Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05 21:18 - Българите – Синове на Боговете
Автор: bojo12345 Категория: Новини   
Прочетен: 376 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

„Ето виждам четирима мъже развързани,които  ходят всред огъня без да имат никаква повреда,и по изгледа си четвъртия прилича на син на Боговете “

Даниил 3:25

Кои имат и до днес обичай /нестинарство/ да ходят в огъня без да имат повреда? Българите !

Най-древният епос намерен в Месопотамия “ Епосът на Гилгамеш “ е писан не от шумерите ,както се знаеше досега.Писан е от царя на нашите директни предци кутигурите.2500 години по-късно Библията копира фактите ,но с различни имена и места.Най-древната версия на историята за потопа е записана върху едни глинени плочки ,които са намерени в Шумер,но те не са писани от шумерите твърди професор Явор Шопов .Те са писани от народа кути,който в последствие е известен като кутигури -един от клоновете на древните българи.Тези плочки са писани през 2478 г.пр.н.е по нипурската хронология,между другото те са намерени точно в Нипур.

image

Българите – Синове на Боговете

image

кутигури -клон на прабългарите

Те са писани от царя на кутите ,който още тогава се именува по този начин с титлата ШАР.Той завладява цял Шумер и Акад и създава началото на династията на кутите,която е известна от шумерските хронологични царски листове и това всъщност е открито от професор Хилпреч/Hilprecht от Университета в Пенсилвания,който през 1910 година публикува една книга,в която твърди,че намереното на тези плочки е най-близката версия на историята на потопа,която е написана в Библията като всъщност само имената на хората и на географските места са сменени.

книгата на проф Hilprecht

Той смята ,че това е първоизточника.На хората ,които са писали Библията тези места не са известни.Например той пише за така наречения Ноев Ковчег,който те го наричат МАГУР,което на техния език означава Кораб-Къща ,е заседнал в планината МИСИР в земите на кутите.Кути-гур наставката Гур ,както личи от Магур – означава дом,къща,но и род.Така че кутигури означава рода на кутите.И в този смисъл това е много интересно.Първите глинени плочки,които носят информацията за този победоносен поход на кутите,които превземат свещената столица на Шумер Нипур,защото само ако владееш Нипур можеш да се обявиш за Шар или Цар.

image

кутите завладяват Нипур

Думата Цар също е от кутски произход,но тя изобщо не идва от т.нареченото Цезар или Кесар ,както го интерпретират.Между другото Канас Юбиги също е от шумерски произход.“Канас ю“ на шумерски означава „Властвам“,“Повелявам „,а Биги означава „своя земя“,така че канасюбиги означава „Суверен“-повелител,владетел на земята си.Канасюбиги Кубрат – Кабрат -означава четирите посоки на цивилизования свят,така че Канасюбиги Кубрат може да се приеме като титла,която означава повелител на четирите посоки на света,четирите посоки на цивилизования свят !
Удивително,но е факт !А владетелят ,който поставя началото на кутската династия се казва Ериду Апасър или Ериду Аписир,както го записват,но И понякога се чете като Ъ.Ериду  е най-свещения град за цялата епоха на шумеро-акадската цивилизация !Ериду  е градът на Боговете даже според древните шумери.В династияна на Ериду Апасър има владетел,който се казва Крум ,твърди доц. Христо Смоленски от БАН.

image

царят на Кутите – император на четирите посоки на цивилизования свят

Изследванията показват,че всъщност това са наши прадеди.Тоест българите се явяват преки наследници на кутите.Освен пещера Магура ,на Българо-румънската граница има село Магура,има Магурица в Косово. Но да се върнем към друго име Дуран Кулак. Всички смятат ,че всичко е по-скорошно ,но там е открит един феноменален некропол от каменно медната епоха ,разработван много внимателно.

image

светилището дуранкулак

Бил Ан Ки на шумерски означава „хоризонт“ буквално място на срещата между небето АН и земята КИ.Дур АН КИ означава хоризонт.Между другото ТИТААН на шумерски означава -„онези,които живеят на небето“.И тук влизаме в едно много интересно не само митологично ,но езотерично звучене ТИТААН означава онези ,които са живели на небето и жителите на Ериду са се смятали точно за такива.

