Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2019 08:33 - защо е терористичният акт в Нова Зеландия
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 783 Коментари: 6 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

проф.Радулов:

Според него може да се окаже, че опасността е изключително близко до България


Проф. Николай Радулов: Може да се разгори голям огън между християни и мюсюлмани в световен мащаб!
16 март 2019 | 20:18

Терористичният акт в Нова Зеландия е сериозна акция, зад която стоят умни хора и не малко пари, убеден е бившият секретар на МВРТерористичният акт в Нова Зеландия е сериозна акция, зад която стоят умни хора и не малко пари. Това каза за Агенция „Фокус“ проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР и бивш зам.-вътрешен министър по повод нападението в Нова Зеландия.


Според проф. Радулов е притеснително това, че атентатът е извършен в изключително спокоен град, в който мюсюлмани и християни са живеели, разбирайки се помежду си. На въпрос, как приема теорията извършителят да е има поръчител, той отговори: „Не бих казал, че тук е възможно да става дума за поръчител, по-скоро някой, който му е въздействал. Какви са целите и дали този някой е последната брънка на веригата, това е друг въпрос“.

„Най-вероятно зад този терористичен акт стои някой, който въобще не е глупав. Тук става въпрос за дългосрочна стратегия с ясно изразена цел, с ясно определени последствия. Има някой зад този човек, определено, но това не е поръчково убийство. Това не е елементарно убийство с поръчков убиец, това е индоктриниран човек, който вярва в това, което иска да демонстрира“, подчерта проф. Радулов.

„Направил е всичко възможно да представи пред света всички свои мисли с всички тези надписи по пълнителите. Така, че не става дума за обикновено наемно убийство. Става дума за сериозна акция и операция, зад която стоят умни хора и не малко пари“, изтъкна бившият секретар на МВР. По думите му действията на нашите служби не се различават от тези в останалите страни.

„Главният прокурор и министърът на вътрешните работи подробно и обилно ни запознават с това, къде е бил, как се е движел, от къде влязъл и от къде излязъл от България и т.н. Това, разбира се, е нужно, защото за предотвратяване на подобни престъпление, трябва да бъде изяснен и почерка на престъпника“, отбеляза още той.

Не бих казал, че извършителят на атентата е луд, по-скоро обзет от идеята, че християнството е в опасност, и той е един от защитниците, коментира проф. Радулов.

Според него е много трудно на база информацията до момента да се направи профил на извършителя. „Трябва да признаем, че информацията, която изглежда обилна, когато я разгледаме много внимателно и я подредим, всъщност не изглежда толкова обилна“, отбеляза той.

„Имаме визия за един човек, който се интересува от историята, по един определен ъгъл. Години наред се е занимавал с това да научи подборни военни факти, който да му дават вдъхновения и вероятно да го подкрепят да вземе едно такова тежко решение, което е самоубийствено“, коментира проф. Радулов.

„Не бих казал, че този човек е луд, но бих казал, че този човек е обзет от идеята, че християнството е в опасност и той е един от защитниците. Определено погрешна идея. Вероятно някой му я е внушил. Тук разследващите трябва много внимателно да се опитат да разплетат ситуацията около него, дали няма подбудители. Дали няма някой, който е много умен и с този акт се опитва да постигне обратното – последващи терористични актове от мюсюлмани. Много неща би могло да излязат при едно внимателно разследване и да се надаваме, че такова ще има“, отбеляза бившият секретар на МВР.

„Виждате, че той по България е ходил по места, които за нас са свещени, свързани са с нашето Освобождение. Но, в крайна сметка там са се сблъсквали поробителите и войските освободители. Там пак имаме едно противопоставяне на мюсюлманството и християнството. Той, когато е ходил по тези места, най-вероятно си е правил записки, както всеки туристи. Правил си е снимки с телефона и камерата си, знаете, че на всички паметници от едната страна има надпис, от гледна точка на туризма, на български от друга на английски“, поясни проф. Радулов. Според него извършителят е използват тези материали, за да предаде своето послание, която е крайнодясно.

Нападението в Нова Зеландия не е просто терористичен акт, напълно възможно е да се разгори голям огън на противопоставяне между християни и мюсюлмани в световен мащаб, смята проф. Николай Радулов.

„Мисля, че никой няма съмнение, още повече специалните служби, че е нужна мобилизация. Този случай е много особен. Той е нещо, за което аз от няколко години говоря“, обясни проф. Радулов.

„След поредица от терористични актове, в които основните движещи лица и евентуалните вдъхновители на тези акции са мюсюлмани и въздействат с помощта на светите мюсюлмански книги. Въпреки, че по един много изкривен начин, тази радикализация, свързана с мюсюлманството, няма как да не доведе до крайнодясна радикализация, която да се опре на християнството като противопоставяне на мюсюлманството“, изтъкна той.

„Това е изключително опасно, защото, сега имаме не просто един терористичен акт, при който са загинали много хора. Вероятно това е искра, от която е напълно възможно да се разгори един голям огън на едно модерно противопоставяне между християни и мюсюлмани в световен мащаб“, изтъкна Радулов.

„Може да се окаже, че това е по-опасно от всички неща, които си ги говорим през последните няколко години - за това как Западът има враг в лицето на Русия за хибридните войни и т.н“, коментира бившият секретар на МВР. Според него може да се окаже, че опасността е изключително близко до нас.

