Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03 07:12 - Николай Марков: Докато Борисов е премиер....
Автор: bojo12345 Категория: Новини   
Прочетен: 268 Коментари: 0 Гласове:
3 Полк. Николай Марков: Докато Борисов е премиер, държавата не може да се защити от мафията


Плевнелиев затвори президентството по-дълбоко дори и от времето на Гоце
Лица свързани с организираната престъпност са на ръководни постове в НСО, генерал на Маргините е шеф в ДКСИ

Който притежава архивите на УБО, може да изнудва докато съществува България, казва офицерът

Полковник Николай Марков е бивш служител на НСО, отстранен от нея, след скандал с президента Първанов, че гардове събират нерегламентирано информация за политиците, които охраняват. Преди дни по bТВ офицерът направи нови разкрития за съществуващи връзки на държавата с организираната престъпност. Той предупреждава, че в България опасно се сменят самоличности – медиите превръщат хора на мафията в топ полицаи и държавници.

Интервю на Стойко Стоянов

- Г-н Марков, бившият шеф на Националната служба за охрана (НСО) ген. Димитър Димитров обяви за неверни обвиненията, че гардове са охранявали паралелно политици и босове на организираната престъпност?

- Изказват се хора, които нямат вече отношение към НСО, защото са уволнени. Да не забравяме, че Димитров е отстранен, защото е бил агент на ДС. И като такъв няма право да заема ръководно място в европейска държава. Това, че е братовчед на депутата от ГЕРБ Емил Димитров не можа да му помогне пред европейските институции. Другият, който се изказа по темата, е Румен Миланов, който пък изобщо няма отношение към работата в НСО, освен това, че е бил едно година и половина парашутист в нея, а наскоро премиерът го уволни от всички длъжности, които заемаше, сигурно има защо. Не виждам за какво тези двамата заемат позиция за работата в НСО. Те нямат основание, а и морално право. Ако някой е длъжен да говори, то това е настоящият шеф на службата ген. Тодор Коджейков, а обяснения дължи и президентът на републиката Росен Плевнелиев. Той обяви пред обществото, че поема отговорността за тази служба. Но доколкото виждам държавният глава се крие, показва, че случващото се в НСО не е негова работа. Излиза, че президентството не е отворена институция, такава каквато обеща да бъде, а по-дълбоко затворена дори и от времето на Георги Първанов – Гоце.

- Стоите ли още зад думите си, че момчетата от НСО са охранявали криминални босове?

- Обяснението на бившия шеф Димитров беше напълно елементарно, че службата официално не е издавала заповеди за охраната на тези лица, за които говоря. То оставеше да пуснат и официална заповед да пазят организираната престъпност. Той, вместо да дава глупави оправдания, по-добре е да си припомни на кой плувен басейн си пиеше всеки ден кафето, с кого и какви афери имаше около неговата личност, докато е бил е шеф на НСО. А инак, продължавам да стоя на думите си – лицата в НСО, свързани с организираната престъпност и днес продължават да са на работа там, даже много от тях са и на ръководни постове. Отстраниха само няколко човека, но това не са всичките.

- Знаят ли за това хората, отговорни за тази служба?

- До Росен Плевнелиев съм изпратил писмо с въпрос още преди една година – „Има ли в ръководството на НСО хора, свързани с престъпния свят?” Въпросът е ясен, но отговор нямам. Защо на Росен Плевнелиев трябваше преди месец да му кажат и то от европейските институции, че има двама съмнителни служители край него, при положение, че има от година сигнал за това. Вероятно поведението му е да се прикриват хората на престъпността в службата за охрана и да се протектират хора, които са имали минало с тях. Новият президент вече го свързвам с поведението на Георги Първанов, който два мандата вкарваше и протектираше организираната престъпност в специалните служби.

- През кой период гардовете са пазели паралелно и босове?

- Говоря за двата мандата на Георги Първанов?

- А преди това имало ли е подобни случаи?

- Преди това имаше процеси на преустройство на системата от Живковото УБО към НСО. Но реабилитирането на целия апарат на ДС и внедряването на хора от престъпния свят в службата за охрана, беше по времето на Първанов. През този период, повтарям, гардовете, които бяха на държавен щат и заплата, пазеха и хора от групировките. Дори имаше лица, които бяха разстреляни публично, но преди това те твърдяха, че са ползвали бронираната кола и на главния прокурор, и на президента, за да се осъществява нерегламентираната им дейност. Комисията към Народното събрание, която беше сформирана по времето на тройната коалиция, изслуша всичко, което им разкрих, но не взеха мерки. Предадох им документи, доказващи моите твърдения, но те бяха замаскирани пред очите на обществото, за да се скрие Георги Първанов.