image

ериду- гад на боговете

Да приключим с титлата цар,тъй като това е много интересно- това е първата употреба на титлата ЦАР в света въобще.Интересно е ,че царя ,който е издал заповед за написването на тези плочки носи титлата “ АЗ Могъщият Шар на Кутите/тоест Цар на Кутите/ владетел на четирите четвъртинки на света“/КАБРАТ/Самият професор Hilprecht го интерпретира така,че е владетел не на целия свят ,а на цивилизования свят.Като четирите четвъртинки на цивилизования свят тогава са Шумер,Акад,Елан и Кутите.

image

Но всъщност той ги владее всичките и реално е император.Смисъла на думата ‘цар “ вкючително и по времето на царска Русия,е че това е не просто царче ,а император,тоест цар на много царе.

image

цар на Кутите

В българската писмовна традиция е имало знание за този далечен царствен произход.Имало е знание за връзката с халдейските жреци- Халдея е всъщност по-късното име на същата тази Месопотамска територия, на която възниква цивилизацията.А точно тези легендарни халдейски жреци са в основата на думи ,които после вървят на север до полярния кръг под думата БОЛХВа или ВОЛХВА .Помнете тримата Влъхви,които отиват да предупредят семейството на Христос да се спасяват ,защото цар Ирод иска да унищожи младенците ,за да се освободи от конкуренцията на истинския Цар.Халдеите са били и Маги.

image

халдейски жрец

Балгури на Шумерски означава буквално Божи Род или Божият Народ. Бал – на шумерски значи БОГ,гури е не само къща ,а род . БААЛГУРИ- Божият Народ.

Предхристиянската религия на българите всъщност е Ведическата Религия.В момента все още са запазен 66 божества в Българската Митология,включително Хала.Има хали в българската митология,има Хали и във Ведическата.Най-интересни са имената на Бога Слънце- във ведите той се нарича Сурия, в древната българска религия се нарича Сурва-това е бога Слънце ,който се ражда в най-късия ден в годината на Коледа,затова често в сурвакарските песни текста е : „Сурва бога се роди мамо млада бога „.Сурва се ражда в най-късия ден на годината ,който е в основата на древния български календар,който започва от потопа. Във ведите един от синонимите му е ДИНКАРА,като Дин означава Ден ,на санскрит кара означава карам кола,тоест това е бога ,който кара колесницата си по небето- това е бога Слънце.

image

богът на Слънцето

Между другото много е интересно името на шофиора на колесницата ,който се нарича Румен във ведите, което освен добре известно българско име е и цвят. Древните българи са имали ведическата религия и дори са носители на тази религия в Индия.Тя е донесена с ведическите племена. Тя не е местна религия.Богинята на знанието се нарича УММА във ведите ,както си е Умна на български.Умма е и името на един от шумерските градове,което е име на ведическа богиня.

image

град Умма Шумер

Бога на сушата се казва СУШНА,като суша.Бога на вятъра се казва Вай ,като вея и вата като вятър.Това е на ведически санскрит.Това е езика, на който са написани ведите в Индия.

Така ,че тук нещата съвсем не са случайни .Тези всичките паралели доказват ,че балхиките са тези, които носят индо-европейската цивилизация в самата Индия. Пристигат на невиждани колесници дотогава на индийския субконтинент. За тях се пише на стотина места в Махабхарата.И знаете ли как се казва царя на Балхиките ? Кардама . Нещо да ви говори това?

image

балхики индийски веди

Искаме да подскажем ,че нашият народ има нужда от ново светоусещане. И тогава със свободен и некомплексиран поглед върху света той може да намери основание повече да обича себе си и повече основание да обича ближния си,не в баналния смисъл на думата,а просто защото ближния му е генетично близък.И много основание да обича България – страната на Балгурите - божиите хора.

Целият материал може да гледате в това видео :

https://www.youtube.com/watch?v=S5no6Y-RHgQ

 

Тагове:   бал,   Магура,   ЦАР,   магове,   ан ки,


Гласувай:
8
21. bojo12345 - не ти ли стига добродан, та си седнала и тук!?
04.05 10:19
проста и тъпа като кофа. Делиорманска кука.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2405331
Постинги: 1715
Коментари: 3651
Гласове: 16098
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930