Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2010 09:36 - Мерки при криза!
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 14768 Коментари: 20 Гласове:
16

Последна промяна: 06.03.2011 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                  

                                      Антикризисни мерки


     Предлагам на всички блогери предложения за мерки за излизане от кризата. Всеки може да предлага и добавя. Пък после – да го предложим там, където  ще прочетат гласа блогерски /народен/:

1. Предлагаме да се премахне президентската   институция като излишна със всички произтичащи от това дейности - Свикване Велико народно събрание, приемане нова конституция и т.н.

2. Намаляване броя на народните представители на 100 човека

3. Субсидиите на партиите да бъдат спрени

4. Намаляване общинските администрации и броя на кметствата . районните кметове да се премахнат

5. Всички пенсионери на държавна служба да бъдат освободени

6. На всички пенсионирани собственици на фирми, които продължават да работят и взимат пенсия и заплата, да се спрат пенсиите

7. Да се спре изплащането на повече от 6 заплати при пенсионирането на ползващите тази привилегия служители

8. Да бъдат отнето имуществото на всички кредитни милионери в полза на държавата

9. Сегашното Народно събрание да реши законно ли е върнато всичкото имущество досега на бившия цар Симеон Кобургготски

10. Всички имоти,които ще се предлагат за приватизация /с цел излизане от кризата/, да се дават на явни търгове

11. На всички пенсионирани бивши политици, пенсиите да бъдат съобразени със пенсиите на средностатистичес- кия българин

12. Всички общински съветници, притежаващи фирми /или роднините им/ да не получават заплати от общинския фонд – т.е. да работят на доброволни начала

13. На народните представители да се отнеме правото сами да си назначават съветници и да им дават хонорари, а да се определят експерти , избрани с конкурс и публичност

14. Да се приеме закон за задължително гласуване на избори, както е в повечето европейски страни

15. Да се променят законите в правораздаването ,които са неефективни в премахването на корупцията.

     Да вземем за пример нашите прадядовци и законите, приети от тях след Освобождението ни от турско иго. Само две години след създаването на новата държава е приет ЗАКОН ЗА СЪДЕНЕ НА МИНИСТРИТЕ , утвърден с указ от 10 декември 1880г. и под № 707 е обнародван в брой 91 на Държавен вестник от 13 дек. с. г.  Не са имали днешната техника и президентска институция да мъти водата и  да лапа тлъсти заплати!

     Друг пример : по време на управлението на големия Българин Стефан Стамболов е приет и ЗАКОН ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ НА НЕЗАКОННО-ОБОГАТЕНИТЕ ЧИНОВНИ- ЦИ  / Утвърден с указ от 20 дек.1894 , под № 618 и обнародван в ДВ бр. 13 от 18 януари 1895г/ . Тук се вижда по-късното влизане на закона - след три седмици,  оправдано с коледно новогодишните и религиозни празници.
   Ако за дедите ни има оправдателни причини , какво да оправдае днешните политици, независимо от техния цвят и религиозна принадлежност, които доведоха БЪЛГАРИЯ до днешния хал.

       Крайно време е в ДЪРЖАВАТА ни да се проведе РЕФЕРЕНДУМ и Българският народ да си каже тежката дума не само кой да го управлява , но и по какви правни и морално етични ЗАКОНИ.  Както е във спорта - при спазване на правилата побеждава по-добрият !
     А  за излизане от кризата капиталите и имотите на виновните за нея/политици,силови и мафиотски групировки,чиновници и пр./ да бъдат отнети в полза на държавата. Те не си знаят парите , с предлаганите от правителството мерки не могат да се вземат от БОСИЯ ЦЪРВУЛИТЕ.

         Нека всеки българин добави предложение/я/ и да се обсъждат! Правя го за нашето настояще и за бъдещето на децата и внуците ни. За БЪЛГАРИЯ!

