Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2019 16:33 - Героят на социалистическия труд Георги Карауланов: България вече е пустиня
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 1357 Коментари: 20 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Писна ми да чета по вестниците за Черната и Бялата Златка - няма нищо за обикновените хораПрославеният в миналото строител монтажник и герой на соцтруда Георги Карауланов наскоро навърши 83 години. Той е участвал е в градежа на Азотноторовия завод в Димитровград, „Марица изток“, „Кремиковци“, заводите в Троян и Ловеч, столичната зала „Фестивална“, новата сграда на радио „София“, 25-етажния Дом на профсъюзите и други обекти. След това няколко години наред е секретар на ЦС на българските профсъюзи.

Отдавна Карауланов е пенсионер, но честоизразява гражданската си позиция по много въпроси.Днес бившият строител смята, че са дошли лоши времена за България. Него го боли от лицемерието на капиталистическо общество, в което живее народът. „Мразя това общество от душата си, защото то убива хората, отнемайки им правото да се трудят, и то заради една мръсна печалба. Може предишното време да го смятате за панаир заради разветите знамена, но хората тогава работеха и никой не чакаше да му харижат нещо, с което богаташите да си измият гузната съвест”, споделя днес Карауланов.

Героят на соцтруда обича да разказва една стара история. С карикатуриста Борис Димовски били големи приятели. На един пленум на ЦК на БКП, се обсъждал въпросът за фуража, който не достигал. На пленума царяло пълно празнословие. Накрая приели документ - програма на ЦК за задоволяване потребностите на животните. На другия ден вестник „Труд“ излязла карикатура на Димовски - дръглива крава,ребрата й се броели като клавишите на акордеон.Кравата гледала с големи тъжни очи стопанина си, а той, набол директивите на партията, й ги давал за храна. Кравата обаче не яде тезиси, а яде сено, нали, казва с усмивка Карауланов и допълва, че и днес има много глупости - пробутват ни разни щастливи кокошки, правите краставици, трябвало да кривите и т.н.

Днес България е като пустиня, всичко е разграбено и сринато, жалва се в интервютата си бившият секретар на ЦС на профсъюзите. Според него днес синдикатите на пазят правата на работниците. Днес собственикът на фирма само ако разбере, че си разговарял с някого от профсъюзите или синдикатите, ще те изхвърли веднага от работа. За какъв морал става дума, възмущава са Карауланов.Соцгероят не харесва и днешните вестници:Във вестниците пишат много лошотии. Омръзна ми да чета за Черна Златка, за Бяла Златка и разни търгаши, това са циреи.

Днешният пенсионерски ден на Георги Карауланов минава в пазаруване по магазините, “управление” на прахосмукачката, простиране на прането, миене на чинии, и разбера се, хубавите моменти с правнучката му Яна.Аудиенция при ЖивковВеднъж Карауланов се върнал от Турция след участие в конгрес на турските профсъюзи. Премиерът Сюлейман Демирел в приветстветствието си към конгреса призовал турците, където срещнат комунист, да го убиват. Демирел споменал, че подобен призив от Кемал Ататюрк имало в края на тридесетте години на ХХ век. Преводачът на Карауланов казал, че Ататюрк не е казвал такова нещо.

Българинът се изправил на трибуната на конгреса и казал: "Г-н Демирел, искам да знаете, че аз съм комунист и мое право е да знам какво ще правите с мен? Думите, които приписахте на великия Кемал Ататюрк, не са казвани никога от него.” Демирел напуснал залата мигновено, а конгресът аплодирал Карауланов. Когато героят на соцтруда се прибрал в София го извикал в кабинета си Тодор Живков. Като чул за скандала, който се разиграл в Анкара бай Тошо се смял много.image

 
Героят на социалистическият труд, ръководител на монтажна бригада Георги Карауланов


Гласувай:
6
01. kvg55 - bojo12345,
18.10.2019 18:34
Прав е героят на социалистическия труд.
цитирай
2. apostapostoloff - В сравнение със западналата и изостанала НРБ
18.10.2019 18:34
днешна България е цветуща, райска градина. А този "герой" да върви на майната си. Добре е, че се отървахме от идиотите като него.
цитирай
3. bojo12345 - kvg55, всичко го виждаме, но слушат се такива като апостолофф!?
18.10.2019 20:28
Сега изборите ще покажат кой в какво вярва...
цитирай
4. bojo12345 - apostapostoloff , колко ти плащат за агитацията -
18.10.2019 20:29
милиони? Или си любител на маанета и султани?
цитирай
5. get - До 4. bojo12345 - колко ти плащат за агитацията???
20.10.2019 13:10
bojo12345 написа:
apostapostoloff , колко ти плащат за агитацията -
милиони? Или си любител на маанета и султани?


