Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2011 09:12 - Директна извадка от гръцкия вестник "СИМЕРА"
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 5273 Коментари: 10 Гласове:
13

Последна промяна: 11.11.2011 20:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Директна извадка от гръцкия вестник "Симера":   
"Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.
   
И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме прават си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.

   
Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

   
В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем."
Тагове:   българи,   симера,


Гласувай:
13
01. bven - Защо гърците започнаха толкова да се грижат и милеят за нас?
11.11.2011 11:04
Каква е причината?
цитирай
2. bojo12345 - Гръцките политици .....
11.11.2011 12:32
Искат да кажат на народа си,че положението у тях не е чак толкова зле , както при българите.Такова ще е у нас докато oпозицията е разединена и синдикатите са формално съществуващи. Българите трявбва не само да псуват , а да гласуват!!!На нас ни трябва единомислие и единодействия, както трябва!
Иначе - Слаб народ ,слава държава и много богати властимащи!
Това трябва да го осъзнаем,а не да си траем.Обратното - още ще духаме супата!!!
цитирай
3. mileidi46 - ,,Нема такава държава"
11.11.2011 14:40
И ще продължаваме да живеем на колене като един ,,героичен народ",който с пушка в ръка последва четата на Ботев,който предаде Левски,който и днес държейки се за фустата на Господ рови по гробовете и кокалите на умрелите (като на Вапцаров например) и да ги плюе...
За кой народ се говори изобщо????
И откъде накъде ще ни коментират..Я да духат супата...Ние си знаем,колко сме ,,голема работа"....Резил.
цитирай
4. bojo12345 - Ако се обърнем към нашата история (доколкото можем да й вярваме),
11.11.2011 20:58
един близък съседен народ е влияел твърде много в негативно отношение на България. Чрез най-различни задкулисни игри и интриги, лъжи, убийства - вероломни във всички случаи! Един по-далечен народ дойде на два пъти да ни освобождава без да го поканим и донесе само нещастия и разруха (за сметка на собственическите си завоевателски стремежи). Все от любов към ближния, по християнски.
Нямаме нужда!!!
цитирай
5. bven - Тази статия да не е платена от някой милиардер, който има желание да насочи вниманието към нас?
11.11.2011 22:49

В интерес на истината, нещата са достоверни и показват познаване на ситуацията по-добре, отколкото управляващите слепци виждат. Дали страхът, че и Гърция ще пада към дъното много бързо (както беше предсказал Дънов), не води до милозливост и съчувствие към материално изстискания българин? Все пак и Китай са на върха, но не проявяват съчувствие към Тибет. Но тибетците са мъдри и не се впечатляват от материалното, защото знаят вечните духовни истини!:)))
Времената много бързо се менят, така че...ще поживеем, ще видим.
цитирай
6. zaw12929 - Няма какво да се добави към истин...
12.11.2011 07:42
Няма какво да се добави към истината
Един филм на Бтв от четвъртък 20.00 за Тодор Живков показа, че с когото и да сме- смачкеат ни!
цитирай
7. bojo12345 - На 3:miledi 46, 5:bven,6:zaw 12929 -колкото и да ни боли...
12.11.2011 14:15
Истината е такава."Царя е гол,да жинее царя"
Докато си ги избираме политици,които са от един дол дренки-няма на кого
да се сърдим.Може след гърците за нас да пишат и италианците и португалците...
Народа трябва да го осъзнае ,че е необходим нов 10.XІВсичко може да се промени,
само на кюсето не могат да поникнат мустаци.
цитирай
8. shtaparov - Това е изключително важна информация за политиците!!!
18.11.2011 20:04
Много е важно и полезно Българските политици добре да изучат мнението на гърците за ситуацията
у нас,за да се намери най- сетне онази група от силни политици,която да вземе необходимите крути мерки срещу турко-комунистическата мафия,която безнаказано краде народа ни от близо 70 години насам и още не се е намерила достатъчно голяма сила,която да я спре или унищожи!
цитирай
9. анонимен - България и българите са доведени
18.12.2011 15:05
съзнателно до това ниво от глобал-терористите. За глобал-терористите трябва да има държава и народ еталон, по който да сведат останалите държави и народи. Щом в България живеяти живеят с по 10-50 пъти по-малко заплащане за свършена работа по количество и качество, значи с такова заплащане могат да живеят и работят и ДРУГИТЕ НАРОДИ. Така България - като народ и държава става модел за следване. По същата причина за "модел" България и българския народ са сочени от синдикатите на ДРУГИТЕ НАРОДИ до какво положение ще ги докарат глобал-терористите, поради което тези НАРОДИ са ДЛЪЖНИ да се борят да не станат на дереджето на българите. Тежкият проблем на българския народ е, че управляващите го с горещо сърце прилагат плановете на глобал-терористите за превръщането му в ЕТАЛОН за целия свят. Разбира се, срещу съответно заплащане за българските управляващи, изпълняващи Плана...
цитирай
10. анонимен - България и българите са доведени
18.12.2011 15:06
съзнателно до това ниво от глобал-терористите. За глобал-терористите трябва да има държава и народ еталон, по който да сведат останалите държави и народи. Щом в България живеяти живеят с по 10-50 пъти по-малко заплащане за свършена работа по количество и качество, значи с такова заплащане могат да живеят и работят и ДРУГИТЕ НАРОДИ. Така България - като народ и държава става модел за следване. По същата причина за "модел" България и българския народ са сочени от синдикатите на ДРУГИТЕ НАРОДИ до какво положение ще ги докарат глобал-терористите, поради което тези НАРОДИ са ДЛЪЖНИ да се борят да не станат на дереджето на българите. Тежкият проблем на българския народ е, че управляващите го с горещо сърце прилагат плановете на глобал-терористите за превръщането му в ЕТАЛОН за целия свят. Разбира се, срещу съответно заплащане за българските управляващи, изпълняващи Плана...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2206312
Постинги: 1603
Коментари: 3377
Гласове: 15378
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31