„Съвсем наскоро имаше новина, че нашите специални служби са получили информация за евентуални, ако не терористични клетки, то такива, свързани с радикализирани ислямисти в Родопите. Възможно е и това да е фалшива информация, но аз мисля, че е твърде възможно да е истинска“, посочи Николай Радулов. По думите му сега в Европа няма специална служба, която да не се е мобилизирала заради случилото се в Нова Зеландия

копие: http://epicenter.bg/article/Prof--Nikolay-Radulov--Mozhe-da-se-razgori-golyam-ogan-mezhdu-hristiyani-i-myusyulmani-v-svetoven-mashtab/1Гласувай:
6
01. zaw12929 - „Съвсем наскоро имаше новина, че ...
29.03.2019 12:45
„Съвсем наскоро имаше новина, че нашите специални служби са получили информация за евентуални, ако не терористични клетки, то такива, свързани с радикализирани ислямисти в Родопите. Възможно е и това да е фалшива информация, но аз мисля, че е твърде възможно да е истинска“, посочи Николай Радулов.
цитирай
2. bojo12345 - zaw12929, ако някой още не е разбрал:
29.03.2019 13:05
срещу българите и България се води война на всички фронтове.
Поздрави !
цитирай
3. lexparsy - Поздравления за този анализ Божо!
29.03.2019 23:11
    На мене ми се иска да резюмирам по надълбоко в контекста! В случая конфликта „между християни и мюсюлмани в световен мащаб!“ аз мисля, че отдавна е ясно е подклаждан тенденциозно, а не е естествена междуверска война.
    Ще вмъкна за да припомня че специално българите от векове винаги сме били толерантни и към мюсюлманите и към другите чуждите религии. Напротив живели сме в пълна приемственост и даже споделено душевно уважение.

   Очевидно е че подобни „инциденти“, които се приемат като лична лудост, често са „разработвани“ много внимателно от тайните служби на тайните правителства... Даже и големите терористични актове като 11 септември. Даже и „самоубийства“ или "инциденти" на случайни или неудобни личности.
    До скоро беше конспирация да си мислим, но вече е известно как един само човек може да е обработван и идеологически и психологически, а даже и със пециални технологии за да извърши предначертани действия!
   А целите и методите са много! Ще припомня само най-използвания и на който постоянно сме жертва.
   "Проблем-Реакция-Решение" е много стар порочен „метод“ от народопсихологията за поведенческо манипулиране на хората и съзнанието им. Състои се от генерирането на проблеми, от които хората страдат, а когато са отчаяни Реакцията им е да търсят Решение на „Проблема“, което е вече тенденциозно планирано и представено като „по-малкото зло“!
   По същия маниер ни се вменява „Световен тероризъм“ и престъпност и „трагедията на опасния за живеене Свят“, с цел да се оправдае глобалния контрол над изгубилия вече Свободната си Воля човек, чрез страх и примиреност...
   А да не говорим че вменената ни информационна мания, контролирана тенденциозно, ни прави най-големите, и признали се даже жертви. Защото по-скоро често отколкото понякога контекста на събитията ни се внушава поръчителски...

   Лелее, много наприказвах... но има и още много и тепърва да осъзнаваме!!!
   Прости за логорейната ми депресивност, но се надявам да я компенсираш пролетно и слънчево като хванеш още по-голяма риба, но не политик, а такава като на аватара ти :-))))
цитирай
4. bojo12345 - на 3. lexparsy, първо голяма пролетна благодарност за рибарските пожелания:)))
31.03.2019 11:40
То вече и риба не остана в язовирите, или ако има - трябва да си платиш, пък я хванеш нещо - я нищо!
Не е като при политиците, открай време - всичките маскари и килипиреца гледат. Няма да давам примери - дори и пресата вече не мълчи, а дава информация.
Сега на въпроса. Винаги на народа, плебса, се е гледало като на пълнежна маса. Дали е племе, орда или народ - винаги има водачи, които манипулират и определят действията на хората. Както казваше в един виц Наполеон - ако имах такава преса - нямаше да има Ватерло. За съжаление , малцинство е човешкото общество в света, което се интересува от истинските подбуди за определени действия. Ние научаваме сега по нещо малко за минали събития, в които сме участвали - ефективно или като зрители, в крайна сметка ефектът е същия. Дори и в сегашното случващо се - пак сме неми свидетели, а истината е скрита от главните кукловоди. Жалко е, защото трябва да има промяна, но няма кой да я осъществи. Няма капацитет или авторитет за това.
Виждаш, че за предстоящите избори вече е нагласена масата - стари играчи, но с тях не става нова държава. Плебсът мълчи, гледа, мисли..С мислене не се променя система. Само се насочва мисленето в определена посока ...грешната. Така и въпроса с терориста в Нова Зеландия. Всичко се върти около България. Но къде са българите!?
цитирай
5. lexparsy - Благодаря за отговора Божо
31.03.2019 16:19
Най ужасното е че са ни докарали до там, че всички с примирения да казват "Да, но няма какво да направим!", което не е вярно!
Поне запазването на самосъзнанието и свободната ни воля е едно начало за това, което трябва и ще бъде направено.
Защото знаеш ли какво са правели с войните, които преди битка са внушавали отчаяние и депресия на останалите...???, но и как България е печелила невъзможни битки с вярата си?

Аз не съм рибар, но от твои колеги, и като редовен "помощник", знам че не винаги хванатата риба е цялото удоволствие от седенето край един водоем и съзерцанието му сред природата...
На слука! :-)))
цитирай
6. bojo12345 - 5. lex, най-добрите рибари отиват на риба, за да избягат от домашната работа...
31.03.2019 23:43
А сега сериозно: осъзнаването и свободната воля са въпроси с най-голяма трудност за всеки човек. Колко трябва да го направят, за да се сложи началото? 100 маймуни? Ефект на доминото?
Липсва и вяра, а тя е най-важната.
Размисли за лека нощ:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2402399
Постинги: 1713
Коментари: 3645
Гласове: 16081
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930