... а на теб Българино - колко ти плащат, определено враждебни на България сили!?
1.
За които - още през 19-ти век Г. Раковски предупреждава?
„Мъки чакат всеки българин, влязъл в железните нокти на Русия ... и обяснява:
"Тя ВСЯКОГА Е САМО СВОЯТА ПОЛИТИКА гледала, а собствено ЗА ЗАВЛАДЕТЕЛНИТЕ СИ ПЛАНОВЕ е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие."
2.
За тези "планове на Русия" - пише:
А/ Чернишевски:
"при панславизма не става толкова дума за славянските братя, колкото до егоистичната сметка чрез тяхното подчинение да се увеличи собствената мощ на Русия."
Б/ Херцен - повтаряйки го допълва:
" ...южните славяни ДА НЕ възлагат надежди на руското правителство. "Съдбата на Полша - бе писал той - би трябвало да бъде вечна ТЯХНА поука."
... няма да се спирам - върху сощото казано и от П. Славейков - Но?
Ако си правите илюзиите - Че? С идването на социализма в Русия - болшевиките са променили външно-политическия курс и апетити към чужди земи на Русия(та) - СЕ ЛЪЖЕТЕ?
В потвърждение на което твърдя - малко ФАКТОЛОГИЯ(!):

На 28 септември 1939г. е подписан Пакт за приятелство и за границите между СССР и хитлеристка Германия. Според договора на територията на бившата полска държава се установява граница между Германия и СССР (член 1), която е окончателна и двете страни се задължават да не допускат намеса на трети държави (член 2). Тази граница се разглежда като основа за развитието на бъдещи приятелски отношения между двете страни (член 4).
На 30 ноември 1939г. Червената армия напада Финландия и до 12 март 1940г. води т.нар. "Зимна война". СССР е изключен от Обществото на народите.
На 14 юни 1940 г. започва съветизиране на прибалтийските държави чрез изпратените за целта съветски емисари. На 17 юни Червената армия нахлува в прибалтийските държави и ги окупира.
На 28 юни Румъния "отстъпва" Бесарабия и Северна Буковина на СССР.
На 27 септември 1940г. е сключен Тристранният пакт между Германия, Италия, Япония.
На 22 октомври 1940г. България отказва да влезе в Тристранния пакт.
На 12 ноември Молотов отива в Берлин с цел преговори за влизане на СССР в Тристранния пакт. Но вместо дружески обсъждания за сферите на явления между Молотов от една страна и Рибентроп и Хитлер от друга възникнали дипломатически спорове. Главната причина за раздора била настояването на Сталин да включи България в съветската сфера на влияние.
На 17 ноември 1940 г. – ПОВТОРЕН ОТКАЗ на България да се присъедини към Тристранния пакт.
На 20 ноември Унгария се присъединява към Тристранния пакт. На 23 ноември 1940г. Румъния се присъединява към Тристранния пакт.
На следващия ден Словакия се присъединява към Тристранния пакт.
На 25 ноември 1940г. България отново отхвърля съветското предложение за "договор за взаимопомощ", което предвижда разполагане на съветски военно-морски бази в България.
СССР отново иска териториално разширение в замяна на присъединяване към Тристранния пакт. Едно от условията, които Сталин поставя е България и Дарданелите да бъдат включени в съветската сфера на влияние.
На 17 януари 1941г. съветският посланик в Берлин Александър Скорцев заявява на Рибентроп, че СССР счита България и Дарданелите за съветска зона на сигурност.
Че опозицията в България е против влизането в Тристранния пакт и е за запазване на неутралитета на България е ясно. На 21 януари 1941 г. в дома на Никола Мушанов лидерите на опозицията, между които Димитър Гичев, Никола Петков, Стоян Костурков, Атанас Буров, Кръстьо Пастухов и други подписват декларация п-р-о-т-и-в в-л-и-з-а-н-е-т-о на България в Тристранния пакт.


