Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2011 19:36 - Тузлата преди ... и сега
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 20191 Коментари: 25 Гласове:
13

Последна промяна: 08.11.2011 21:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
http://www.ndt1.com/article.php/20060915103336758


“ТУЗЛАТА” ЩЕ БЪДЕ ДАДЕНА НА КОНЦЕСИЯ
2006-09-15 @ 10:33 EEST

107 почиващи в "Тузлата" разпространиха Открито писмо, в което алармират, че е занемарена. Очертава се уникалният санаториум край Балчик да приключи годината с огромни загуби

На концесия ще бъде дадена специализи - раната болница за рехабилитация /СБР/ “Тузлата”, която се намира на 4 км източно от Балчик, разбра НДТ. Новината вчера потвърди зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева, след като 107 почиващи в санаториума разпространиха до медиите Открито писмо, в което алармират за окаяното състояние на базата и опасения за приватизация и присвояване на “Тузлата” с цел икономически изгоди. “Повечето от нас са хора с хронични заболявания на опорно-двигателната система – ревматоиден артрит, коксартроза, остеопороза, следфрактурни състояния и др. За нас е жизнено необходимо всяка година да провеждаме най-малко по един курс слънце и калолечение за възстановяване и поддържане на здравето ни. Благодарение на това ние се чувстваме по-работоспособни и жизнени през годината. Някои от долуподписаните идват тук повече от 20 години, а полиомелитните инвалиди от епидемията през 1957/58 г. се лекуват с предимство вече повече от 35 години.

Това е едно райско кътче, където природата – кал, вода, слънце и въздух, с помощта на специалисти, правят чудеса. Щастливи сме, че го има в България!
С болка обаче констатираме, че с всяка година курортът става все по-занемарен. През тази година калните бани бяха открити с 2 чадъра от камъш, пясък, обрасъл с див орех и плевели и една такса от 3 лева за тези условия?!
След нашия протест плажът беше почистен, поставени бяха няколко чадъра, които непрекъснато падат върху нас, но цената, разбира се, остана същата”, пишат почиващите в "Тузлата" от цялата страна в разпространеното до медиите писмо.

За окаяното състояние на санаториума “Тузлата” вестник "Нова добруджанска трибуна" писа в началото на април тази година. Ситуацията не се е променила. Покривът тече и при дъжд болните дежурят с легени и кофи да събират водата в стаите. От течовете таваните са паднали, паркетът е подпухнал. Стените са напукани и разцепени. Сградата е с 3 секции по 8 стаи с по 3 или 4 легла. Условията в стаите са спартански. Санитарните помещения са общи на етажа. Гъстата зеленина сега е заменена с буйни храсталаци. През лятото змиите не са рядкост. В летния стол преди са се хранили по 400 души на три смени. Сега от него не е останало абсолютно нищо, дори покривът му. Екипът на НДТ потърси за коментар главния лекар на лечебното заведение д-р Камелия Кирчева, която каза, че със собствени средства през юли е бил направен само частичен ремонт на покрива и таваните.
СБР “Тузлата” е 100 процента собственост на държавата. Нейн принципал е Министерст- вото на здравеопазването. Сградата е построена през 1957 година. Оттогава основен ремонт не е правен. СБР “Тузлата” стопанисва 240 декара площ. В момента се води съдебен спор за собствеността на земята между община Балчик и държавата. На две инстанции делото е спечелено от държавата. В края на октомври по казуса ще се произнесе и Върховен касационен съд. Ако решението е в полза на държавата, здравният министър веднага ще обяви търг за концесия с единствено условие запазване предмета на дейност на “Тузлата”, заяви д-р Евгения Георгиева.
“Тенденцията е санаториумът да рухне върху нас, ако нищо не се направи”, коментира д-р Камелия Кирчева. Лечебното заведение разполага със 100 легла. Докато миналата година през санаториума са преминали 1 326 болни с 16 843 леглодни, до 31 август тази година пациентите в “Тузлата” са били едва 821. През 2005-а санаториумът едва е свързвал двата края с баланса. Сега годината ще приключи с огромни загуби. “Ще има задължения, които няма да можем да погасим”, каза д-р Кирчева. СБР “Тузлата” е изцяло на самоиздръжка – от билети и от Здравната каса. С въвеждането на новата система на финансиране само от Здравната каса чрез клинични пътеки от тази година, между 30 и 50 на сто от пациентите на санаториума остават извън пътеките. За съжаление, това са предимно деца, като диагнозите на много от тях не влизат в клиничните пътеки. Ако преди за болен здравното министерство е плащало по 235 лева на ден, то сега за някои пътеки касата плаща по 125 лева.

