Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2017 19:17 - ислямът е зло
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 615 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Ориана Фалачи: Ислямът е зло, което Европа се отказва да забелязва
Ориана Фалачи
Соня Георгиева

Ориана Фалачи е едно от най-известните и остри пера на световната журналистика. Тя почина през 2006-а, но остави в книгите си страшната истина за исляма, който завладява Европа.

След атентатите от 11 септември журналистката предизвика световен скандал с публикациите си, провокирани от трагичните събития. Нарича тази дата "началото на Третата световна война" и започва своя кръстоносен поход срещу ислямските фундаменталисти. Основното й оръжие става нейната книга "Силата на разума", втора от трилогия по темата. Фалачи твърди, че ислямът е тоталитарна секта, сила, която унищожава европейската западна цивилизация. Твърди, че ислямът е зло, което Европа се отказва да забелязва. Че Старият континент е обсадената Троя и се превръща в Еврабия.

Поместваме откъс от нейната книга "Силата на разума", поради актуалността на темата

Приспиват ни с думи като солидарност, взаимопомощ, човещина, цивилизационен избор. Четете и не вярвайте на политиците, които твърдят, че Европа трябва да приеме пълчищата преселници, които като скакалци унищожават живота ни. И отбележете: това предупреждение излиза през 2004-та година. Какво ли би написала Фалачи днес, пророчеството и се сбъдва, уви!

.....Не ми харесва да казвам, че Троя гори. Че Европа днес е ислямска провинция, или по-скоро ислямска колония.... Но това е истината... Във всеки един от нашите градове има втори град. Разрастващ се град, като онзи от 70-те, когато хиляди и хиляди палестинци се заселиха в Бейрут и създадоха държава в държавата. Правителство в правителството. Мюсюлмански град, управляван от Корана. Сцена на ислямското нашествие. Нашествие, което до днес никой не е успял да спре. Никой. Нито дори армиите на Наполеон. Защото в едно синовете на Аллах нямат равни – в изкуството на нахлуването, завладяването, подчиняването. И най-желаната им плячка винаги е била Европа, християнският свят.

Европа спи вцепенена като Троя. Но една болест се възроди. Нарича се страх. Болест, подхранвана от опортюнизма и конформизма, която ражда страхливци и убива повече хора, отколкото рака. Това е болест, която за разлика от рака е заразна и поразява всички, които й се покоряват. Лошите и добрите, умните и глупавите, честните и безчестните. Видях ужасни неща, причинени от страха в съвременната Еврабия. Неща, несравнимо по-грозни от войната, която преживях. Защото ние живеем и умираме в страх. Видях водачи, които се представят за герои, а всъщност издигат бяло знаме, защото се страхуват. Видях либерали, които се представят за защитници на светското общество, но пеят песни в прослава на исляма, защото се страхуват.... Но най-ужасното, което видях, са бранителите на свободата на мисълта и словото – журналистите, учителите, така наречените интелектуалци.
......
Промиването на мозъци е ефективно, защото трогва хората и притъпява защитните им реакции. Притъпява логиката и я замества със съжаление както при вида на объркания, разрошен, унизен, сразен Саддам Хюсеин, с глава, почиствана от бълхи от военния лекар. Промиването на мозъка ви събужда у вас неясни емоции, които не знаете какво означават. Но когато разберете, целият се разтърсвате от вълнение. И си казвате: За Бога, та аз съм от западната цивилизация. Не нося бурка или джелабия, не живея в суров свят, не вярвам в безмилостен Бог, който счита неверниците за кучета, камили, маймуни и прасета. Аз принадлежа към цивилизовано, напреднало общество, към свят, който уважава свободната воля и чувството за отговорност, който има респект към съседа, дори ако е негодник. И така вие се изпълвате с отговорност за съдбата на Ахмед, Халед, Рашид.

...Но после разбирате, че съвестта ви е приспана, че са ви излъгали, упоили, с вас са се подиграли. Очите ви се отварят и вие виждате джамиите, които заглушават звъна на камбаните и искат да унищожат църквите. Както отоманските войски унищожиха катедралата „Св. София" в Константинопол. Виждате грубияните в джелабии, които превзеха площадите на Торино и улиците на Милано, за да се молят и да спират автомобилното движение. Виждате проектите за споразумение с наглите и коварни изисквания – да ровят в библиотеките ни, да се разпореждат на археологическите ни обекти, да притежават произведенията на изкуството. Виждате безсрамните имами, които проповядват джихад и плюят върху нашите покойници, върху войниците, избити в Насирия.