- Прочетохте ли внимателно и направихте ли си изводите - досежно ТОВА КОЕ СЪМ МАРКИРАЛ ЗА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА СССР!
Страната, чиято армия ОКУПИРА БЪЛГАРИЯ през Септември 1944 г. - превръщайки я по този начин в една полукониално-зависима държава?
През 1989г. ноември - ИМПЕРИЯТА НИ "ДАДЕ НЕЗАВИСИМОСТ" - Като прези това се сговори с АМЕРИКАНСКИЯ СИ ПАРТНЬОР - Какво ще е бъдещето за България!

... а Какво Бъдеще очаква България, ако съветския комунизъм дойде на власт - още през 1921 г. в Речта си пред Народното събрание, предрича социал-демократа Кр. Пастухов?

“ Аз имам кураж да заявя пред Народното събрание, че установяването на съветска власт в България, ако това стане един ден, не ще доведе до мир, а война, не ще установи национална независимост и народен суверенитет, а потисничество… България ще бъде превърната в съветска провинция и ако някога станете комисари, не вие, а Москва ще определя политиката на България“.
- това ПЪРВО РАЗБЕРЕТЕ С УМОВЕТЕ СИ - а после се кичете с моралистични етикетчета, каквото за вас е "комунист" ?
цитирай
6. bojo12345 - Гет, аз винаги съм бил и си оставам българин и дори футболните агитки не ми влияят:
20.10.2019 13:48
Текста ти няма много общо с темата, но все пак ще кажа, че в момента, по официална информация , България е подарена от ЕС на Турция. И четирите милиона живи хора, които сме останали, експлоатирани от всички, за които се сетиш, сме с одрани по 100 кожи от гърба! За да има милиарди за няколко стотин човека - какво мислиш за тях?
Иначе написаното от теб също е агитация. Всеки човек има поглед върху събитията и може сам да прецени каква е истината.
Поздрави!
цитирай
7. get - До 6. bojo12345 - КАЗВАШ:Иначе написаното от теб също е агитация. - ТОВА НАСПРОТИ - ФАКТИ, МОИ?
20.10.2019 14:56
bojo12345 написа:
Текста ти няма много общо с темата, но все пак ще кажа, че в момента, по официална информация , България е подарена от ЕС на Турция. И четирите милиона живи хора, които сме останали, експлоатирани от всички, за които се сетиш, сме с одрани по 100 кожи от гърба! За да има милиарди за няколко стотин човека - какво мислиш за тях?
Иначе написаното от теб също е агитация. Всеки човек има поглед върху събитията и може сам да прецени каква е истината.
Поздрави!


И отделно ТВЪРДИШ ЗА "БЕЗСПОРЕН ФАКТ" ??
bojo12345 написа:
... България е подарена от ЕС на Турция. ...


- който АКО Е ТАКЪВ - Поне следва да цитираш!! КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧЕТЕ?

Така че: КОЙ от двама ни, Е ОБЕКТИВЕН и КОЙ ПРАВИ ПРОПАГАНДА?

Та не бе ли ПЪРВО - чрез наложения ни през 1948 г. Търговски, със Съветска Русия НЕИЗГОДЕН договор - подкопана икономиката на България?
А още бе подкопана и с ПАРТИЙНОТО РЕШЕНИЕ(със задължителен характер !) - България да тръгне по СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПЪТ - като този в СССР !!
С това СТРАНАТА НИ БЕ ОБВЪРЗАНА НЕ САМО ПОЛИТИЧЕСКИ А И ИКОНОМИЧЕСКИ - чрез което СТАНА САТЕЛИТНА И ПОЛУКОЛИНИАЛНА ДЪРЖАВА!

За което ПРЕДУПРЕЖДАВА още през 1921 г. Кръстьо Пастухов:

“ Аз имам кураж да заявя пред Народното събрание, че установяването на съветска власт в България, ако това стане един ден, не ще доведе до мир, а война, не ще установи национална независимост и народен суверенитет, а потисничество… България ще бъде превърната в съветска провинция и ако някога станете комисари, не вие, а Москва ще определя политиката на България“.