- За допълнителната работа при групировките гардовете получаваха ли пари на черно?

- Това е най-малкият проблем, че им е плащано. Страшното е, че когато организираната престъпност влезе официално в държавните институции, почваме вече да говорим за мафия. Имплантирането на престъпния свят в системата на държавата се нарича мафия. Така хората започват да бъркат кое е лицето на държавата и кое на бандитите, защото всичко се смесва. Да не забравяме, че няма друг европейски президент освен Първанов, на когото убиха на улицата и то показно няколко съветника.

- Кои босове бяха охранявани от гардовете на НСО?

- Цялата групировка СИК - Маджо, Маргините и Димата Руснака и всички...За доказателство на моите думи е фактът, че и днеска там са същите хора, които ги пазеха тогава. И днес те са организаторите на съвременната охрана на останалите живи силови босове. Убитият радиоводещ Боби Цанков също ползваше такава охрана и много, много други хора. От съображения за сигурност повече не мога да говоря. По-важното е да се намери отговор на въпроса - защо на някои лица им се е давала такава висока протекция.

- Продължава ли тази практика и сега, пазят ли от НСО и хора на мафията?

- Да, има и не са малко. Някои от тези момчета са произведени за генерали дори с подписа на Росен Плевнелиев, да не говорим за Георги Първанов. И дори сега службата се ползва по определени начини пак от организираната престъпност, чрез получаване на информация. Групировките продължават да черпят сведения от там, но никой нито иска да го чуе, нито да го разследва. След оповестяването на досието „Буда” започнах да правя аналогии, които не са приятни за моята личност.

- Какви аналогии правите?

- Случващото се е извън контрола на държавата, трябва тотална реформа.

- Имало ли е според вас основание Борисов да бъде оперативно интересно лице за ЦСБОП ако не е бил свързан с криминалния свят?

- Странното е, че това, което всички знаем, трябва да си го доказваме по индиректен начин. Всички знаем, кой е и къде е бил Бойко Борисов. В системата на националната сигурност на държавата той е заемал единствено длъжността пожарникар и то по времето на комунизма. След 2000 г. политически е вкаран в системата без проверка, за което носят отговорност президентът Петър Стоянов, министър Петканов и още един човек. Самият Цветан Цветанов сега твърди, че Борисов го познава от 2000 – 2001 г. в МВР. До тогава дейността му е била свързана с една от силовите групировки, чийто стикер се лепеше по стъклата на автомобилите и заведенията.

- Усещате ли, макар и деликатно, разграничение на Цветанов от предишното битие на Борисов?

- Да и такова разграничение прави не само той, но и главният прокурор.

- Разкрихте, че по времето на ген. Владимиров като шеф на НСО е имало заповед Борисов да не се допуска в официалните държавни сгради, само устна ли е била тази заповед и от какво е произтичала?

- Спомнете си, че служителя Георги Райков, който уволниха след атентата срещу Доган заяви, че в НСО няма практика да се издават писмени заповеди. Това се прави умишлено, за да може да се отрича и да няма следи. В този смисъл заповед ( устна – б.р.) срещу Борисов имаше. В Закона за въоръжените сили е записано, че заповедите са устни и писмени. Всяка заповед се изпълнява независимо в какъв вид. Хиляди устни нареждания се изпълняват всеки ден. Заповедта срещу Борисов съществуваше и всички служители знаеха за нея и я изпълняваха безпрекословно. На Бойко Борисов му беше забранен всякакъв достъп, независимо дали е с оръжие или без. И ако аз сега мога да бъда обвинен в необективност нека се види интервюто, което през 2001 г. е дал във вестник „Новинар” настоящият премиер – сам се оплаква, че не е бил допускан в държавни сгради и е имал проблеми с НСО. Реално отношението към него е било заради Национална служба сигурност, която е давала оперативна информация на НСО и тя се е изпълнявала. Не смятайте, че своеволно и самолично ген. Владимиров е взел решение да се заяжда с Борисов – това е много несериозно. Владимиров нямаше качества в областта на охраната, защото е партийна конюнктура. Но но по отношение на оперативната информация, която съществува и боравенето с нея беше наясно, тоест, в случая за Борисов решението му беше правилно.

- Могат ли обвиненията ви да бъдат доказани, ако държавата има воля за това и да се прекратят тези порочни практики?

