Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2012 19:08 - Пожарът на бунта...
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 6305 Коментари: 7 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всеки , който обича природата, трябва да вземе отношение към това, което става в момента у нас. Не може такива действия или бездействия да остават безнаказани. Прочетох постинга, който копирах и ви го предлагам, за да се замислим всички какво означава това. За нас, за природата ни, за държавата ни..


Автор: hadzapi Категория: Лични дневници


Последна промяна: 17:33


Здравейте, изпращаме ви нередактиран (дълъг) коментар на един доброволец за гасенето на пожара на Витоша. Сами си правете изводите:

Крум Фильовски


Нека Ви кажа,какво всъщност се случи вчера (2 Юли) на Витоша, през моите очи и уши, Вие си направете изводите сами...

към 6:00 вече доброволци нямаше/за записване/ и започнахме да чакаме,какво,и кой,и защо ? не е ясно,а и никой не знаеше...се 1, към 7:30 ни натовариха в рейс и ни казаха,че ще идем до центъра на Железница,и оттам ще ни вземе транспорт,който ще ни качи до Х-жа ""Академик""
ок,отидохме на площада на Железница и зачакахме транспорт...след 30/40 мн. чакане се разбра,и се даде команда,че транспорт НЯМА, качвайте се ПЕША!..
ок, няма яд.., пеша, пеша...тръгнахме, като аз лично бях само с лопата и раница, НО имаше пожарникарчета, които носеха: железна туба с бензин,моторна резачка, (с които по късно си проправяхме път до самия пожар,защото местността е абсолютно недостъпна)кирка,лопата,раница,каска,тежко облекло,ботуши,и т.н...

та тръгнахме нагоре...след 3.5 часа не-човешката жега, не питайте как...стигнахме.

идеята ""по принцип"" беше, един екип имаше ,който гасяха отдолу на пожара и ляво дясно/ и един ,в случая нашия,който се състоеше общо от 41 човека,като не-професионалисти бяхме само 3-ма човека.Идеята на нашия екип беше да се качим горе, да се спуснем (предварително се знаеше,че там ""някъде"" минава рекичка, да я затапим, изкопаем и издълбаем толкова ,колкото помпите,които трябваше да ни доставят да могат да дърпат вода.

ок,тръгнахме от хижата (на клипа по долу ще видите първите метри...надолу не съм снимал...защото нито ми се снимаше нито нищо..,но е в пъти по сложно във всяко отношение...и така тръгнахме надолу,но се оказа,че за да стигнем до въпросната река трябва да се мине през самия пожар,защото имаше скат и просто нямаше как...беше невъзможно..така и направихме,се1,не ме питайте как,но се добрахме до въпросната рекичка,направи се всичко необходимо за да може помпите да бачкат,дълбочина,водосбор и т.н като искам да подчертая ,че дебита ,който естествено се вливаше в импровизираното езерце беше ПО ГОЛЯМ от този на помпите!...демек АКО (а не не ни ги...) бяха доставили щяха да се изхвърлят ХИЛЯДИ литри в минута!...а не както от хеликоптера 5 кубика ...СМЕХ! първо да обясня за хеликоптера ...5 кубика са крайно не-достатъчни,и НЕ СРАВНИМИ с това което ние МОЖЕХМЕ да причиним ...1-во хеликоптера не може да минава през огъня и пушека защото може да падне!..факт. цетробежни сили ,липса на кислород и т.н...НО НАС ТОВА НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАШЕ!

ние бяхме на окло 100-тина метра НАД! пожара,с подготвени трасета за над 800 метра маркучи! ,вода за безпроблемна работа на помпите на МАХ!, както и дебит ,така и като атмосфери/налягане на маркучите (МАХ) ! бяха окастрени и дърветата за да може безпроблемно и БЕЗопасно хеликоптера да зависне да ни достави помпата + оборудването...

