Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2011 21:25 - НЯМА ВРЕМЕ !!!
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 10572 Коментари: 19 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БЪЛГАРИЯ - ЧАСТ ОТ ЕС ИЛИ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ?
Сряда, 7 Декември 2011г. Автор: Илиан Тодоров
В хватката на 22-годишното брутално разграбване на държавата, лъгани, ограбвани, робуващи, потъпквани, страдащи и гладуващи, опиянени от съня на измамата и популизма... Същият летаргичен сън, в който ни се обещаваше едно по-добро и достойно бъдеще след присъединяването ни към Евросъюза. ЕС бе морковът, българинът - магарето. Сънят си има своя край. Надеждите бяха разбити, обещанията се изпариха, вярата ни бе погребана без почести.
Същите тези "политици", угоявали се на държавната софра в продължение на 22 години, сега ни налагат поредната измама за това как ни хвалят от САЩ и Европа. Колко добре сме се справяли, как са ни "размразили" еврофондовете. Дават ни за пример бедстващите и фалирали гърци с пенсии в размер на 2000 евро. ГЕРБ ни строи магистрали, членове сме на ЕС и НАТО, хвалят ни, това е достатъчно. Да, българинът е най-беден в ЕС, но някой надявал ли се е, че ще живее по-добре от средностатистическия германец, французин, италианец и т.н.?

Същите тези политически паразити обаче забравят да ни разкажат как живеят хората извън рамките на ЕС. Никой няма интерес да направи съпоставка на стандарта ни на живот с този в държавите от Третия свят, просто защото кулата на илюзиите ще се срути със страшен трясък. Всичките лъжи ще бъдат изобличени, а лъжците посочени с пръст. Некадърниците и крадците наказани с вот от народа, а защо не дори и с революция.
Към настоящата дата минималната работна заплата в България се равнява на 138,46 евро. Ирак, който бе изравнен със земята от "демократичните" бомби на САЩ и все още е арена на военни действия и всекидневни терористични удари, може да се похвали с минимална работна заплата в размер на 146,91 евро. Манипулаторите на народна хранилка биха обяснили този факт с наличието на петрол в близкоизточната страна, но не биха могли да обяснят как в Ливан, където петрол няма, минималната работна заплата е 247,02 евро. В Босна и Херцеговина, която не е член на ЕС и скоро няма да бъде, минималната работна заплата е в размер на 164,09 евро. В Папуа Нова Гвинея, която е изключително слаборазвита страна и разчита основно на земеделието, където са заети приблизително 72 % от трудоспособните на острова, минималната работна месечна заплата възлиза на 141,70 евро. "Икономическият гигант" остров Вануату се радва на минимална заплата в размер на 213,70 евро. Трябва да се отбележи, че 80 % от населението на острова е заето в селскостопанския сектор, а Вануату не е офшорна зона. Тринидад и Тобаго - 176,88 евро, Сейнт Винсент и Гренадини 151,02 евро, Сейнт Китс и Невис - 387,20 евро, Антигуа и Барбуда - 337,92 евро. При цялото ми уважение към тези страни се оказва, че папуасите получават по-високи заплати от българския роб.

Гражданите на Перу и Еквадор, които са в списъка на държавите от Третия свят, получават по-високи заплати от българските трудещи се, съответно 178,04 евро в Еквадор и 151, 42 евро в Перу. Всъщност минималните работни заплати в държави от Третия свят са по-високи от тези в една държава - член на ЕС и НАТО. Оказва се, че българинът е експлоатиран от бизнеса (олигарсите) в по-голяма степен...
Веднага възниква въпросът за цените на хранителните продукти и комуналните разходи в горепосочените държави спрямо България. Към 2011г. потребителските цени в Перу са 10,34 % по-ниски от тези в България, а като цяло покупателната способност на средностатистическия перуанец е с 22,36 % по-висока от тази на българина. Ако за ток, газ, вода и смет българинът харчи средно 140 лв. на месец, то за същите киловати ток, куб. м газ и вода и изхвърлена смет перуанецът харчи 73 лв. или почти наполовина. Еквадорецът, който взема цели 40 евро повече на месец, купува литър мляко за 0,61 евро, а българинът - за 0,92 евро. Ако цената на билета за градския транспорт в европейска България е 0,50 евро, то за жителя на Еквадор този билет струва 0,20 евро и т. н.