- Държавата в момента се представлява от г-н Борисов. Той беше част и съдружник в силовите среди. Никога не съм го свързвал с охранителния бизнес, защото на този пазар пожарникар няма какво да предложи професионално. Но след като той е бил част от тази групировка, не виждам как в момента могат да бъдат формулирани интересите на държавата, за да се разкриват, каквито и да било истини. А и на кого са нужни те, освен на обществото! Но е видно, че хората нямат право да знаят истината, а тя е проста – държавата и организираната престъпност са едно и също, което прави мафията. И ние от тук нататък смело трябва да кажем, че сме в среда, в която съществува мафия и само политическата воля може да спаси тази държава.

- Продължава ли практиката хора, работили за организираната престъпност и сега да се издигат и назначават във важни държавни институции?

- Такива случаи не са единични. Ако наистина сериозно се направи „ревизия”, нещата са заплашителни, хората биха се ужасили, ще им настръхнат косите, кой ги управлява. Наскоро точно такъв човек беше назначен на важен пост в Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ). До края на миналата година се водеше зам. началник на НСО, говоря за ген. Стоян Томчев. Запази поста си през двата мандата на Първанов и една година при Плевнелиев. Въпросът е какъв генерал е, след като не е ходил войник и не е полагал военна клетва, и как президентите са разписвали назначението, нека хората сами да си направят изводите. Особено сериозен е проблемът за Росен Плевнелиев, който се представя за демократичния президент, но вече е в кавички такъв. Сегашният държавен глава е продължител на делото на Първанов.

Генерал Томчев е всъщност личният бодигард на Първанов още преди да стане президент, такъв е бил Коджейков за Борисов. Стават веднага генерали, адмирали, независимо, че културата им е като на хора с основно образование. И двамата са завършили физкултура и спорт. Такъв генерал е и Димитър Димитров. По стар ченгеджийски обичай Томчев си подаде оставката, когато Плевнелиев беше в САЩ, защото уж не му се служило вече. Президентът беше вкаран в десарска схема, а ако се интересува, кой го набута – това са ченгетата около него.

Това е стара практика, въведена от ДС - когато някой от шефовете в държавата отиде на визита в Америка или Китай, и почват да напускат генерали. С излизането на ген. Томчев от НСО веднага го приземиха с измислен конкурс като началник в ДКСИ. За същия генерал от трибуната на парламента депутат, член на комисията по Национална сигурност, е заявил, че този човек е пряко свързан с Маргините, може да се потвърди и в стенограмите. Това е потвърдила и Татяна Дончева. Безброй са хората, които са свидетели на тези връзки. Но ето как човек с такава укорима биография до къде може да се издигне, и то при положение, че уж се сменя една политическа система. Радваме се, че Първанов си отива, а изведнъж се появява Борисов – „Буда” и системата продължава да е същата. Тоест, няма смяна, просто се местят от едно място на друго. Сега остава президентът да не знае какво се случва и какво е подписвал. Точно тук е мястото да подчертая, че в европейските държави и САЩ, даже само със съмнение за нещо нередно, веднага се подават оставки. Спомнете се какво се случи с директора на ЦРУ преди време, подаде оставка и то, за да се запази държавността и институциите, без да бяха доказани обвиненията срещу него. А у нас тези, които сме виждали реално от другата страна на закона, сега са с генералски звания и с политически длъжности, облечени в държавна власт.

- Съществувал ли е таен архив на УБО и какво се е случило с него?

- Отварям тази тема, защото от една година президентът Плевнелиев не изпълнява обществения договор с гражданите. Аз съм внесъл при него сигнал за тези престъпления, но до ден днешен не са ми отговорили. Приготвил съм един много голям том и сега отварям първата страница: „Има ли изчезнали, филмирани, а после унищожени 40 камиона държавна информация, събирана от УБО, чийто правоприемник е НСО? Знае ли се, че това е извършено от служители на НСО, по чия заповед и от кого?”. Това, което е било унищожено е оперативна информация, която е собственост на държавата, то е част от държавния архив.

- Каква информация са съдържали тези документи?

- Оперативни данни, събирани от УБО, която е била част от ДС, те са имали право да събират такава информация. Интересите са били насочени към хора от висшия ешелон до ниво на средния. Това е архив по-голям от този на МВР и много по-интересен. И до сега за унищожаването на този огромен обем от информация не е правено разследване, не е търсена отговорност.

- Сигурен ли сте, че тези документи са копирани, кой разполага с тях днес?