Курортната зона “Тузлата” е разположена край самия морски бряг. Известна е преди всичко като важен калолечебен и балнеолечебен (хидротермален) курортен център. Разполага и със златисто-жълт пясъчен плаж и удобна за къпане и плуване крайбрежна морска ивица. Профилът на курорта “Тузлата” включва преди всичко заболявания, които особено добре се повлияват от калолечението - заболявания на опорно-двигателния апарат - хронични дегенеративни и възпалителни процеси на стави, кости, мускули, сухожилия; артро-ревматични процеси като остеоартроза, ревматоиден полиартрит, миалгии, миозити, лумбаго, остити и периостити, бурсити, тендовагинити; заболявания на периферната нервна система и на гръбначния мозък - хронични невралгии, неврити, плексити, радикулити, състояния след прекарани миелити и полиомиелити, но със запазена възможност за движение и самообслужване; гинекологични заболявания - хронични възпалителни процеси на половите органи и на околните тъкани, безплодие; други заболявания като хроничен простатит, остатъчни явления след прекаран тромбофлебит, както и кожни процеси като хронични екземи, псориазис, невродер- матити.

http://www.visit.bg/sommer/photel.php?hotid=1620
http://www.bulgarianproperty.bg/bg/apartamenti-v-Bulgaria/KAV01BG004-apartamenti-za-prodajba-Near-Kavarna-Bulgaria.html
http://golfcourses.teetime.bg/index.php/bg/courses/details_info/BlackSeaRama

А сега има това:

image

image

image

image

image

image

image

От тези къщички пак се вижда нещо през решетките... А има и други, зад високи зидове, с охранителни камери и всички екстри, за които можете да се сетите, като гледате някой гангстерски филм. Всичко е скрито от непознати очи и се събират само наши хора, от една черга, от една кръвна група!
Когато пътуваш от Балчик покрай Тузлата, излизаш на с.Топола, на пътя за Каварна. Откъдето и да погледнеш към високия бряг, виждаш такива луксозни сгради и вили, собственост на обикновени българи, че свят да ти се завие:).  Там е и най-големият и луксозен голф-комплекс . Апетитите за това прекрасно курортно място са големи - какво значение има лечебната работа , носеща облекчение и спокойствие на обикновени български  граждани?! До лечебните процедури ще имат достъп личностите с дебели пачки...

image

image

image


Ех, къде остана бедният Македонски, къде са другите немили-недраги, че да видят това ли бяха техните мечти?
Насладете се и вие!

 
Гласувай:
13
01. mt46 - Остана ли
08.11.2011 19:50
нещо непродадено?!...
цитирай
2. bojo12345 - На 1: Има, има, Марине...
08.11.2011 20:17
Все ще се намери какво да продадат, важното е душите си да не продадем като тях! Че няма кой да ги приеме после - архангел Михаил ли?
цитирай
3. panazea - Ще гледаме Тузлата по интернет ,
08.11.2011 20:23
като екзотична дестинация за бели хора .
цитирай
4. bojo12345 - На 2: Много интересни кадри можеш да видиш , Тони...
08.11.2011 20:44
Землищата на всички села по северното черноморие се преустроиха от властимащите ,
даде им се статут на терени в регулация. Далаверата стана, като политиците предварително закупиха земята за безпари,вкараха я в регулация и направиха милиони...От жител на Топола научих ,че Доган се е облажил чрез подставени лица с доста парцели!!! А дали е само той?
цитирай
5. stela50 - Тъжно е да гледаш през решетки
08.11.2011 22:46
красивите кътчета на България ...
Да не говорим за унищожителните набези по Черноморието
и атрактивните курортни места . Да е само едно ...
Поздрави !
цитирай
6. tota - Ох, майко Българийо!!
09.11.2011 08:46
Ще случиш някога на водачи патриоти?
цитирай
7. bojo12345 - На 5:stela и 6:tota Нарушена екология,липса на отговорност...
09.11.2011 13:23
Много от замъците са като тези на "цар Киро" построени с мръсни пари.Държавата би слидвало да постъпи с тези както на Катунишкия циганин.Но нищо няма да и върне
загубите от укрити даначни далавери.Най добре е да ги конфискува и продаде на
публичен търг,а приходите да са в полза на бюджете за образование ,здравеопаз-
ване,екология фонд пенсии и т.н.
цитирай
8. kleopatrasv - Направило ми е впечатление, че до ...
09.11.2011 19:38
Направило ми е впечатление, че до тези санаториуми се допускаха само хора с привилегии, останалите обикновенни хорица са направили път и пътека да стигнат до тях, но не са се уредили. Именно заради ниската такса, която изплаща здравната каса се стига до фарит. Не се отпускат пари за ремонти и поддръжка, а само за минимални заплатички на обслужващия персонал.Е как да просъществуват тогава?цитирай
9. bven - Курортната зона “Тузлата” - дали ще бъде курорт или само снимки в нета?
10.11.2011 19:11
Много станаха лакомците на народната маса. Видовден чакат!
цитирай
10. bojo12345 - На 8: kleopatrasv и 9:bven. Ако държавата мисли за народа.....
12.11.2011 14:32
Във всички такива балниолечебни центрове, не само Тузлата,а и Хисаря,Банкя,Павел
баня ,Сапарева баня,Хасковски мин.бани,Нареченски бани да се запази по едно здравно заведение, за безплатно лечение на нуждаещите се пациенти,така е в
цивилизованите страни-,Норвегия,Швеция - не трябва да се долуска търсене на
печалба от лечението на болните!!!
Богатите които имат възможности могат сами да поемат разходите си по лечение.
цитирай
11. анонимен - Путёвки в санатории Белокурихи. Отдых в горном Алтае и других санаториях, пансионатах, базах отдыха России и за рубежом
16.12.2011 23:25
<img>http://www.avs-tur.ru/images/stories/news/rossiya/belokuriha/ot1605/Lechenie%20v%20Belokurihe_150x200.jpg</img>

