Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10 08:02 - Каким ты был, таким остался
Автор: bojo12345 Категория: Забавление   
Прочетен: 123 Коментари: 2 Гласове:
8
"Обществена тайна е, че Бойко пращаше неприлични SMS-и и на жените на своите колеги", заяви Радослав Каратанчев.
"Аз съм говорил с него за SMS-те към дъщеря ми и той ми се извиняваше, че бил баща и да не казвам на никого."
                                         
                                                                Р.Каратанчев"
 Каким ты был, таким остался,
Орел степной,казак лихой…
Зачем ты снова повстречался,
Зачем нарушил мой покой?


image

 image

 image

image

image

image

image

"Държавата е като врящата на бавен огън крастава жаба, бавно се унищожава - заяви Борисов. - Така и България изкупува висок ток продава Марица 1 и 2, продава ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове на знайни и незнайни, но температурата се е повишила до максимум. Ще се стигне до там България да колабира, да не го осъзнава, а всъщност е мъртвец.”


Политическото дълголетие на Бойко Борисов се дължи на пресечната точка на няколко фактора. Първо– за да вземе властта в България, той обеща разни неща на американците и получи безусловната им подкрепа. Затова въпреки всички доказателства за криминалното му минало, въпреки всички скандали в управлението му, отношението на западните посолства и служби към него беше – безусловна 100 %-ова подкрепа по добре известният принцип: „Може да е кучи син, но е наш кучи син!“. Фраза, преписвана на президента Рузвелт. Не е ясно дали е точно негова, но е известна като мото на американската политика по света. Такова е отношението на Вашингтон към всички свои назначени губернатори по колониите на САЩ по света.


Второ– Още с идването си на власт, Борисов се погрижи да изгради една много мощна машина за печелене на избори. И трето – властта на Борисов бързо проникна на всички нива – обсеби държавната администрация, а бизнеса вкара в доминирана от партията му мащабна клиентелистка мрежа. Всичко това накуп гарантира на Борисов властта за един голям период от време. Но направи държавното управление неспособно да решава дори най-елементарните проблеми на обществото. Към днешна дата вече е видно докъде този начин на управление докара страната. Откакто Борисов и партията му обсебиха влъстта, нито един голям проблем на българското общество не е решен. Напротив – проблемите се задълбочиха, а към тях във времето се прибавяха все нови и нови. Няма как това да продължи до безкрай.

И в този ред на мисли, има ли шанс ГЕРБ да спечели Евроизборите?

Никакъв шанс няма. Ерата „Борисов“ е към своя край. Борисов е ГЕРБ. Без Борисов, ГЕРБ няма никакви шансове да просъществува.

Не е ли пожелателно това мислене?

Не, не е. Има много симптоми, които говорят за скорошен пълен разпад на ГЕРБ. Причината е, че порочният им модел, който дори трудно би могъл да бъде наречен „управленски“, а си е едно чисто упражняване на власт… та този модел се изчерпа. Той беше изключително вреден за обществото и за страната ни.

Не, не… Формацията на Борисов няма абсолютно никакво политическо бъдеще. Имайте предвид, че ГЕРБ не е партия, а нещо далеч по-сериозно. ГЕРБ е една перфектна клиентелистка мрежа. Най-добрата, създавана някога в България, без всякакво съмнение. В това отношение НДСВ бяха много неефективни.

Но за клиентелистки мрежи се е говорело и по време на управлянията на БСП, на СДС…?

– По време на управленията на БСП – при Луканов и после при Виденов нямаше клиентелистки мрежи в този смисъл. В БСП имаше различни центрове и лобита със свои интереси – политически, икономически и др., които понякога успяваха да прокарат един или друг закон, който ще ги облагодетелства. Но дотам. Отношението между самата партия БСП и нейните поддръжници никога обаче не е било на принципа на клиентелизма. Само една тясна върхушка в БСП, две-три лобита вътре в партията може да са участвали в някакви наченки на клиентелистки мрежи. Но в никакъв случай и цялата партия. Твърде възможно е ГЕРБ да се разпадне изведнъж. Основание за подобна мисъл дават боевете за наследството на Борисов, които вече започнаха.Вижте какво се случва в момента в техните среди – тази размяна на нападки между водещи фигури в партията на Борисов- Томислав Дончев и Фандъкова скочиха срещу Цветанов, Цветанов пък се сблъска челно с Борисов… Само допреди няколко месеца такова поведение в ГЕРБ беше напълно невъзможно, напълно изключено.Партията на Борисов ще се разпадне и ще изчезне по една – единствена причина – клиентелата й ще се разбяга.Може би някакво малко ядро от сегашната клиентела ще остане да гравитира около партията. Но то ще е крайно недостатъчно за да запази Борисов някакво сериозно влияние в българската политика. Единственият им шанс да се позадържат е да влязат в коалиция. Но с кого?Сигурното е че на европейските избори ГЕРБ ще се сгромолясат. Не ми се вярва да направят нещо съществено и на местните избори след това, въпреки вашите прогнози, че там могат да се облегнат на силните си местни структури. Ще се провалят с гръм и трясък и там по две причини: Първо – защото не е никак трудно да се блокира сегашната им машина за измами, за груб натиск върху избирателите, за фалшификации и манипулации на изборите. И второ- защото има една особеност на клиентелата. Клиентелата, когато надуши, че патронът й се е разклатил, недай Боже умира, хуква да си търси нов патрон.