*******
Ислямското правило гласи: „Не давай пари на прасетата, защото е грях". Не питайте кои са прасетата. Те са западните малоумници, които дават подслон на мюсюлманите. Добрите граждани, които ги подпомагат със социални помощи, лекуват ги безплатно в болниците, обучават безплатно децата им в училищата и университетите. Не питайте защо никой не ги докосва с пръст и защо Еврабия се превърна в главна квартира на „Ал Кайда". Еврабия е любимият им преден пост, базата, от която най-често те тръгват, за да сеят смърт. Ако задавате такива въпроси, веднага ще ви обявят за расист, ксенофоб, подстрекател към омраза.......

Днешният пожар не може да се угаси с армии. Въпреки касапницата, с която от 30 години синовете на Аллах окървавяват нас и тях. Войната, която ислямът обяви на Запада, не се води с оръжия. Защото това е културна война. Война, която поразява не тялото, а душата, както би казал Токвил. Война, която поразява нашия начин на живот, нашето разбиране за живота, нашия начин на мислене, действие, обичане. Нашата свобода.

Не се заблуждавайте от техните бомби и взривове. Това е само стратегия. Тези любовници на смъртта не ни избиват само заради удоволствието от убиването. Те ни избиват, за да прекършат духа ни, да ни сплашат, да ни обезкуражат и изнудват. Целта им не е само да напълнят гробищата ни, да разрушат небостъргачите ни. Да унищожат Айфеловата кула, кулата в Пиза, Давид на Микеланджело, катедралите ни. Тяхната цел е да убият душите ни, идеите ни, нашите мечти и постижения. Те искат отново да завладеят Запада. Но истинският Запад не е Америка. Истинският Запад е Европа.

Западът, в който Сюлейман Великолепни искаше да създаде „Ислямски европейски щати" като допълнение към близката Отоманската империя. А континентът отвъд Атлантика, открит малко преди това и наречен Америка, е далече, много далече. Затова днес Троя гори в Европа, не отвъд океана. Затова пожарът трябва да бъде угасен преди всичко от европейците. Но как да разчитаме на Европа, превърнала се в Еврабия, която приветства и обича врага си, дори му дава право да гласува! Как да се доверим на Европа, която се продава на врага като блудница и е загубила разума си?

Упадъкът на интелигентността е упадък на разума. Всичко, което днес се случва в Еврабия, е упадък на разума. Упадък, който е морален, но и интелектуален грях. Нашият отказ да признаем, че ислямът е блато, в което се давим, е противоположен на разума. Предаването на нашата земя, нашите домове и деца, нашето достойнство и същност, е противоположно на разума. Поглъщането на циничните и глупави лъжи като арсеник в супата, е противоположно на разума. Нашето примирение, нашето предателство – поради страх или леност, е противоположно на разума. Умирането от жажда и самота в пустинята, която отрича бъдещето, е противоположно на разума. Противоположна на разума е надеждата, че пожарът на Троя по чудо ще се загаси сам.

Но Европа се предаде, покори се, страхливо размаха бялото знаме на раболепието и примирението. А това е самоубийство. Стигнахме до там, че днес за нас е по-важно да оцелеем, отколкото да живеем. Оцеляването има нужда от страст, но повече се нуждае от разум. Ето защо този път не призовавам за ярост и гордост. Дори не призовавам да си възвърнем страстта. Призовавам да си възвърнем разума... Ние трябва да преоткрием Силата на Разума.

http://www.viapontika.com/index.php?page=article&article=18843

Четете още на:
http://www.budnaera.com/201602f/1602001678.html#ixzz4ZLcelU9BГласувай:
6
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Винаги е бил реакционно настроен. ...
06.03.2017 07:21
Винаги е бил реакционно настроен. Самата формулировка, че целия свят трябва да стане ислямски и да завладее територии е грешна. Особено отначало, когато се втурват да завладеят територии в различни посоки. Ние българите на два пъти им даваме урок- Кубрат и Тервел.
цитирай
2. bven - barin, а дали имаме сили за трети път да им дадем урок?
08.03.2017 12:18
ще ни трябва много сила, вяра и български устрем, за да не допуснем техните планове да се осъществят. Техни или нечии други!
цитирай
3. barin - Към сегашния момент ми се струва не. ...
08.03.2017 20:55
Към сегашния момент ми се струва не. Но преди години можеше да се опълчим. Времената са други, но ислямистите не разбират от дума, bven. По-скоро ми се вижда, че на някой друг плановете се преплитат и вписват в ислямските планове и има изгода от така създалото се съотношение на силите и коалициите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2206256
Постинги: 1603
Коментари: 3377
Гласове: 15378
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31