всичко от наша страна беше 6. и започнахме едно чакане...а пожара си върви...и се качва към нас! ние продължаваме да чакаме ,няма помпа няма нищо .Аз лично чух нашия началник ПОНЕ 3 пъти да говори по Тел с НЯКОГО и да вика ""пратете ми ПОМПАТА,кога ще ми изпратете хеликоптера да ни спусне помпата ! искам помпата СЕГА !ГОТОВИ СМЕ и т.н...
представете си говорим за цялата ""линия"" над пожара беше подготвена...за опъване на маркучи над ЦЕЛЯ ПОЖАР!!! трябваше само да опънем маркучите ,и пускаме...Е ДА МА НЕ!....чакаме ,чакаме,човека ПАК върти ,НИЩО,и чуйте сега,какво се случва! Обажда се някъв УМНИК !,и казва: ще ви изпратим помпата (и всичко останало) забележете С КОН!? да се смееш ли да плачеш ли? ""шефа"" откачи вие само вижте клипа и ми кажете този човек нормален ли е ? знае ли къде се намира? и за какво става въпрос?!??? или е просто ТЪП! СВЕЩЕНА ТЪПОТА! След дългооо и продължителнооо чакане НЯКОЙ !се обади и КАЗА :

ПРИБИРАЙТЕ СЕ ??????? ....
на пожарникарчетата им се насълзиха очите!...защото те! А И ВСИЧКИ КОИТО БЯХМЕ ТАМ ЗНАЕХМЕ ,че с ВОДА/МНОГО ВОДА..ще стане ...

питам единя от пожарникарите:""абе да не би да има некви технически али бали ...НЕЩО?! се1 какво,поради което да НЕ може да ги достави хеликоптера "" ОТГОВОР - НУЛА! -всичко е като по книга!

питам пак: ""ако бяха я доставили щехме ли да успеем ?
отговор ""не само ,че щяхме да го загасим !ЦЕЛИЯ!
а щяхме да го НАВОДНИМ!...огнището....

Е??? какво става бе хора?

знаете ли колко време чакакхме ??? знаете ли !!! по думите на 1 пож. тва упражнение би траело само 2 мин! да си разкачи смешната кофа закачат нещата и айде...и ВОДАТА тръгва! НА БОГАТО! и най важното ОТ ГОРЕ НА ДОЛУ ! И НАВСЯКЪДЕ!!!

какво да ви кажа ...
НЯКОЙ просто НЕ ПОЖЕЛА ! ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ ТАМ И СЕГА!
някой просто желаеше пожара да върви нагоре....
http://youtu.be/jwP3gYML01g
това е клип веднага след хижата ...надолу е ужас...буквално през 3 метра, или прескачаш или се завираш под тях за да преминеш...КОНЕ???????!....
този ""човек"" е за прокурор! и за затвора!....
сега МОЖЕШЕ !,всички фактори бяха налице сега да сме щастливи,те не само ,че се подиграха и БУКВАЛНО! изгавриха с труда на всички,но РАЗБЕРЕТЕ!
ТЕ НЕ ПОЖЕЛАХА ДА ГО ЗАГАСЯТ! МОЖЕХА.
и нямаше горе пожарникар на когото това да не беше ясно и да го знаеше.

И да кажа,че СПОРЕД МЕН пожара е 100 ПРЕДНАМЕРЕН, НЕ е СЛУЧАЕН, а УМИШЛЕН!
и ще обясня ЗАЩО!

