Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2020 09:21 - Ванга за медицината и болестите
Автор: bojo12345 Категория: Регионални   
Прочетен: 473 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Д-р Здравка Методиева е снаха на Ванга и живее с нея 22 години - от 1974-та до смъртта на пророчицата през 1996-а. През това време е омъжена за Димитър Вълчев - осиновеният син на феномена. Тогава Ванга приема Здравка Методиева не само като снаха, но и като своя дъщеря. „Прие ме толкова близко до себе си, че искаше от мен да й казвам „Майко” и аз така й казвах до последно.

Д-р Методиева е родом от Петрич. Тя е лекар, кардиолог и ревматолог, както и главен научен изследовател. Владее четири езика. А думите й в този разговор, звучат като надежда за по-светло и спокойно бъдеще в извънредното положение, в което се намираме в момента.                                     image

- Д-р Методиева, прави ли ви впечатление, че българите често се сещат за онова, което е предсказвала Ванга, особено в трудни моменти на извънредни изпитания, каквато е настоящата ситуация в страната?

- Да, защото в трудни моменти всички искаме да намерим искрица надежда, искрица истина и път, по който да вървим, за да излезем от кризите. И затова мисля, че в такива моменти най-много се търси нейната помощ. Духът на Майка Ванга ни помага и сега - така, както самата тя го правеше и приживе.

Обяснимо е… тя присъства в много български домове. Помогнала е на безброй български семейства. Родили са се много деца благодарение на нейните напътствия, запазили са се много семейство, няма нужда да изброявам нейните добри дела, те са известни на хората.


- Във виртуалното пространство могат да се срещнат много думи, приписани на Ванга, голяма част от които, предполагам, тя никога не е изричала приживе…

- Със сигурност е така, да. Знаете, аз издадох моите книги. Те ми бяха предсказани, че ще ги напиша, макар никога да не съм имала такива намерения. И точно такива неверни, обидни и комерсиални публикации ме накараха да пиша. И това, което съм написала, е истината за нея, и това се оценява от читателите.

Нямам критики засега и се надявам, че съм помогнала, и съм сбъднала едно предсказание на Майка Ванга – че ще напиша книга и ще сложа ред на нещата относно нейния живот, събитията и коментарите за нея. Мисля, че засега го постигам, макар че никога не ми е било за цел да ставам по този начин известна.

В семейството ми никога не сме парадирали с връзката си с нея. Затова и толкова години се колебаех дали да я напиша, но под натиска на мои приятели, както и под натиска на неверните писания и тълкувания, и обиди към нейната личност, седнах и написах книгата. Отне ми по-малко от два месеца, толкова бързо се изливаха думите, без да ползвам никаква друга литература.

- Действително ли Ванга е предсказала за коронавируса, заради който в момента България, а и света е в обявено извънредно положение?

- Нямам спомен Майка Ванга да е споменала точно това име коронавирус, но говореше, че ще изчезнат едни болести, но ще се появят други, нови. Ще се намерят лекарства, но бавно – когато му дойде времето. Може би и тази болест сега, е една от тези нови болести, за които тя говореше. Но защо се появяват тези болести, в това е въпроса…

- Защо?

- Майка Ванга казваше: "Човекът се възгордя, намесва се в Божиите работи… Тръгнаха в Космоса, връщат се и казват: "Няма Бог!", а отидоха ли по-далече…". "Отидоха ли на седмото небе", казваше тя. "Ще дойде време, ще се разбере тази истина – че има Бог". Това бяха нейните думи.

А заключението, което ще перифразирам, е – ще има болести, страшни, ненадейни, но човекът ще се справи с тях. Ще се откриват лекарства, когато му дойде времето. Ще се справим с тези кризи. Човекът ще съществува на Земята и Земята ще остане, защото човешката душа е безсмъртна.

- Ванга много се е възмущавала от посегателствата на хората спрямо природата. И вероятно ситуацията сега следва да провокира колективно смирение пред безчинствата, които сме и със сигурност ще продължим да правим като хора?

- О, да. Това е основната причина – едната е, че човекът се намеси в Божиите работи, като по този начин вреди на природата. Майка Ванга казваше: „Ке дойде време, ке се чифтосват растения и животни”. Ние не разбирахме какво означава това. Не можехме да разгадаем тези нейни думи. Но се оказа, че това са ГМО продуктите! Всичко това, което е в резултат на развитието на човешката цивилизация, вреди на природата.

