Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2018 08:37 - Pax Americana: корупционно-разбойническа вертикала на властта
Автор: bojo12345 Категория: Бизнес   
Прочетен: 690 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Корупционно-разбойническа вертикала на властта е съществувала още в Римската империя. Вертикалата на властта в Римската империя била предназначена, на първо място за събиране на данъците в провинциите и доставката им в метрополията. Но там, където има държавни пари, там има и корупция. А понякога и насилие, свързано с „отнемането“ на пари от гражданите по места. По този начин, това е било не само вертикала на властта, около която са се „хранили“ римските и местните чиновници, а също и „законни“ и не много „законни“ „помощници“.

След 2000 години ние имаме подобна картина: с финансовите „сокове“ на почти целия свят, влязъл в границите на Pax Americana, се храни метрополията САЩ. Читателят ще възрази: нито в Русия, нито в другите страни по света данъци за бюджета на Америка не се събират. Още повече, няма в Русия и в другите страни „прокуратори“ и „наместници“, които би трябвало да отговарят за събирането на имперските данъци, няма „бирници“, които да работят за чуждестранния „събирачи на данъци“.
Да, разбира се, пряко събиране на данъци в провинциите на Pax Americana не се извършва. Но има други, не по-малко ефективни методи за изпомпване на „соковете“ от провинциите в метрополията.

Провинциите изпращат в метрополията нефт, пшеница, текстил, автомобили, машини и оборудване, неизброими видове стоки. В замяна получават „зелени хартийки“ наричани долари. А след това тези „зелени хартийки“ частично заменят за други хартийки, които се наричат задължения на министерство на финансите на САЩ. Всички тези хартийки — са просто грим, който е призван да създаде илюзията, че никакво ограбване не се извършва. Прилича на номер на факир или илюзионист. Та нали да „разменят за стоки“ своите „хартийки“ в Америка няма с какво. Известно е, че Америка подобно на Римската империя нищо не произвежда, а само потребява. Чист вид на държава-паразит. Ако някой рискува да поиска каквото и да било материално в замяна на „хартийки“, то рискува да получи напълно „материални“ бомби и снаряди. Като ярък пример на това, как Америка реагира на исканията за обмен на „хартийки“ за нещо материално, може да вземем случая с френския президент Шарл де Гол.

Америка след Втората световна война успяла да постигне това, че доларът бил приравнен към златото, с обещанието, че при поискване незабавно ще обменя зелените „хартийки“ (доларите) за злато от резервите си. Френският генерал след големи усилия успял да обмени в средата на 1960-те години няколко милиарда долара за злато от американските резерви. В следствие на това Америка започнала да счита Де Гол за свой враг, като му разигравали всякакви гадости. Американските спецслужби провокирали през 1968 г. „студентските вълнения“ във Франция, след които Де Гол бил принуден да слезе от поста президент. Да отбележим, че Америка до началото на 1970-те години, поне на думи обещавала да обмена доларите за нещо материално от своето национално богатство. Сега вече тя не дава даже устни обещания по този повод.
Формално днес ги няма онези „действуващи лица“, които по време на Римската империя се наричали „събирачи на данъци“, „наместници“ и т.н. Фактически те си остават, само с други имена. И грабят те днес вече целия свят в полза на своя джоб. А мимоходом и за държавната хазна (данъци за бюджета).

Съвременните „събирачи на данъци“ — са транснационалните банки и транснационалните корпорации. Във Вашингтон те получават „под аренда“ отделните страни и цели континенти, които стават сфера на необуздания им грабеж. Както и по време на Древния Рим, те внасят в държавната хазна (американския бюджет) един динарий (долар), а в своя джоб слага два или три динария (долара) чиста печалба.
Съвременните „наместници“ — са американските мисии, „авторитет“ и „влияние“, които се подкрепят с военни бази и контингенти американски войски в чужбина.