Ние дори не влизаме в критериите за държава от Третия свят, защото и там населението живее по-добре от нас. Покупателната способност в Тунис, чийто народ се вдигна на бунт поради лошите условия на живот, беше с 11,93 % повече от тази в България! Покупателната способност на населението в Босна и Херцеговина е с 35,56 % по-висока от тази в България! Покупателната способност в Чили е с 44,44% по-висока от тази в България! Жителите на Ел Салвадор имат 10,36% по-висока покупателна способност от българските граждани! Гражданите на Хондурас имат 82,61 % по-висока покупателна способност спрямо българите! Иранецът - "враг на човечеството" според САЩ, има 39,75% по-висока покупателна способност от българина! Йорданецът, който обитава пустинята и държавата му е една от най-бедните в Близкия изток, притежава 13,67% по-висока покупателна способност от нас! Без да е член на ЕС и НАТО, "македонецът" има 6,92% по-висока покупателна способност от българина! Боливиецът има 75,03% по-висока покупателна способност от българина! В Доминиканската република покупателната способност на местните жители е с 46,84% по-висока от тази на българите! В Малави (държава от южна Африка) е с цели 82,51% по-висока, в Мексико - 79,28% по-висока, в Пуерто Рико - 147,08% по-висока и т.н.
Стига с празни обещания, илюзии и лъжи. Стига с популизъм и манипулиране. Стига с медийна тъмнина и насочване на проблемите в други посоки. Стига с чуждопоклонничество и потупване по рамото. Стига с търпението.

Нека погледнем реалността, която ни заобикаля. Нека се събудим! Ние не сме най-бедните само в ЕС. Ние сме една от най-бедните нации в света. Ние сме по-бедни от хората в повечето държави от Третия свят! Магистралите няма да ни направят по-богати. Кой е виновен за това? 22 години управление от СДС, БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ. Всички те ви докараха до това унизително положение. Положение, в което живеете по-бедно от най-бедните. Работите за жълтите стотинки на олигарсите и се покланяте на едни и същи лъжци. Същите олигарси, които заграбиха държавното богатство - вашето богатство. Същите лъжци, които ви лъгаха 22 години, лъгаха и крадоха. Същите тези, които ви създаваха илюзии в продължение на 22 години и продължават да ви създават такива. Празни обещания, без реални действия. Кажете стига, или бъдете роби! Кажете стига, или живейте по-зле от хората в Третия свят! Кажете стига, както го направиха хората от Северна Африка и Близкия изток. Кажете стига, и се борете за един по-добър живот. Стига празни обещания, стига лъжи! СТИГА !!!

Препечатано от вестник Атака.
http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=215976&cat=7
П.П . Преди пет месеца се завърнах в България с твърдото намерение повече никога да не я напускам. Заживях с ентусиазма да положа последни усилия и ,макар и трудно и бедно, да посветя остатъка от силите си на България.Преди половин час си направих резервация на билет за Атина.Връщам се там,защото "мизерната" и "загиваща" Гърция е готова отново да ме приюти и да ми помогне да оцелея.Тук ,у нас,на петия месец , в пълна самоизолация от света,с къртовски труд да се приспособя отново в родината усетих как системата отново ме засмука и се опитва да ме смели. Мен, педагода, посветил най-хубавите си години на България,владеещ 5 чужди езика - тук непотребен и излишен, там, навън уважаван и ценен.Няма тук работа за такива като мен,хиляди пречки за нови инициативи,скъпотия и тотално безпаричие....страх,натиск...Коя си ти да задаваш въпроси? На нас са ни нужни послушковци,които да не ни мътят водата.Отчаяние на хората, духовна и физическа самота....смрад на блато и леш отвсякъде.Опитите ми да се държа на повърхността и да се боря се оказват все по-трудни.Сама съм,няма куражлии,няма желание за обединяване на усилията.Гласът ми е глас в пустиня. Грешката е моя,че надцених ситуацията. Подведох се по пропагандата ,че България най-сетне се превръща в остров на стабилността и напредъка.Така поне звучат рекламите в чужбина. Докато лично не се убедих в обратното.Не ме съдете,че избирам отново чужбината.Имам още 4 дни тук.Дайте ми поне едно единствено основание за да не тръгна. Дори и само една мизерна заплата,колкото и да си плащам сметите,бих зарязала 600-800 евро там за минимума тук за да оцелея сита и стоплена.А като си помисля колко българи още познавам със същите нагласи като мен,но в чужбина...Приятели, да си протегнем ръце, да влеем сили един на друг,да се превърнем в сила и да ги пометем.Всички онези,които ни лъгаха толкова години, лъжат ни най-безсрамно и сега и в буквалния смисъл ни убиват - не само нас,но и нашите деца и родители.Търся ви, хора,събудени и решени за промяна,каквото и да означава тази дума.Стига! НЯМА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ! НЯМААААА...
  kpandjarova.blog.bg/politika/2011/12/09/chast-ot-koi-sviat-e-bylgariia.864121