Затова и Майка Ванга казваше: "Природата ще си отмъсти! Ще дойде ден, тя ще си отмъсти!" Човекът трябва да плаща данък на природата, така, както плаща данък на къщите си – затова, че сутрин се събужда, че вижда слънцето, че е жив, че работи, че е здрав и т.н. Трябва да се плаща данък!

- Може би това, което ни се случва в момента, е данъка, който трябва да платим и вече плащаме на природата?

- Данъкът, който трябва да платим, точно така. Изпитанието и отмъщението на природата за нашата намеса и увреждането й. Майка Ванга казваше: „Ке дойде време, ке се спре изпомпването на нефт от земята и тогава тя ще си отдъхне. И ще настъпи спокойствие, и мир на планетата… Идва това време Скоро е…". Така казваше, но това скоро ние не знаем колко е, защото нейното измерение за време не беше като нашето.

Майка Ванга казваше: "Времето е едно. Няма минало, настояще и бъдеще". Така го виждаше тя. Нефтът е основен замърсител на природата! Всички отпадни продукти – тях дишаме и вредим на околната среда.

- Ванга е казвала, че човекът ще намери лек и в този труден момент това звучи наистина обнадеждаващо..!

- Да, тя визираше цялото човечество. Земята ще оцелее. Човекът ще оцелее и тези, които останат, ще ценят живота.

- Имала е и изключителен респект към лекарите, които сега се борят денонощно, за да спасяват живота на хора навсякъде по света. И макар нейната дарба да няма научно обосновани потвърждения, и да се явява в разрез с представата за традиционна медицина, Ванга се е прекланяла пред медицината…

- Възприятието за живота на човека е по друг начин, когато става дума за подобни феномени, така е. Майка Ванга не беше лечителка, а пророк, проницател. Тя виждаше всичко и даваше съвети за лечение благодарение на дарбата си. Казваше ми също и, че не трябва да записвам рецептите, които казваше, защото аз изявих такова желание. Защото за всеки човек лечението е индивидуално.


Казваше – за една и съща болест при всеки човек ми се дава различно лечение. Не е една и съща билка, не е едно и също поведение. Затова няма да записваш рецептите, макар те да са записвани от някого, да са предавани във времето, може би малко преувеличени, но хората все пак ги спазват.

Имам пациенти, които ми казват – направих еди какво си, да продължавам ли да го правя, отговарям – ако ти помага, прави го, защото това са неща, които няма да ти навредят. В повечето случаи става въпрос за билки, етерични масла, масажи и т.н. Неща, които аз, като лекар, когато слушах, се удивявах как ще помогне изобщо това нещо. Но се получаваше. Ето това е Божията намеса. Явно с нейната благословия ставаше всичко.

-
Не е давала да се записват рецепти. А давала ли е съвети, например за това какво е хубаво човек да носи винаги в себе си или да прави, за да се чувства по-добре?

- Често виждам в интернет да се дават различни съвети какви предмети да се носят, какво помага, какво вреди и т.н. Това са чисто комерсиално измислени неща, не съществуват по отношение на Майка Ванга. Тя може на някого индивидуално да е казала да носи определен предмет в себе си, но това е строго индивидуално. Защо на мен не ми е казала, нито на моите деца? Няма такова нещо.

Единствено казваше да вярваме в Бога, да спазваме християнските закони и обичаи, да живеем по Божиите закони, защото християнството е най-силната вяра. И когато сме на път или в някаква критична ситуация, или просто в ежедневието, да носим в себе си икона – на Света Богородица, на Исус Христос или на някой от светиите, които почитаме. Нека да има икона в нас, нека Бог да е с нас. Другото са спекулации.

Майка Ванга разгадаваше сънищата, но никога не е имало Съновник на Ванга, за какъвто неведнъж съм чела в интернет. А за зодиите нищо не й се даваше като информация.

Майка Ванга дори се караше, ако някой отрича съществуването на Бог. Казваше, че ще дойде време, в което всички ще разберат тази истина и ще живеят по неговите закони.

- Когато хората отричат съществуването на Бог, обикновено са подвластни на лични и много емоционални моменти на разочарование или загуба…

- Има такива хора, да. Но има и други хора, които категорично казват, и това са богохулниците, които Майка Ванга ненавиждаше, критикуваше пред всички, и гонеше. И ако те дойдеха за нещо при нея, с някаква молба, тя им се караше публично. Вършеше им работа – за това, за което са дошли, не ги връщаше, но ги порицаваше публично.