Поразително сходство между епохата на античността и съвременния капитализъм може да видим и в частта, касаеща системата от информатори и връзките на „прокураторите“ с „организираната престъпност“ в провинциите на империята, и корумпираността на правозащитните органи (тази корупция съществува и в метрополията, но в периферията на империята е доста по-развита) и т.н. Достатъчно е да си спомним американските съветници, които през 90-те години на миналия век дойдоха в Русия да „помагат“ за провеждане на приватизацията и другите „реформи“.

Ето какво казва по този повод председателят на комитета по икономическа политика и предприемачество в Държавната Дума на Руската Федерация   Е. А. Федоров: „… исто рията на Руската държава (РФ — В.К.) се базира на десетки хиляди американски съветници, които стояха във всички министерства и ведомства на Русия… И например, имущественото министерство, Росимущество, това е шестетажна сграда…, целият шести етаж заемаха американските съветници. И те назначаваха, кой да бъде олигарх, кому да продадат (руските предприятия –В.К.). Те назначаваха кадрите… правилата за икономически оборот… написаха същите чикагски момчета (американските съветници, които се ръководят от постулатите на чикагската икономическа школа, тоест на монетаризма — В.К.)“                      продължава


Гласувай:
81. kvg55 - bojo12345,
04.11.2018 16:59
Pax Americana все повече се разпада.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Здравей, Божо12345!
05.11.2018 06:34
Все пак житейските факти показват друго. Америка и Свободния свят като цяло са основният двигател за развитието и просперитета на човечеството напред, а Русия и нейните коминтерновски сателити / организираният коминтерновски тероризъм /, дърпат човечеството назад, към войни, разруха, феодализъм и мизерия за народите. Олигархична Русия и нейните коминтерновски метастази по света са по-опасни от спина за човечеството и ако не е Свободния свят да ги контролира и да озаптява болните им амбиции, досега земята да се е превърнала в концлагер, какъвто бяха страните от соц-лагера под опеката на кремълските фанатици.
цитирай
3. bojo12345 - На 1:kvg55, според мен Щатите са глинен колос с голяма фигура без покритие...
05.11.2018 20:30
Затова са всички тезисовалки напред-назад и истории с ЕС.Просто чакат да падне нещо в мрежата. Ние също чакаме.
цитирай
4. bojo12345 - На 2: batogo, бих искал да си прав.
05.11.2018 20:41
Но нещата са много преплетени. От една страна - САЩ и др. сателити, говоря за Англия и др.нейни съмишленици. От друга - бившите соц. страни, с техните истории и промити мозъци на населението. Лошото е, че ние сме между тях - на границата между изток и запад,християнство и ислям, от хилядолетия пазачи - опазващи държави и континенти. В крайна сметка, Големите Играчи от Световното правителство дърпат конците и вече са определили граници, отношения , живот и политика за всички тези народи, наречени Европейски. Май ще се окаже прав Нашия мирови учител, Петър Дънов, казвайки, че Русия ще възроди християнството?! Защото Западът не обича източните християни, само ги използва и манипулира. Да не цитирам Биконсфилд, Чърчил и др., насъсквали страхотния геноцид от нашите "съседи" - сърби, гърци, турци. Прочети, ако имаш време, последните постове за Геноцида срещу нас и...какво да говорим. Ние сме сами и трябва да се събудим всички и да разчитаме само на себе си!!
Дойде време!
цитирай
5. batogo - !!!:)))Съгласен съм с теб, че всички ние трябва да се събудим и да разчитаме само на себе си, Божо!
07.11.2018 07:23
Но не мога да приема за стожер на Христовите ценности държава, в която висшите църковни длъжности се заемат от агенти на КГБ и чиято църква е използвана от тайните служби само за манипулации на населението и за изнудване на подопечните църкви и държави, както това се случи при посещението на руския патриарх у нас по повод на трети март тази година и наглото му държание спрямо решенията на нашите институции.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2968005
Постинги: 1900
Коментари: 4211
Гласове: 17781
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031