Отдых и лечение в санаториях.
Что может быть лучше активного отдыха ? Устав от суеты мегаполисов и надоевших офисов, мы стремимся прикоснуться к природе, подышать чистым воздухом, чтобы набраться сил для трудовых будней.
Также, имеются детские санатории, развит отдых и лечение для маленьких гостей курорта.
Пожалуй, сравниться с отдыхом на Алтае может только отдых на курортах Краснодарского края – (Сочи, Геленджик, Анапа, Абрау-Дюрсо), Турции, Греции, Египта. Красота Черноморского побережья с его песчаными пляжами, залитый солнцем, сверкающий морской простор – все это не оставит Вас равнодушным, а порадует, успокоит и исцелит, оставшись в вашей памяти на долгие годы.

<a href=http://www.avs-tur.ru/otzyvy/rossiya/kurort-belokuriha/sanatorij-altaj-west.html>белокуриха санаторий алтай вест отзывы</a>

<a href=http://www.avs-tur.ru/rossija/lechenie-v-sanatoriyah/217-lechenie-oporno-dvigatelnoj-sistemy.html>белокуриха центр для детей с повреждением опорно двигательного аппарата</a>

<a href=http://www.avs-tur.ru/rossija/lechenie-v-sanatoriyah/258-lechenie-nevrozov.html>санаторий невроз</a>

<a href=http://www.avs-tur.ru/rossija/lechenie-v-sanatoriyah/233-lechenie-spiny.html>лечение спины в пятигорске отзывы</a>
цитирай
12. анонимен - viagra online 485 15260
17.10.2012 12:04
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#13144>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#21338>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#12943 buy viagra online
цитирай
13. анонимен - payday loans online 629 6978
17.10.2012 13:31
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2386>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19308>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4280 payday loans online
цитирай
14. анонимен - levitra online 21003
20.10.2012 16:58
<a href=http://orderlevitrahere.com/#lekkp>buy cheap levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#itlvi >buy cheap levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#ovmpg levitra online without prescription
цитирай
15. анонимен - order cialis 1556
21.10.2012 04:53
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#jepnl>cialis without prescription</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#xxtsw >buy cheap cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#rkzpb cialis 10 mg
цитирай
16. анонимен - buy viagra 475 11031
21.10.2012 14:32
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16238>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#7908>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#8449 generic viagra
цитирай
17. анонимен - payday loans 301 3407
21.10.2012 20:49
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16766>payday loans</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18608>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#17789 payday loans
цитирай
18. анонимен - 100mg kamagra 12528
22.10.2012 02:19
<a href=http://orderkamagranow.com/#kqulx>buy kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#ldprb >100mg kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#gsfmc purchase kamagra
цитирай
19. анонимен - buy cheap viagra 432
22.10.2012 09:42
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#vetxf>viagra without prescription</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#hdlal >buy cheap viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#edhmi viagra 150 mg
цитирай
20. анонимен - buy cialis 742 6273
23.10.2012 06:40
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#3946>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#20616>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#15059 cialis online
цитирай
21. анонимен - payday loans 306 15281
23.10.2012 08:24
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#9659>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#12206>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#7121 payday loans
цитирай
22. анонимен - buy viagra 5831
24.10.2012 16:31
<a href=http://viagrastorehere.com/#cahlj>viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#zbxrw >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#zdaaf generic viagra
цитирай
23. анонимен - generic kamagra 17603
25.10.2012 00:52
<a href=http://kamagrastorehere.com/#iuivx>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#cnxfw >generic kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#ajrcr cheap kamagra
цитирай
24. анонимен - levitra without prescription
25.10.2012 02:32
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#5441 - buy levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8583>buy levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7238 online
цитирай
25. анонимен - buy cialis 20288
25.10.2012 19:35
<a href=http://cialisstorehere.com/#jupzu>buy cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#xdigr >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#dvoac buy cialis
цитирай
26. анонимен - cheap cialis 7765
26.10.2012 03:55
<a href=http://cialisstorehere.com/#tabtn>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#qwzum >cheap cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#hsoth generic cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2206234
Постинги: 1603
Коментари: 3377
Гласове: 15378
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31