Чела съм много пъти в интернет как хора споделят, че благодарение на Майка Ванга са открили Бога, вярата и правия път. Станали са християни. Покръствали са се. Майка Ванга слагаше над всичко медицината – и когато дойдеха болни или хора, които да питат за болни, тя първо казваше:

"А какво каза медицината? Какво казаха докторите?" и после питането беше "А кръстен ли си?" Тези две неща бяха много важни за нея. Казваше, че когато се сложи мирото при кръщаване, тогава от човека бягат всички дяволи и болести. И казваше много емоционално този факт, чак тропаше по масата. И покръсти много хора заради това.

-
Дано тези ваши думи успеят сега да събудят съзнанията на хората…

- Надявам се. Когато човек е в затруднено положение, както се случва в момента, търсим някаква надежда, опора някъде. В случая това е Майка Ванга, а другото е вярата. Тя много пъти казваше: „Боже, Боже, какво виждам… всички светии са се активирали и всички кръжат около Земята. Това досега не съм го виждала”. Каза го през 90-те години, може би защото идва времето на Светия Дух – така казваше.

Съветваше ни да бъдем смирени, да не бъдем алчни. Че всяко нещо, което получаваме, има цена. Данък за всяко нещо. Казваше – не искайте много, не можете да му платите цената! Не може да имате всичко. Трябва да сме смирени, да помагаме на ближния си и най-вече да сме обединени. И тогава ще можем да вървим напред. И сега тази криза аз мисля, че ни връща тези ценности.

Вярата в Бога. Обединяването. Да действаме в една посока, да си помагаме. И много пъти казваше на политиците – грижете се за възрастните хора. Тропаше по масата за това, когато им го говореше! Ето за какво е било..! Казваше – не се страхувайте, със страх не се живее. Ще дойдат по-добри времена. Ще се намери лекарство и за рака, и за СПИН-а, но когато му дойде времето.

Така че трябва да сме оптимисти, ще мине това изпитание – много трудно, но ще се спасим, ако сме обединени и си помагаме, и не вредим на природата. Ето как с тази криза даваме възможност и на природата да си отдъхне.
/show.blitz.bg                                                               Интервю на Анелия ПОПОВАГласувай:
6
11. kvg55 - До 1. apostapostoloff
25.03.2020 17:06
Звездите по вярно ли прогнозират?
цитирай
2. bojo12345 - kvg55, нека всеки се занимава с неговите си интереси.
25.03.2020 20:15
Звездите не трябва да бъдат обиждани заради някои звездописачи.
А Ванга е помогнала на много хора. Да се поучим от думите й - имаме и повод, и основание.
Честит празник!
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Божидаре
26.03.2020 08:09
Относно Ванга, една година служех с племенника й
Често даваше дежурство с мен на КПП-то на поделението. Както и другите, освен съгражданите му, не хващах много вяра на приказките Но веднъж, за един майор ,чийто син беше изчезнал и искаха среща с Ванга, попитаха ,не може ли да уреди нещо, в близките дни, да не чакат там дълго? Е, наистина уреди. Ванга казала, че до дни ще получат писмо от сина и той ,в него ще опише всичко, което смята да прави
Развръзката беше лоша, но тя позна
И почнаха всички да го ползват, през седмица ходеше в Петрич Всички началства имам предвид Когато давахме наряд, той ми разказваше Ванга един път не сгреши!
Но отговорите и бяха уклончиви, не казваше нищо директно, особено за смърт
Аз самият, станах веднъж свидетел на нейно предсказание Във" Всяка неделя" Малко преди промяната Кеворкян я попита, може ли нещо да предскаже в близкото бъдеще? Тя отказа, каза че произволни предсказания не прави Но той, по арменски, беше упорит С много кандърми, тя накрая каза- "Курск ке потъне" Нищо повече
Чудих се доста време Как ще потъне Курск, в центъра на Русия? Това е световна катастрофа! И после почти не се сещах за предсказанието й Не знаех за подводницата След катастрофата с нея, се сетих ,че има нещо около името Да, предсказанието на Ванга Удивително! Кеворкян я разпъна на кръст с въпроси, но тя каза- Толкова!

Бъди здрав, Божидаре!
цитирай
4. bojo12345 - Здравей, Леоне.
27.03.2020 11:09

Аз също съм бил с мой приятел при Ванга. Чакахме си реда, когато тя казала: Да дойдат двете момчета - Божидар и Кольо. И след това беше отговорила на въпроса на Кольо. На мен ми каза , че не вярвам на нейните предсказания, но след това вече вярвах.
Това е - който има възможност - получава отговор когато трябва.
Поздрави и хубава пролет!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2175811
Постинги: 1590
Коментари: 3341
Гласове: 15267
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930