И българските КОЛАБОРАЦИОНИСТИ И СЛЕПИ МАШИ НА ЕДНА ЧУЖДА ВОЛЯ - пак ТЕ СЪЩИТЕ - по ЗАПОВЕД ОТ МОСКВА(а тЯ действаща при условие на СГОВОР С САЩ!) - извършиха държавния и по-важното ИКОНОМИЧЕСКИ ПРЕВРАТ ... с което започна ДЕМОНТАЖА НА СОЦИАЛИЗМА и се ПОЯВИХА ПЪРВИТЕ "МИЛИОНЕРИ" ...ПАК ОТ СЪЩИТЕ СРЕДИ - НА КОЛАБОРАЦИОНИСТИТЕ ... в лицето на ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ! ... Н. Баневци, В. Арабаджиевци ... Гущеровци, Герогвци и ... останалата продажна сволоч безчет!

Това НЕ ГО ЧЕТА ОТ КНИЖКИ - а го говоря, като първа ръка-източник СВИДЕТЕЛ, тъй като точно през този период съм работил в МВР и пред очите ми премина ЦЕЛИЯТ ТОЗИ ДИВО-ПРЕСТЪПЕН ПРОЦЕС!
цитирай
8. dobrodan - ГОРЕКАЗАНОТО ОТ ГЕТ Е ВЯРНО
20.10.2019 16:21
ОТ ПЪРВАТА ДО ПОСЛЕДНАТА БУКВА!
Ако се върнем малко по-назад във времето... Един разговор е протекъл така:
- И всичко това е ваше? (Пита военновременната съпруга на съветския офицер).
- Да, отговаря дядо (сложен човек беше, лека му пръст).
- И къщата, и мебелите, всичко?
- Да, всичко...
- МИША, НИЕ ОТ КАКВО ГИ ОСВОБОЖДАВАМЕ ТИЯ ХОРА???
цитирай
9. bojo12345 - Гет, изнесеното от теб е вярно, но не е в контекста на моята идея. Въпросът е за коментар на историци.
20.10.2019 20:57
" България е подарена от ЕС на Турция" - шокиралото ме изказване е в тв Евроком през изминалата седмица - не помня в кой ден точно. Сподели го полк. Марков в интервю при Николай Колев. Но много факти навеждат на тази мисъл, поне част от мислещите.
Поздрави и лека вечер!
цитирай
10. bojo12345 - dobrodan, аз съм публикувал цалата книга на Г.Раковски за политиката на руския император
20.10.2019 21:00
спрямо България, а дори и по-рано се е знаело какви са чувствата на "братския руски народ" към нас. За мен въпросът не е какво знаем - аз, ти и другите, а какво предстои да се направи от всеки българин. Или вече нямаме идеи и планове за живот?
цитирай
11. dobrodan - Ние вече нямаме планове. Чакат ни кротко и полека да станем
20.10.2019 21:22
максимум четири милиона. Гледай Хърватска и мисли нас какво ни чака. Теглихме все късата клечка...много пъти. Можем да умрем геройски, само това ни остава. Боя се обаче, че дори и това вече не можем да направим като хората. Избиваме се помежду си, а точно като дойде ред сега или никога - сега-то изчезва.
Упреквай ме колкото си искаш. Наречи ме както искаш. Това няма да промени нищо от чакащото ни занапред. Българката не ражда или ражда чужди граждани, а българинът си лакира ноктите и поглежда дяволито към мустакатия съсед отсреща. Имаме земя като райска градина, ще се намери кой да я стопанисва.
Ние просто пречим, разбираш ли? И сме толкова малко и толкова страхливи, че не може да бъде! Не може, ама е точно така.
Имаш идея ли? Правилният според българите въпрос е: тоя какви пари управлява?
Животът не е само гонене на пари и те не носят щастие. Това обаче повечето хора го разбират чак на смъртно легло. Дотогава - в Матрицата.
По темата - въпрос на време е Русия и Турция да се договорят зони на влияние ли ще правят или просто ще теглят един молив по Стара планина и ...толкоз.
Проблемът е само един - кой да прилапа златните залежи, хич не са малко...
Нямаме печеливша карта. Съжалявам.
Ако искаш, прочети го и го изтрий. Ще те разбера.
цитирай
12. get - До 9. bojo12345 - Божо, България ПЪРВО БЕ ПРЕДАДЕНА ОТ СТРАТЕГИЧЕСКИЯ СИ ПАРТНЬОР ОЩЕ ОТ СО;ИАЛИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ ... ?
20.10.2019 22:58
bojo12345 написа:
" България е подарена от ЕС на Турция" - шокиралото ме изказване е в тв Евроком през изминалата седмица - не помня в кой ден точно. Сподели го полк. Марков в интервю при Николай Колев. Но много факти навеждат на тази мисъл, поне част от мислещите.
Поздрави и лека вечер!