– Да, факт е че много от функционерите на ГЕРБ са бивши кадри на СДС, НДСВ, БСП, ДПС…

Да, такъв е 80 % от политическия, културния и бизнес елит в нашата държава, а и не само в нашата. Това е една маса, която винаги се е стремила да се нагоди към конюнктурата, към силните на деня… така че да получи максимално много блага. И в интерес на истината, при ГЕРБ си ги получи в най-голяма степен. Именно заради клиентелистките мрежи, при които отношенията между властта и апологетите й от бизнеса, финансите, журналистиката… бяха абсолютно откровени отношения: ГЕРБ директно си купуваха тяхната лоялност с пари, с постове… По области и общини пък сключиха договорки с местните олигарси по схемата: ти ни осигуряваш гласовете и влиянието в твоя вилает, а ние ти даваме правото безнаказано да вършиш каквото си искаш.

Да, но ходовете на Борисов с лавината от оставки на хора от партията му… с отстрелването на Цветанов и на дясната му ръка в парламента Делян Добрев… Това няма ли да му даде отсрочка от този предизвестен, според вас, политически финал. Никакъв шанс ли няма тези ходове да закрепят позициите му и в обществото, и вътре в партията?

Мисля че не. Първо- защото на всички вече им стана ясно, че оставките при Борисов не значат нищо. Едва ли има някой, който още да не е разбрал, че стратегия с оставките е една лицемерна игра. Оставката е морален акт на поемане на отговорност. А при Борисов всички подали оставки, без изключение, продължиха да твърдят, че са невинни, набедени, жертви, че нищо лошо не са направили. Тоест – не видяхме никакво разкаяние, никакво извинение пред обществото. А наглото и арогантно поведение на Цветанов, а и на другите след като ги разкриха, вбесява хората не по-малко от данните за това какво са придобивали- имоти, пари… Репликата на самозабравилия се Цветанов „Мен никой не може да ме накаже“ провокира дори Борисов.А и вече започна едно вътрешно ръфане – както в ГЕРБ, така и в управляващата коалиция.Омертата между доскорошните съзаклятници падна и започна едно разчистване на сметки, едно хаотично и ирационално поведение на принципа- дайте да натопим някой от нашите, че белким останалите се спасим… Както вече споменах- Фандъкова и Дончев скочиха срещу Цветанов, Валери Симеонов тръгна да съди министърката на туризма Ангелкова, между Борисов и Цветанов зейна разлом… Тоест- мафиотската система на ГЕРБ излиза от контрол и това е основния проблем. Ясно е че с тези оставки Борисов иска да спаси себе си и остатъка от партията си… Но с това, че хвърли на куметата най-верните си хора, той накара да се страхуват и всички останали от клиентелистката му мрежа. И те започнаха да се раззбягват. Тръгна една верижна реакция, която вече не може да бъде спряна. Всеки ден излизат и ще излизат все нови и нови гейтове.Аз смятам, че тепърва ще излизат и неща, които са извън България. До 2 месеца ще заработи гръцкия публичен имотен регистър. И тогава ще излязат още по-интересни неща. Не само хора от елита, дори селски кметове и селски наместници покрай границата ни с Гърция са си накупили там огромни хотели и хасиенди. В което няма нищо лошо само по себе си. Проблемът е, че същите ще трябва да обясняват откъде имат парите. Докато тук в момента платените журналисти и политолози на властта изместват разговора в посока: „Вие какво искате, в колиби ли да живеят нашите управляващи от ГЕРБ?!?“ И никой не задава въпроса откъде Цветанов има милион и половина лева, за да си купи луксозния апартамент в кв. Изток.

цялата статия вижте тук:
https://www.informiran.net/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b0%d0%bb-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%bd%d0%b5-%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%8f-%d0%b0-%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d0%b5/Гласувай:
8
01. bven - така - кой кум, кой сват,
22.10 11:24
Кой на булката брат?
Да отварят широко затворените си очи!
цитирай
2. bojo12345 - герб значи граждани за еврейско разграбване на българите.
24.10 16:01
Човекът колабира България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2022136
Постинги: 1476
Коментари: 3017
Гласове: 14333
Календар
«  Декември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031