ПП. Аз бих добавил: Какво чакаме още - да бръкнат в очите ни и да ни се изсмеят, че сме им подарили душите си ли???
Гласувай:
241. анонимен - За съжаление всичко е точно така...
10.12.2011 22:00
За съжаление всичко е точно така!
А,как да се промени?Май,мисия невъзможна!
цитирай
2. lisa19 - Добър вечер.
10.12.2011 22:05
Душата ми не могат купят. Иначе прочетох преди време следното: "Идеята на германския канцлер Ангел Меркел и френския президент Никола Саркози за създаване на нов пакт за стабилност за еврото, за подписване на двустранни споразумения между няколко водещи страни от зоната и за засилване на ролята на Европейската централна банка не е само новина от потока съобщения за отчаяните мерки за спасяване на единната валута. Ако това бъде осъществено, Европа на практика ще бъде разделена на три – в средата ще останат отличниците, около тях ще гравитират проблемните страни от еврозоната, а в края ще са останалите държави от ЕС като България.Това означава поне три неща. Първо, че един от най-често използваните през последните десетилетия изрази - "европейска интеграция", вече ще означава нещо по-различно. Второ, че който иска да остане в ядрото на Европа, ще трябва да се раздели с част от суверенитета си и да приеме някакъв контрол върху бюджета си от центъра, разбирай Германия и Франция. И, трето, че България отново трябва да решава бъдещето си. Това е и най-важната новина за нас."

И още един: "Преди десет години целта беше Европейският съюз. Цяла България се занимаваше с хармонограми и преходни периоди, а "европейските ценности" почти се бяха превърнали в мръсна фраза от много повтаряне. През 2007 г. целта изчезна и в отчаянието си, че вече няма какво да тласка страната напред, се появи идеята домакинството на зимните олимпийски игри да се превърне в новата национална мечта.Шегата настрана, сега пред България се изправя нова и доста по-сложна цел. Ако доскоро се считаше, че влизането в еврозоната е въпрос на дисциплина и фискални правила, това вече няма да е така. Приемането на еврото ще бъде доста по-различно упражнение - много по-трудно и ще се случва в съвсем различна среда. Така в България започнаха да се чуват първите сериозни въпроси в стил "А заслужава ли си да сме там". ЕС умря, да живее новият ЕС" И си прав. Минаха 20 години в пълно умоизперкване и тотална психодрама
цитирай
3. gandolfini - успех братле...
10.12.2011 22:26
Върнете се българи ,братя и сестри,
елате в България с повече пари,
тук ви чакат министри ,съдиии ,
те копнеят за вашите честно изработени пари.
С корупция известни сме ,с лъжливи новини,
върнете се българи с повечко пари,
понеже държавата отдавна гори,и вашите пари ,
да бъдат използвани за бъдещи избори.
цитирай
4. mileidi46 - , , Балканският юнак" спи д...
11.12.2011 00:43
,,Балканският юнак" спи дълбок сън..
цитирай
5. andrei - Желая ВИ успех!!!
11.12.2011 05:26
Промяна в България не може да се случи,защото управляват комунистите с височайшата протекция на ЕС.Европа получи своят дял от българската баница и сега не е и пука,че народа живее бедно.Ще става все по-зле и по-зле.
цитирай
6. bojo12345 - На 1,2,3,4 и5: Надежда, сигурно позната на мнозина!!!
11.12.2011 08:20
Поликувах в блога статията на Илиан Тодоров,защото пред истината и "Боговете
мълчат"- но нали тя - НАДЕЖДАТА", последна умира"?
Аз като нормален човек искам да живея тук на земята божествено,а не когато отида при боговете на оня свят!От там никой не се е върнал, сигурно е много добре - така поне казват поповете!
И за това, че на този свят НИЩО ВЕЧНО НЯМА ,от нас самите зависи кога ще пратим днешните самозабравили се управници ,да отидат да заживеят при боговете/на оня свят/- там нищо страшно няма - а ние да заживеем тук един
нормален живот, за който от вече 22 години мечтаем.
Да не пропуснем следващата възможност на изборите за Н О В! - Парламент!!!
цитирай
7. boristodorov56 - Съгласен съм с червения текст,
11.12.2011 08:37
но не съм съгласен, че за проблемите у нас е виновни: ЕС, евреите, турците, циганите и международното положение.