- Аз твърдя, че има копия, останали са следи, живи са хората, които са извършили това унищожаване. Те не са възрастни, а на 40 – 50 г. Те са преснимали, филмирали и горили. Но защо аз настоявам да има разследване, за този архив – защото ако той наистина съществува, то „Буда” е пълен майтап. С информацията на УБО може да бъде шантажиран всеки и семействата му, и правнуците му дори, докато България съществува. Докато не се разграничим официално от тези досиета, попаднали извън службите по един престъпен начин и ако не ги отворим, и не проведем лустрация, ние винаги ще сме в един омагьосан кръг и винаги ще питаме какво става в България.

- Имате ли представа, кой е колекционерът на тези архиви, свързан ли е с икономическите интереси на държавата?

- Имам информация, а ако търсите връзка между изчезнали архиви - икономическа власт, да, тя съществува.

- В близки до властта медии се намеква, че вие стоите зад последните скандали в държавата – атентата срещу Доган, стрелбата срещу Златко Баретата и пускането на делото „Буда”. Твърди се, че страдате от някакво параноично чувство за отмъщение и значимост?

- Всеки по един или друг начин би следвало да култивира чувството си за значимост и да го изживее по определен начин. Що се отнася до мен битката ми е от 6 години и съвсем не касае това, което се случва през последните месеци. Държа да предупредя тези, които внушават такива усещания за мен, че твърде параноично е всеки, който е казал нещо за г-н Борисов, да виждат в негово лице човек на Алексей Петров. Параноичността на тези хора издава страх и то не от лица като мен, а защото добре осъзнават в какво лично са се забъркали и какви последствия ще има за тях при една смяна на това статуква, което аз не мога за нарека политическо.

- Хвърляте трудно доказуеми бомби, а могат да ви обвинят за луд?

- Има един депутат Румен Петков. Той вече е обявил, всеки втори за луд. Да обявиш някой за луд е просто част от внушението и тактиката на ДС - да може да се дискредитира всеки един човек. В наръчника на ДС за дискредитиране на хора има и такъв етап - обявяват те за луд. Той е писана от хора от ЦК на БКП, Велко Палин и т.н. Тези ченгесарски неща още минават и сега.

- Намесвате хора, чувствителни към подобни „шегички”, не ви ли е страх от физическа саморазправа?

- Само хора, които наистина са луди, не ги е страх, тоест всеки нормален човек носи своя страх. При мен той е култивиран заради това, че съм професионален военен, не съм с пожарникарски маркуч на рамо. Имам своите страхове, но съм направил и съответните застраховки, знам на какво са способни тези мишоци, които са се окопали в държавната власт, знам и как го правят. В крайна сметка, каквото и посегателство да има, а дай Боже да няма, има кой да извади информация. Има криптирани файлове, ще бъдат публикувани неща, които ще предизвикат буря в България. Аз лично съм убеден, че те не трябва да излизат в публичното пространство, заради това, че ще пострадат изключително много хора, ще стане вендета. Но ако пострада един от тези, с които търсим истината, в интернет ще излязат страшни неща. Ние не обвиняваме никого, ние търсим истината.

- Може ли и от ЕС да тръгнат сигнали, срещу корумпираната система в България?

- При главния прокурор г-н Цацаров, макар, че той все още е една деликатна фигура, мисля, че вече има депозиран сигнал за търговия с влияние на важни хора от държавната власт. Този идва от вън. Подобна процедура тече за допуска на определени хора, които да бъдат изслушани в Европейския парламент. Те могат да разкрият информация за имплантиране на хора от мафията във висшия държавен ешелон по времето на Бойко Борисов. Има пуснати и други процедури, играе се мръсна партия шах.

Уверявам обществото, че тези, които искаме да се предизвика разследване, не сме заплаха за националната сигурност. Напротив, националната сигурност е заплашена от лицата, имплантирани в държавната власт. И единственото добро, което може да се случи от тук нататък е да се дръпне нишката на чорапа, а знаете какво се случва. Тогава ще се разбере защо дори и опозиционните партии мълчат на тема Бойко Борисов. Дърпането на една нишка ще разплете целия чорап. Въпросът е можем ли с общи усилия, хора от различни сфери и професии да дръпнем тази нишка в името на националния интерес, в името на всички тези млади хора, които бягат от тази страна и на аерогарата я наричат „бандитска”.

Подкрепете Петиция до Европейския парламент за изслушване по казуса "Буда"


факторбгГласувай:
5
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2206312
Постинги: 1603
Коментари: 3377
Гласове: 15378
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31