   
                 image
Тагове:   България,   мерки,


Гласувай:
17
11. анонимен - Ti ne si u red, osobeno s towa 4udo 14. ...
30.05.2010 09:56
Ti ne si u red , osobeno s towa 4udo 14. Да се приеме закон за задължително гласуване на избори, както е в повечето европейски страни . Kato ti se hodi na teb - hodi si !!!!
цитирай
2. анонимен - анонимен, явно ти не си наред, или си ...
30.05.2010 11:27
анонимен, явно ти не си наред,или си от тия, дето им харесва да бъдат мачкани или ще им бъде отнето нещо, получено по нечестен път! И се научи да пишеш на български език, ако си българин!
цитирай
3. bven - Много добре е казано!
30.05.2010 11:31
Нека да решим какво искаме и да го кажем категорично - постоянно ни зомбират с фалшиви истини, теории, историята ни скриха ,за да не знаем кои сме, доведоха ни до дъното на физическото оцеляване - трябва да има край и да им се каже: СТИГА - ВЪН от тази прекрасна земя!
цитирай
4. divna8 - Идеята е чудесна според мен!!!
30.05.2010 11:35
"Рибата миришела от главата"... Ами, да я обезглавим тогава!
А най-добре "нова риба", т.е. НОВА КОНСТИТУЦИЯ...
Не съм комунист, но съм за ГЛАС НАРОДЕН, защото от народните данъци хранят тази огромна многоглава ламя - държавният чиновнически апарат :):):)
цитирай
5. divna8 - Я, се покажи с името си и критикувай - зад "стобора" са само анонимните хора, дето мислят с "ано"-то си...
30.05.2010 11:37
" 1. анонимен - Ti ne si u red, osobeno s towa 4udo 14. ...
09:56
Ti ne si u red , osobeno s towa 4udo 14. Да се приеме закон за задължително гласуване на избори, както е в повечето европейски страни . Kato ti se hodi na teb - hodi si !!!!"
цитирай
6. bojo12345 - на анонимен 1:
30.05.2010 12:18
Предлагам гласуването да бъде задължително, защото нашите политици се страхуват от партията на негласувалите. Статуквото в парламента ще е съвсем различно от настоящото - което те не могат да предвидят. Така че всеки ще решава дали неговият глас ще бъде за това, което той иска, или ще бъде подменен./или ще бъде преразпределен между спечелилите/ - както е и сега.
цитирай
7. bojo12345 - На 4:
30.05.2010 12:24
Благодаря за подкрепата! Също смятам, че държавният апарат трябва да се свие и там да отидат най-подходящите хора, а не тези с връзки и подмолни действия! Във всяка администрация са нагласени все "близки" на властимащите и не дават това,за което са назначени или се очаква от тях. Всеки от нас поне веднъж е ходил в община и знае много добре как е подминаван като пън или са го гледали с пренебрежение затова, че е отишъл да им наруши спокойствието и добрия интимен климат.
цитирай
8. bojo12345 - На 3 - и аз искам моята страна да е най-хубавата
30.05.2010 12:25
и всички българи да просперират. Затова тези, които не го желаят - да си отидат там, където някой ще ги търпи.
цитирай
9. анонимен - стария Герак
30.05.2010 13:29
По отношение на депутатите и съдебната система може доооста да се реформират, защото България е член на ЕС и следователно тук следва да властват еврозаконите, а не на нашите шмекери. Депутатите пък се явяват излишни - хрантутници на гърба на данъкоплатеца.
цитирай
10. bojo12345 - Съгласен съм, Герак -
30.05.2010 13:33
стар или млад, мислите и мечтите ни са млади. За България!
цитирай
11. анонимен - АНГЕЛ
30.05.2010 15:01
Авторе нне казваш цалата истина. Няроден съд за тези който разгромиха пройзвдствените мощности селското стопанство...образованието...здравеопазвнето....културата...спорта.Направиха народа беден..Повечето от предложениията съм съгласен....но късно е чадо
цитирай
12. bojo12345 - Тези неща могат да се добавят -
30.05.2010 15:30
и никога не е късно, освен ако не искаме нищо да се направи. Това е и смисълът на постинга - да се осъзнае истината и да се каже на всички!
цитирай
13. анонимен - Мярка единствена - Политическите ...
30.05.2010 17:39