Ние - българчетата сме си виновни, щото допускаме да ни управляват комун.онанистическите гаулайтери и червените гестаповци на ДС.
цитирай
8. panazea - Божо , Европа се събуди !
11.12.2011 11:26
http://www.avaaz.org/en/democracy_trumps_austerity/?cmXUybb
Ние дремем ! Жалко !
цитирай
9. hristo27 - И на цялата ни "стабилна и п...
11.12.2011 14:08
И на цялата ни "стабилна и похвалена икономика", бат Бойко иска и се натиска за еврозоната. При Франция и Германия.
Тогава и в четвъртия свят няма да ни броят, защото всичко ще стане в евро, а заплати и пенсии ще отговарят /почти/ на сегашното положение в левове.
цитирай
10. bojo12345 - На 7:Днес в какво живеем:....
11.12.2011 14:40
Демокрация? Криворазбрана цивилизация или пълна Анархия /безотговорност/?
Къде отиват печалбите от електродобива на Германия , Франция, Англия - сигурно не и
в джоба на чуждестранни енерго-разпределители.
Къде в Европа още не е криминализирано сексуал - ното насилие над децата /под18г./? Това, че циганските деца раждат деца - на какво е равностойно ?!
Най- голяма корупция в Европа!До кога, бе, г-н Пожарникар?
Защо се допуска - без нищо да даваш, да ползваш привилегии - отново баницата я ядат циганите?!
Това го допуска сегашната система на тези 240 народни "Търтеи", които си гласуваха субсидии за това, че са парламентарно представени партии!!!

Има една поговорка: "които си има брада - си купува и гребенче" Защо всеки от джоба си трябва да плаща за издръжка на "СИСТЕМАТА" - това е равностойно да си купиш въжето, с което да те обесят!!!
Време е да си променим мисленето и да си отворим очите - на къде ни водят бившите и днешни наследници на БКП и ДС ,ако не ,те със сигурност ще ни ги затворят.
цитирай
11. bojo12345 - На 8:Права си -
11.12.2011 15:08
Че от доста време дремем ,нещо повече от дрямка- спим!!! Но мисля ,че властимащите го знаят. Не знам дали знаят ,че мечката спи дълбок зимен сън ,но когато се събуди - пази се , да не те сгази.
Този момент рано или късно ще се случи!!!
цитирай
12. bojo12345 - На 9: hristo27 ,
11.12.2011 15:15
На Бат ни Бойко му се иска , дори се натиска!!!
Ще може ли тогава да го устиска положението?!!
Със този стандарт не за ЕС сме. Няма да ни приемат и в Африканския дори!!!
цитирай
13. bven - Вярно, че няма време. ЗА НАС!
11.12.2011 15:23
За вечните подлизурки и кариеристи времето е безкрай. Само че целият свят се събужда - Африка, Азия, Русия. Няма ли и ние да докажем, че сме наследници на храбри и смели българи?
Какво спиш , бедни народе? С какви транквилани те упоиха или мазни думи казаха?!!!
цитирай
14. bojo12345 - На 12:bven - Права си , време няма ,но...
11.12.2011 15:33
Но нали ВРЕМЕТО / бремето/ е наше,можем да докажем и да се променим.
От всички нас зависи - без изключение! - и колкото по-скоро ,толкова по-добре!!!
цитирай
15. hatanasov - В България за разлика от останалия свят...
11.12.2011 18:38
олигарсите са само от ДС и БКП. Те нито за момент не са изпускали още от 9.9.44 г. контрола над парите и не по-маловажния върху медиите.
цитирай
16. bojo12345 - На 15: hatanasov, тези са само пипалата на октопода...
11.12.2011 19:13
И те имат шефове, и те треперят от страх. На всичко му идва времето и истината се научава. Живеем, гледаме и времето бърза устремено напред. Малко остава да се научат всички истини .
цитирай
17. анонимен - От Илиан Сашов Тодоров
11.12.2011 21:25
Благодаря на bojo12345, за това че публикува статията ми в блога си.Благодаря и на всички българи, които си направиха труда да прочетат моето проучване и непримиримост към настоящата ситуация.
Няма да спра да показвам истината. Ще се боря до последния си дъх, в името на всички честни и изстрадали мои сънародници.
цитирай
18. bojo12345 - На 17: До Илиан Тодоров:
11.12.2011 22:19
Проучването ти е много обстойно и фактите - неоспорими. Надявам се и аз като теб - да се чете, коментира и да се осъзнае до къде са поставени българите! В партер - от тази неизгодна позиция в борбата (на колене с длани на тепиха,а протвникът - не) , българите трябва да продължат и изведат битката за съществуването си до победа! Друг път няма и не може да има за потомците на Аспарух и Симеон Велики, безстрашните хайдути и опълченци. Кръвта на хилядите загинали на тази земя чака да се превърне в нови хиляди борци. Вече в световен мащаб настъпва 12-я час! Злодеите и подлеците знаят това и не искат да напуснат сцената. Но след тъмното идва светлина!
Желая ти нови статии и нови успехи на твоя фронт!
цитирай
19. анонимен - google backlink backlinks service
04.02.2012 07:27
nice to be here bojo12345.blog.bg blogger discovered your blog via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your site http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> Take care. Jason
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3085767
Постинги: 1909
Коментари: 4274
Гласове: 17937
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728