... когато той още се наричаше СССР!?

В навечерието на това, което ни е известно, като "Възродителен процес" - апарата на съветските съветници в България бе ОГЛАВЕН - от по-рано изпълняващия ролята на "главен резидент" на Съветското разузнаване в Р.Турция, Фьодоров(Владилен Николаевич – д.м.).
Последва - предателството и "осветяването" на агентурата работеща за България на територията на Турция.
Цитат от интервю с Костадин Чакъров:
"... ето сега нещо, което по турския въпрос? ... значи по т.нар процес, който течеше у нас. Това, КОЕТО АКТИВИЗИРА СЪБИТИЯТА през 1989 година БЕШЕ, че Тургут ЙОЗАЛ беше на посещение в Съветския съюз, СРЕЩНА СЕ С ГОРБАЧОВ. На тази среща, ГОРБАЧОВ РЯЗКО, ОТРИЦАТЕЛНО СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРСКОТО ДЪРЖАВНО И ПАРТИЙНО РЪКОВОДСТВО по националния въпрос, имайки В ПРЕДВИД РАБОТАТА С МЮСЮЛМАНИТЕ ...
Втори цитат от същото:
" Гайдар Алиев, който тогава беше член на Политбюро и отговаряше за националностите излезе, и ... Каза,че съветското партийно и държавно ръководство няма да толерира отношения на накърняване верските чувства на мюсюлманите никъде по света ... Йозал, след като се завърна даде на Анкара позиция за остър курс и тъй като ние имахме, доста беше разбит турският разузнавателен шифър, ние получихме информация за готвени остри действия оперативни. Така пламнаха събитията в Североизточна България и т.н"
ВЪПРОС: Каква беше ролята на Доган, между другото, защо руснаците, така го подкрепяха ...
ОТГОВОР: Те го подкрепяха, тъй като опитът да бъде ударен Живков през дисиденти не успя. (…)


- От тук, мои кратки бележки-разяснения:
Доган е вербуван … много по-рано от тези събития, известни като „възродителен процес” от ДС, (по точното е Военното разузнаване д.м.) … освен това „партията на Доган”, играше ролята на реекспортьор от България на съветски … пардон руски енергоносители … с което получаваше особено големи дивиденти и се самоиздържаше … тук спирам и ви оставям – сами да се сещате: Кои стояха зад, терористичните актове, последвани от „възродителния процес” – целящи усложняване вътрешно-политическото положение за БКП, оглавявана от неудобният за Горбачов, Живков;
Плюс - изпадане на България в политическа изолация … дългова криза и мораториум … довели накрая до „10-ти ноември” … с цел ДЕМОНТАЖ НА СОЦИАЛИЗМА


Цитираното до тук - достатъчно ли е? ... или да продължавам - Кой на Кого "продаде" България?

цитирай
13. dobrodan - Get... респект, човече...
21.10.2019 10:44
Ти потвърди това, което съм си мислил... Е...останалото го написах по-горе...
цитирай
14. bojo12345 - България е пустиня!
21.10.2019 17:21
Колеги, желая ви успех в анализите.
Резултатът ...
цитирай
15. get - До 14. bojo12345 - Колега наместо да ме съдите за "повърхностните" анилизи - Кажете нещо ... ?
21.10.2019 20:13
bojo12345 написа:
Колеги, желая ви успех в анализите.
Резултатът ...


... колкото и малко да е, но нещо ваше - не цитати по другаря Г. Карауланов ... който не е както ни залъгвате - един обикновен и почтен строител, и Герой на труда?
bojo12345 написа:

След това няколко години наред е секретар на ЦС на българските профсъюзи.

