искал да направи Стефан Личев вицепрезидент, трябвало да се помиря с него... Добре. Започваме да се срещаме почти всеки ден.

Желю смени десет кандидати за вицепрезиденти – Константин Павлов, Гиньо Ганев...

Една вечер седим в президентския му кабинет, почти изпихме една бутилка уиски. Аз започвам да му развивам някакви философии какво поведение трябва да има пред колебаещия се избирател.

По едно време нашият ме гледа, гледа... Е, бяхме си пийнали, но държахме и двамата... Казва: “Абе, Петьо, много сложни ми ги разправяш! Аз много добре зная, че без БСП няма да мога да стана президент, но ще го направя под масата, по нашенски!” И започна да си върти ръцете под масата, да показва как точно ще го направи... Изумих се. По-късно разбрах, че Желю е преговарял и с Александър Лилов, и с Луканов

да сложат тези карикатури Велко Вълканов и Румен Воденичаров

за кандидати за президент и вицепрезидент на БСП - за да е 100 процента сигурна победата му! Та хорото на българската лъжа го повежда Желю Желев.

- При последните избори имаше доста анти ДПС говорене. Дали това в чужбина не се възприе като отношение срещу мюсюлманите и българските турци? Вие сте чувствителен на тази тема...

- Така е, защото не се мисли какво се говори. Не трябва да се слага знак на равенство между българските турци и мюсюлмани и Доган... Доган е плод на Държавна сигурност. Трябва да се промени уставът на партията – бивши агенти на ДС да нямат право да заемат ръководни постове... Разбира се, че

ДПС трябва да се отърве от Доган

С големи надежди съм, че до две години Доган ще излезе през задния вход и ще има обновление...

Вежди Рашидов пределно ясно ги обясни нещата – на българските мюсюлмани и българските турци трябва да им се даде въздух, защото Доган ги е стиснал за гушите. Вярно го казва Вежди Рашидов!

Когато някой каже нещо вярно, не ме интересува кой го казва, щом е вярно!

- Вие имате лични впечатления и от Ахмед Доган...

- Доган е човек, който е получил много психически травми в детството... Комплексар е, избран е по тази причина за агент на ДС. И с него съм се сблъсквал лично не веднъж...

През 1991 г. Доган дойде в Париж и се среща с Даниел Жакоби, председател на Международната федерация по правата на човека, за да настоява зад гърба ми ДПС да стане член на организацията - на мястото на нашето Независимо дружест-во за защита правата на човека... По поръчение на Държавна сигурност! Жакоби обаче му казва: “Ела утре да разгледаме този въпрос!” Доган си излиза и Жакоби ми се обажда по телефона: “Това момче, за което ме викахте в България да го освобождаваме от затвора и ходих при държавния глава Петър Младенов, е в Париж и иска да запише някаква друга организация на мястото на Независимото дружество... Можеш ли да дойдеш в Париж?” Аз обаче му поисках телефона на Доган, там където е отседнал. Звъня, Доган вдига телефна и казва: “Слушам!” Понеже само онези му знаят този телефон, не очаквал мен...(смях).

Казвам му, че знам за какво е дошъл... Той се гипсира, започна да обяснява нещо... “Добре – казвам - утре ще бъда в Париж и ще се видим при Жакоби!” Пристигам при Жакоби в Париж, чакаме го, обаче наш Доган не идва... Обаждаме се в хотела и разбираме, че е си е заминал веднага след моето посещение при него вечерта...

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА


Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/article/13619

Гласувай:
6
21. krumbelosvet - Каква е връзката
08.11.2020 18:40
Каква е връзката м/у заглавието и текста?
Каква е връзката?
Нема ти четем блицо, оти тука тексто е ного убъркън.
цитирай
2. bojo12345 - Както желаеш, belosvet .
09.11.2020 21:26
Лека нощ.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Божидаре!
09.11.2020 23:08
Казал е самата истина, приятелю!
Показал е колко са жалки тези псевдодемократи
Че Желю е подставено лице, лъсна за мен, когато набързо прегледах Фашизма му Който му е приписал авторството е надценил възможностите му Той може да запаметява, но не и да твори!
Заби нож , първо на Дертлиев, после и на Берон
По време на стачките срещуФ.Д. имах среща с депутат, псевдодемократ, малко по- късно се изяви като такъв Определи ми час в НС за среща Е, не ме пуснаха ,без представена от него покана ,въпреки ,че ме уверяваше, че не е нужна ?Червеят на съмнението заработи Реших да го изчакам на вратата Станах свидетел на две любопитни неща- Първо група от депутати, от крайни комунисти и крайни демократи излезе приятелски настроена от НС и вкупом, с майтапи се насочи към ресторанта в отстрещния хотел Не можех да повярвам Вътре ще се избият ,а заедно, с майтапи обядват? Сигурно споделят, че добре са излъгали ония бунаци- народа

Изтичаше вече час, мислех да си тръгвам, но се оказа ,че не съм сгрешил със засадата "Моят" човек, вързал ми тенекия, дойде и се стресна така, че каза- Ама ти ме чакаш? Да, чаках го и бях наясно с що за човек и демократ си имам работа ! След години излезе досието му Пълен позор, от 14 годишен агент на ДС
Ето ,в такива ръце попадна демокрацията!

Лека нощ!
цитирай
4. bojo12345 - Да, Иване - както показва и заглавието, не знаем много факти и ще ги научаваме така - на час по лъжичка!
10.11.2020 17:04
Много лъжи, много агенти и много омраза у властимащите, които искат само голям кокал. Те си го получават, но не знаят каква е цената. Остава да видим сценката от последното действие, защото нещата отиват към естествен край ..Дори за Македония излъгаха отново. Виж кой с кого се прегръща.
Жив и здрав, приятел!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2118004
Постинги: 1550
Коментари: 3219
Гласове: 14945
Календар
«  Март, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031