Затото това е местност АБСОЛЮТНО НЕ-ПРОХОДИМА НЕ-ДОСЪПНА! И ПРЕСЕЧЕНА! ...
кой?,какво? ""БИ""? правил там??? И ЗАЩО!?...
ако не е с ЦЕЛ...
пътя към пожара от хижата надолу към същия
www.youtube.com
прехода е около два часа и половина в супер пресечена местност (терен)
Гласувай:
25
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - Сега разбирам, защо въртолета з...
03.07.2012 23:59
Сега разбирам, защо въртолета започна да гаси пожара чак след 17 ч. Бях на първи след 16 ч. на минералния плаж на Панчарево-намира се до банята, в близост до стената, до гъбката.Един въртолети в продължение на два часа идваше и си отивахше с напълнен подвижен резервоар вода,закрепен с въже , който пълнеше от езерото, в близост до плажа.После прочетох, че били два въртолета, но аз видях само един. Хората от плажа го снимаха, кой с каквото имаше под ръка-фотоапарати, мобилни телефони.. От начина на реагиране е ясно, че някой отгоре не е искал пожара да бъде загасен, видно и от разказа. Ясно е, че е правилна приказката-не ме гледай какво приказвам, а какво върша.
цитирай
2. bojo12345 - На 1:kasnaprolet9999 - През 2001 г. точно на това место.....
04.07.2012 08:35
е минал смерч и е съборил вековни дървета.Днес вече изъхнала ,тази дървесита от големите дървета гори ли гори!По международните норми , там където местностите са определени като природни резервати , природните процеси се оставят да протичат без да се намесва човешка ръка.
Едно нещо ми е интересно,защо след като всичко знаещият и можещ премиер,
още не е отишъл на место и да поеме ръководството по гасенето на огъня -нали е по професия баш спец - огнеборец?
Или не е добър пожарникар както е добър ленторезач на нови обекти .
Или може да организира гасенето професионално , но не желае да го стори,защото му са известни причините за пожара и знае кой има интерес това да
с гасенето да се бави.

цитирай
3. hristo27 - В една нормална държава, с перфе...
04.07.2012 14:10
В една нормална държава, с перфектна организация и с помощ от други страни, такъв пожар можеше много по-бързо да бъде овладян и потушен. Докато беше още в ограничени размери. Кога и ние ще станем нормална държава?
Ами ако, не дай си Боже, възникнат горските пожари като тези в Австралия или САЩ, какво ще остане от българските гори?
цитирай
4. bojo12345 - Кога ще станем нормална ....
05.07.2012 07:38
Преди години една наша известна певица пътувала на турне в Турция,На границата турският митничар е попитал при паспортната проверка:
- Вашата професия?
- Аз съм певица.
- Записвам - ГЮВЕНДИЯ.
- Как така , аз съм заслужила ,народна певица!!!
- Добре де уточнявам , баш гювендия с тапия!
Така , че докато си имаме най-образованият Пожарникар с тапия ...:)))))
цитирай
5. анонимен - Не коментирам по принцип
12.07.2012 11:41
чужди коментари, слухове, или предположения.
А истината според мен е някъде по средата.
цитирай
6. planinitenabulgaria - За пожара на Бранището:
15.07.2012 00:49
Преди да започнат строежите на скиписти и лифтове над Боровец яко горя и там. А също и на Пирина. Схема, подобна на тази, при която фалирват предприятията и ги купува мутра за 1 лев със задълженията им, които така и не плаща...
цитирай
7. dalida - Пожарите са умишлени
09.09.2012 08:19
заради закона за горите. Тук се играе с много,ама много пари. Сега след пожарите ще се "изперат" парите от наркотици,оръжие и проституцията. Има си хора за това и правителството и опозицията са наясно с тези хора. Всичко което става в БГ още от преди 15 години, е добре замислен сценарии от времето на Живков ( архивите са живи - конспирации и завладяване на държавите чрез манипулативни действие по поръчка на КГБ,ЦРУ и др. подобни.)
И...накрая.... всичко е бизнес! Ще мине малко време и това, което днес е недостъпно, условно казано - утре вече ще е "прогрес" - достъпно за определен кръг от хора. Както се вдигат бариери по черноморието, ще се вдигат бариери и в планинските райони - ски писти, барове и казина - всичко се прави за да се трупат капитали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2212050
Постинги: 1606
Коментари: 3383
Гласове: 15406
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31