Същият - за ПО-МАЛКО ОТ двадесет години трудов стаж - достига до висшите етажи на административната а след това партийна номенклатура - Като?
Без да има съответвстващо ИНЖЕНЕРНО образование и квалификация от 1972 до 1974 г. - Партията "му гласува доверие" и го прави директор на Завод за метални конструкции.
От 1974 г. ВЕЧЕ ПРАВИ ВТОРА КРАЧКА НАГОРЕ и с това влиза - ВЪВ ВИСШАТА ПАРТИЙНА КАРИЕРА - СТАВАЙКИ секретар на Централния съюз на българските профсъюзи. Като такъв е, до 1990 г.?
От 1971 до 19 декември 1977 г. е кандидат-член на ЦК на БКП, а от 19 декември 1977 до 1990 г. е член на ЦК на БКП.
И ДА ОЧАКВАМЕ(?) от този човек ОБЕКТИВНОСТ - Та да НИ даде вярна представа за причините ДОВЕЛИ БЪЛГАРИЯ ДО ПУСТИНЯ - или рецепти ЗА ИЗЛИЗАНЕ СТРАНАТА НИ, ОТ СИСТЕМНАТА КРИЗА - за която и той има лична ВИНА?!!

Бе ми приятно - но До Тук, бях! ... именно ПОРАДИ ТОВА ЧЕ, не само БЪЛГАРИЯ - а СЪРЦАТА, УМОВЕТЕ и ДУШИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ - бяха обърнати В ... и ЩЕ СИ ОСТАНАТ ПУСТИНЯ!
цитирай
16. bojo12345 - get , пожелах успех в анализите, а не "повърхностните анализи"!
22.10.2019 00:26
Нямам цел да обиждам и да укорявам когото и да било когото и да е от тук пишещите и четящите. Целта на моя материал беше най-сетне да се вникне в настоящето и да престанат коментари и обиди за различните мнения и възгледи. Когато корабът потъва,няма значение каква е причината, а как да се спаси живота на всички! Затова смятам, че трябва да мислим и действаме всички като един!
Толкова!
цитирай
17. eva666 - то е мн.ясно..разбираме ти мъката, божо..но, трябва и да сме обективни..
22.10.2019 09:21
в Русия и Туркия, си имат..д'нмета,с които отколе атакуват Балкана..и нашата Земя..
те винаги са имали мераци и злобна агресия, да разпилеят България..и народа ни..
ощее от 10 век насам... така ли е?

инак, онази поредица за "Геноцида над българите.."
беше мн.ценна и полезна информация..чудесно компилирана..
поздрави, божо..
цитирай
18. get - До 16. bojo12345 - Пишейки ФАКТОЛОГИЯ - засегнах ОБЕКТИВНИте причини ДОВЕЛИ НИ ДО ПУСТИНЯ ! - след което ти ме питаш за ФИЛОСОФСКО-НРАВСТВЕНИ ... ?
22.10.2019 11:16
bojo12345 написа:
Нямам цел да обиждам и да укорявам когото и да било когото и да е от тук пишещите и четящите. Целта на моя материал беше най-сетне да се вникне в настоящето и да престанат коментари и обиди за различните мнения и възгледи. Когато корабът потъва,няма значение каква е причината, а как да се спаси живота на всички! Затова смятам, че трябва да мислим и действаме всички като един!
Толкова!


... "ПРИЧИНИ"? Отклонявайки разговора - в насока без изход!
Защото?
Не можеш да спасиш - нравствено-болния от неизбежна смърт! А, ако тръгнем ДА СПАСЯВАМЕ "БОЛНИТЕ"? Заради "болните" ще загине ЗДРАВОТО ОТ НАЦИЯТА - предвид предлагания КОМПРОМИС?

- Защото?

Компромис е - когато си правим един другиму отстъпки.
Когато отстъпва все единият - това е робство.
Едностранните отстъпки — е път към доброволно робство!
Малцина са тези, които можем да държим в подчинение против тяхната воля - в мнозинството си, роби стават тези, които С А М И СЕ СТРЕМЯТ КЪМ РОБСТВОТО (си). (последното е сентенция от Луций Аней Сенека – в Нравствени писма към Луцилий)

П.П.
Със съжаление продължавам ... с отговор - който на практика обезличава ПРЕДХОДНОТО философско-моралистичино ОБОБЩЕНИЕ(за):
Нравствените причини КОИТО УБИВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - Но, ще отговоря и КОЙ СТО ЗАД - така смутилото те изказване - Цитат:
bojo12345 написа:

" България е подарена от ЕС на Турция" - шокиралото ме изказване е в тв Евроком през изминалата седмица - не помня в кой ден точно. Сподели го полк. Марков в интервю при Николай Колев. Но много факти навеждат на тази мисъл, поне част от мислещите.