Мярка единствена - Политическите партии да внасят всички постъпления от партиините каси в бюджета на държавата, година или две да се откажат от цялото финансиране осигурено от държавата и да поработят за ползу роду - каквато е изначалната идея :)
цитирай
14. bojo12345 - На 13: благодаря за подкрепата -
30.05.2010 20:09
предложението е на място !
цитирай
15. анонимен - MAKE IT.......
30.05.2010 21:20
НЯКОИ ОТ ИДЕИТЕ СА ДОБРИ ,НО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ЗАСТАНЕ ЗАД ТЯХ!
НЕОБХОДИМО Е ДВИЖЕНИЕ ЗА: "НАЦИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ"...НО, БЕЗ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И РУСКАТА ИМ ВРЪЗКА!...ИНАЧЕ...ПАК СМЕ ТУКА!!!
цитирай
16. анонимен - Поредния малоумен шизофреник си ...
30.05.2010 22:12
Поредния малоумен шизофреник си направил блог...
цитирай
17. анонимен - Р00Д
31.05.2010 00:51
не знам дали има смисъл само да пишем,но знам че имаме много работа за да излезем от кризата.не трябва да се хвърлят сили в реваншизъм .всички сме виновни ,че сме на това положение,като търпим УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ РЕШАТ БЕЗ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЗА НАРОДА И ЗА СОЦИАЛНАТА ЦЕНА НА ВЗЕТИТЕ РЕШЕНИЯ.НИКОЙ НЕ НИ ПОПИТА ИСКАМЕ ИЛИ НЕ ИСКАМЕ ТАКАВА ,,ДЕМОКРАЦИЯ,,КОЯТО ПОД ПСЕВДО ДЕМОКРАТИЧНИ ЗАКОНИ ПРОДАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА .НАПРАВИХА ТАКА ,ЧЕ НАРОДА ОСТАНА БЕЗ РАБОТА, БЕЗ ПАРИ,БЕЗ ЗДРАБЕОПАЗВАНЕ,БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ.ДЕЛЯТНИ НА ЕТНОСИ НА ЦВЕТОВЕ И Т.Н.ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕС И ЧУЖДИ И НАШИ ИНВЕСТИТОРИ(ГРАБИТЕЛИ) И НЯМА КОЙ ДА ИМ ПОТЪРСИ СМЕТКА.ТАКИВА СА ЗАКОНИТЕ И СИСТЕМАТА КОЯТО ДОПУСНАХМЕ ДА НИ НАЛОЖАТ.ПРИНЦИПА Е РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.ИСТИНАТА Е ,ЧЕ КОЛКОТО ЕДНА СТРУКТОРА Е ПО МАЛКА ПО ЛЕСНО СЕ УНИЩОЖАВА И Е ПО НЕКОНКУРЕНТНО СПОСОБНА.ЗА ТОВА НАШИТЕ ,,БЛАГОДЕТЕЛИ,,НИ ПОСАВЕТВАХА ПО ПРАВО ЗАСТАВИХА ДА РАЗБИЕМ ВСИЧКО РАБОТЕЩО ИЛИ ДА ГО ЗАТВОРИМ(ЗАВОДИ ,АЕЦ,И Т.Н.сега сме финансово и енерго зависими от....вие знаете откого.БЯХМЕ ПРОДАДЕНИ КАТО КРЕПОСНИ ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО СИ ИМУЩЕСТВО.ЗА ТОВА Е НЕОБХОДИМО ПЪРВО ДА ВЪЗТАНОВИМ СУВЕРЕНИТЕТА СИ(ЗАКОНИ,ИНСТИТУЦИИ,АРМИЯ)ПЪРВО ДА СЕ ЗАЩИТЯТ ИТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ А СЛЕД ТОВА НА ЕС. НАС НИ УПРАВЛЯВА ЕС И НЕГОВИТЕ НОРМАТИВИ И ЗАКОНИ НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАИТЕ,ЧЕ ТОЙ ИМА ПОЛЗА НИЕ ДА БЪДЕМ ФИНАНСОВО НЕЗАВИСИМИ И ДОБРЕ.ВСИЧКО КОЕТО СМЕ НАПРАВИЛИ Е ДОБРО ЗА ЕС ,ПРИРОДАТА,БАНКИТЕ,ЖИВОТНИТЕ ,А НАШИТЕ НЕЩАСТНИ БАЩИ,МАЙКИ,БРАТЯ,СЕСТРИ, И НИЕ СЪГРАЖДАНИ И
СМЕ ОСТАВЕНИ В ТЯХНО ПОДЧИНЕНИЕ.
цитирай
18. mt46 - Трябва да се върнем 20 г. назад -
05.02.2011 01:11
и да почнем всичко отначало /без Ран-Ът, без лукавщини, без депесарски шутове.../
Марин Тачков - един от милионите излъгани
цитирай
19. mirachopi - най-доброто
06.02.2011 03:43
това беше най-доброто от играта което прочетох до момента,моето още се пече
цитирай
20. анонимен - REFORMI
05.10.2011 12:00
Крайно време е всички пенсий, след изборите да си отидат на мястото.Нямам против хората които си получават пенсийките и си седят в кьщи. НО ИМАМ ПРОТИВ ХОРАТА ЗАЕМАЩИ ДАРЖАВНАТА СЛУЖБА,А В ТОВА ВРЕМЕ СА ПЕНСИОНЕРИ.НЕКА МИНИСТАРА ДА ЗАПОЧНЕ НАЙ-СЕ ТНЕ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА,И ДА ПОМИСЛИ ЗА МЛАДИЯ НАРОД В ТАЯ ДАРЖАВА.ОБАРНЕТЕ ВНИМАНИЕ И ПО СЕЛАТА ГОСПОДА ГЛАВНОКОМАНДВАЩИ ЗАЩОТО ТАМ РАБОТАТА Е ОЩЕ ПО ОПАСНА.ДАЙТЕ ИМ ПРОИЗВОДСТВЕНА РАБОТА НА ТИЯ РАБОТНИ СЛУЖИТЕЛИ,ДА РАБОТЯТ ЧЕ ТОГАС ЩЕ ГИ ВИДИМ КАКВИ РАБОТНИЦИ СА. ЗАСРАМЕТЕ СЕ ПЕНСИОНЕРИ И ОСВОБОДЕТЕ ДАРЖАВНИТЕ МЕСТА .НЯМАТЕ ПРАВО ДА ГИ ЗАЕМАТЕ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2168258
Постинги: 1587
Коментари: 3335
Гласове: 15239
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930