Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05 19:11 - Прекратяване на членството на Република България в Световната здравна организация (ПОДПИСКА)
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 721 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Прекратяване на членството на Република България в Световната здравна организация (ПОДПИСКА)image
24.05.2022 БЪЛГАРИЯ
Приятели, уведомихме НС за започване на подписката и може да действаме. В линковете по-долу са качени трите документа (одобрени на събранието за учредяване на подписката, проведено на 02.04.22 г. в гр. Пловдив.

1. Бланка – образец
2. Инструкции за попълване и изпращане
3. Декларация за поверителност.

Моля, прочетете първо инструкциите, за да спестим време за обяснения и да не допускаме грешки при събиране на подписите. Много е важно да не попълвате в никакъв случай номер по ред в първата графа. Това става накрая, когато съберем всички бланки, защото трябва да съответстват на файла, който ще вземем от ГРАО за попълване на подписката в електронен вариант и не бива да допускаме разминаване.

Тези, които смятат да събират масово ще трябва да попълнят декларацията, като ни изпращат бланките на пощенска кутия в Български пощи. Докато ни ги изпратите, може да ги сканирате и изпратите на мейла на подписката: bezmen-v-szo@abv.bg който ще бъде ежедневно обработван от няколко човека от работния щаб. Други, които се ограничат до по-малко на брой подписи, нека да започнат от най-близкото си обкръжение и да не задържат дълго бланките, макар и с останали празни редове.

Инструкциите ще ви ги публикуваме като отделен пост, за тези, които не могат да отворят документите и ще повтаряме поста с бланките през определено време, за да е удобно и да не го търсите в хронологията.

Още утре, на протеста, може да стартираме. Поставяме само условно някакво лого, но предстои да бъдат предложени и други варианти. В момента обмисляме и информационната кампания и ще ви уведомим и за това скоро.

За тези, които не присъстваха на събранието или не са го проследили на запис уточняваме исканията и избрания Инициативен комитет, с председателя му. Създава се и работен щаб, който допълнително ще публикуваме, след уточняване на функциите и формата на контакт с членовете му.

Исканията, които бяха одобрени за предложението до НС, МС и МЗ са:

1. Отказ от участие и отказ от подписване от страна на Република България или нейни представители, включително и като страна-член на ЕС в преговорите и в процеса по изготвяне и договаряне на конвенция, споразумение или друг международен инструмент, свързани с организация за засилване на превенцията, готовността и реакцията при пандемии, увеличаване и прехвърляне на правомощия на СЗО или други външни за държавата органи за контрол на човешкото и общественото здраве.
2. Прекратяване на членството на Република България в Световната здравна организация.
3. Публично оповестяване на всички данни, проекто-документи и документи, предложени за обсъждане и/или подписване от страна на РБ или нейни представители, предмет на работата на Работната група или други междуправителствени органи, в срок от три дни от създаването им на сайта на поне един от изброените – Народно събрание, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването.

Инициативният комитет, който беше избран е следния:
1. Дани Въчкова Пападимитриу — председател
членове:
1. Милена Петрова Виденова,
2. Мариана Цветкова Христова,
3. Георги Тодоров Тодоров,
4. Пламен Панайотов Пасков,
5. Иво Станиславов Ватев,
6. Атанас Христов Мангъров,

Очаквайте още информация в следващите дни, както и оповестяване на работния щаб и връзка с членовете му.

Благодарим ви за подкрепата!
Продължавайте да ни подкрепяте с идеи и предложения.
Няма да ви предадем!

ИНСТРУКЦИЯ ЗА СЪБИРАНЕ НА ПОДПИСИ
1. За гражданската инициатива, се използва бланка по одобрен образец от събранието, проведено на 02.04.2022 г., публикуван на ФБ страницата на СНЦ „БАДЖ“

2. Не трябва да се допуска използване на пренбран образец и в последствие разпространен.

3. Подписи могат да се събират от всеки български гражданин, желаещ да участва в събирането, който заедно с изпратените листове с попълнени надлежно данни и подписи, е попълнил и изпратил декларация по образец (в случай, че иска да събира
по-голям обем подписи).

4. Подписите трябва да са положени лично от пълнолетен български гражданин с избирателни права. Не се допуска „събиране на съгласия по телефон, интернет или сканиране /принтиране.

5. Първата колона „№ по ред“ не се попълва!!! Тази колона се попълва от администратора на подписката, който ще получава и обработва листовете по реда на постъпването им/получаването им и въвеждането им в електронен списък.

6. Ако на един лист има незапълнени полета, същите се маркират по цялата ширина и дължина със знак „Z” ръчно с химикал със синьо мастило. Ако има такова маркирано поле, върху него или след него не могат да се добавят имена или подписи.

7. Зачерквания, корекции или поправки върху име или ЕГН правят невалиден записът на съответния ред. В случай на грешка в момента на попълване е по-добре да се използва зачертаване на целия ред с отбелязване в поле „забележка“ от събиращия подписи „грешка“ или „невалидно“ и да се продължи на друг ред – коректно.

8. След приключване на лист – попълнен до края или завършен със „Z” следва да се снима и изпраща на електронната поща bezmen-v-szo@abv.bg за обработка в електронния вариант, за да се избегне струпване на подписи в последния момент.

9. Физически събрани бланките следва да се изпращат на адрес в гр. Пловдив, който ще бъде открит в Български пощи на 06.04.22 г. и допълнително оповестен, придружени от декларацията на събиращия подписи.

10. Всеки, който участва в събирането на подписи, следва да се убеди, че подписите, които са положени пред него са доброволно, съзнателно и в съответствие с текста на бланката, положени от лицето, което се подписва.

11. Всеки, който се е ангажирал със събиране на подписи следва да се придържа към действащите закони, да разяснява коректно целите и текстовете в подписката, да спазва етичните и морални норми от обичайното право, да пази доброто име на СНЦ „БАДЖ“, неговите членове и гражданската инициатива от 02.04.2022 г. Не трябва да провокира или да участва в конфликти с трети лица или административни органи, представители на общинска охрана, органи на МВР.

12. При попълване на реда за подпис от съответния лист на подписката, попълнените на този лист лични данни до момента, трябва да бъдат закривани с празен лист, за да не са видими за други хора, а запълнените листове да се съхраняват в затворен плик.

13. В случай на посегателство (кражба, унищожаване или дори изземване от орган на власт) на части или цялата подписка, събиращият подписи трябва незабавно да уведоми за това членовете на инициативния комитет.

14. Подписи се събират не по-късно от обявения край на срока за събиране, а именно 30.05.2022 г.

документите за сваляне вижте тук:
https://thebulgariantimes.com/%d0%9f%d1%80%d0%b5%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%a0%d0%b5%d0%bf%d1%83%d0%b1%d0%bb/Гласувай:
71. kvg55 - bojo12345,
26.05 19:37
Като спрем да плащаме членски внос и ще ни изключат.
цитирай
2. bojo12345 - kvg, друго си е да го заявиш публично. Освен това са подсъдни за пандемията! Достатъчно е:)
27.05 08:49
kvg55 написа:
Като спрем да плащаме членски внос и ще ни изключат.

цитирай
3. radostinalassa - На всеки 2 години ние ...
30.05 17:40
потвърждаваме членството си в СЗО, защото то не е задължително. Но не можем да се надяваме на проамериканските ни правителства и НС.

цитирай
4. bojo12345 - Радостина, никой не ни пита вече!
31.05 15:04
Затова е добре публично да го заявим!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2715304
Постинги: 1869
Коментари: 4080
Гласове: 17342
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031