Зад това ОТ МНОГО ПО-РАНО стоят РЕНЕГАТИ ОТ СЪЩИТЕ СИЛИ - чрез които съветска Русия УНИЩОЖИ СЛЕД 1989 г. България - Какво имам в предвид?
На чело на "тракийските дружества" - стоят две ЧЕРВЕНИ ДЍоНМЕТА, бившия секретар на Комсомола и член на ИБ на БСП ... и оперетния генерал от ДС, Тодор Бояджиев - КОИТО ПОД ЧУЖДА ДИКТОВКА ... и при условия на предварителен сговор ЖЕЛАЕЙКИ ... ПРЕДЛАГАТ ОФИЦИАЛНО?
Цитат:
"Да бъдат премахнати границите на географската област Тракия и тя да бъде обособена като административен район в Европейския съюз, който се простира на територията на три държави- България, Гърция и Турция. Това представи като идея председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов (заедно с "генерала наш" Т. Бояджиев - д.м.).

Прочети повече в Blitz: https://Blitz.bg/obshtestvo/premyanov-shche-quotvadiquot-trakiya-ot-teritoriyata-na-blgariya-turtsiya-i-grtsiya_news232183.html

... като това "идва дюшеш" ЗА СИЛНАТА ИКОНОМИКА НА ТУРЦИЯ - КОЯТО ЩЕ СТАНЕ ВОДЕЩА при ЕДНА ТАКАВА СЪЗДАДЕНА "ТРАКИЙСКА ЗОНА/РЕГИОН" ... Като това е в интерес на Русия - КОЯТО ОТ ВРЕМЕ ОНО - И ДО МОМЕНТА НЕ СЕ Е ОТКАЗАЛА ОТ СТРЕМЕЖА СИ ... да ПОБИЕ РУСКОТО ЗНАМЕ В ЦАРЬГРАД на купола на "Ая София" ... а "ПРОЛИВИТЕ черноморски - ДА СТАНАТ РУСКИ" !!

За да ти стане ЯСНО: От кога и Кой храни апетити за ПРОЛИВИТЕ И ЦАРЬГРАДА - да прочетем Ей това стихотворение, със заглавие "Русская география"?
- казващо:

"Москва, и град Петров, и Константинов град –
Вот царства русского заветные столицы...
Но где предел ему? и где его границы –
На север, на восток, на юг и на закат?
Грядущим временам судьбы их обличат...
Семь внутренних морей и семь великих рек...
От Нила до Невы, от Эльбы до Китая,
От Волги по Евфрат, от Ганга до Дуная...
Вот царство русское... и не прейдет вовек,
Как то провидел Дух и Даниил предрек."
1848

- СЪБУДИ се БЪЛГАРИНО !!
цитирай
19. bojinkata - Още преди десетина години, ФАЩ к...
22.10.2019 11:24
Още преди десетина години, ФАЩ казаха на турките - България е на ваша отговорност! Ние не искаме да се занимаваме с тях! ЕС тук е без значение. Те правят това, което
Белия дом заповяда! Вижте поведението на Доган, нашия Вожд и Учител от Банкя с Ердоган, на самия Ердо към него и си правете изводи! Трябва смяна на цялата върхушка, иначе те отдавна ни предават! Надеждата е в младите!
цитирай
20. get - 19. bojinkata - "Още преди десетина години, ФАЩ ..." ... Типично за българин-дьонме - пропускаш ... ?
22.10.2019 11:40
bojinkata написа:
Още преди десетина години, ФАЩ казаха на турките - България е на ваша отговорност! Ние не искаме да се занимаваме с тях! ЕС тук е без значение. Те правят това, което
Белия дом заповяда! Вижте поведението на Доган, нашия Вожд и Учител от Банкя с Ердоган, на самия Ердо към него и си правете изводи! Трябва смяна на цялата върхушка, иначе те отдавна ни предават! Надеждата е в младите!


... пропускаш - геостратегическата дружка на ФАЩ - "братска ВАМ" Раша :))) !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2328999
Постинги: 1670
Коментари: 3528
Гласове: 15818
Календар
«  Юли, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031