Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01 08:11 - българия и паралелната/дълбоката/ държава
Автор: bojo12345 Категория: Новини   
Прочетен: 354 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Наскоро излезе от печат книгата „Дълбоката държава. The Deep State“ на известния наш учен, университетски преподавател и безспорен водещ експерт в областта на отбраната и на сигурността проф. д.ик.н., д-р по психология, инж. Йордан Начев. Той е бивш ръководител на Центъра за разузнавателна подготовка на състава на Националната разузнавателна служба (сега Държавна агенция „Разузнаване“). В тази книга читателят ще открие истините за дейността на задкулисните, скрити конспиративни организации, които в крайна сметка активно влияят върху практическото провеждане на световната политика. Авторът разкрива безкомпромисно и професионално-компетентно тайните операции на Атлантическия пакт и на надправителствените структури на криптокрацията.

На 24 октомври 1990 г., италианският премиер Джулио Андреоти прави заявление, че в Република Италия съществува престъпна организация, наричана Операция „Гладио“. Тя е паравоенна тайна организация, създадена от НАТО, ЦРУ и МИ-6. Занимава се със „събиране на информация, с охрана и с извършване на ответни действия“. Обсега й са създаване на тайни оръжейни складове и вербуванена бивши или на настоящи държавни служители, предимно от специалните части. След това официално изявление на италианския министър-председател никой вече не се съмнява, че съществува такава паравоенна организация, създадена след Втората световна война. Джулио Андреоти дава на парламентарната комисия(CommissioneStragi) да разследва дейността на Операция „Гладио“. Тази комисия е водена от сенатора Джовани Пелегрино, който разследва терористичните атаки, извършени в Република Италия през периода от 1960 г. до 1990 г., както и списък от 622 цивилни, които по негово мнение участвали в Операция „Гладио“. Тогавашният италиански министър-председател твърди също, че са открити 127 тайни оръжейни депа. Операция „Гладио“ се нарича италианската структура на тайната паравоенна организация на НАТО „Staybehind“ („Стой-отзад“).

По-късно (22. ноември 1990 г.) Европейският парламент излезе с със специална резолюция, в която обяви, че тази структура се определя като международна престъпна организация и задължи всяка държава-членка на Европейския съюз и едновременно член на НАТО незабавно да прекрати дейността на „Stay-behind“ на своя територия. В нашата страна, която едва през 2004 г. стана член на НАТО, тази престъпна дейност беше възложена на определени охранителни фирми. Представители на тези охранителни фирми по-късно навлязоха във всички структури на държавната и на общинската власт. Всъщност книгата на проф. Йордан Начев показва, че всъщност преход в нашата страна няма. Има гигантска злоупотреба с държавно материално и финансово наследство на социалистическа България. Показва, че все още въпросът със собствеността в съвременна България все още не е решен. „Дълбоката“ държава води до дестабилизация на обществото, на нацията, на икономиката, на социалната дейност. Води до федерализиране, каквото вече се наблюдава в Близкия и Далечен Изток, в Република Украйна и в други страни.

В своята книга авторът ни насочва към изключително важни проблеми, които ще доведат до федерализирането и на българската държава – създаването на еврорегиони, като Македония, Тракия, Добруджа и Молдова, както и на автономни области. Българският изследовател проф. Йордан Начев разкрива скандалната история на тайните части на НАТО, създадени след Втората световна война, като част от американската „стратегия за дестабилизация“ и „тероризъм под чужд флаг“ („Операции под скрит флаг“). Западните медии наричат историята на тайните армии на НАТО „най-внимателно скритата и опасна военно-политическа тайна от Втората световна война“.

В различните страни поделенията на „Stay-behind“ имат свои наименования. В Република Турция тя се нарича „Ергенекон“. Тази организация, която доведе през 2001 г. Реджеп Тайп Ердоган на власт, контролира ултранационалистическите формирования, като „Сивите вълци“. Тя пое отговорността за екзекуцията на руския пилот в Сирийската арабска република през ноември 2015 г. По подобие на „Ал Кайда“, част „Ергенекон“ се обърна срещу най-пронатовските й структури и това разногласие стои в основата на сегашните вътрешнополитически проблеми на нашата южна съседка. Секретните отряди на НАТО получават логистична и финансова подкрепа от ЦРУ и частично от МИ - 6. Освен това британската секретна служба стои и зад мрежата ПИ 26.
В своята нова книга авторът прави кратък преглед на недемократичните модели на държавно управление, след което разглежда много пространно и задълбочено основните характеристики и ролята на корпораторокрацията и на криптокрацията.
Професор Начев изтъква, че в съвременния неолиберален модел на политическо и държавно управление ролята на тези силови структури в съвременния свят е определящо. В книгата за първи път се дава задълбочен отговор какво представлява „дълбоката“, или както някои политици я наричат, „паралелната“ държава. Напълно се разкриват скритите механизми на тази властова структура, нейните източници на финансиране, контакти с организираната престъпност, стратегическите й цели. Професор Начев е автор и на понятието „социален тероризъм“ и в последното си изследване разкрива неговото съдържание. Професор Начев показва разнообразните технологии на въздействие на тази скрита престъпна власт върху обществото, нацията и държавата. Особено значими са неговите констатациии и изводи за връзката между „скритата“, „паралелната“, „дълбоката“ държава и съвременните геополитически процеси.
Книгата е снабдена с три много полезни приложения, в които са посочени тайни операции, свързани с дейността на „дълбоката“ държава, проникването на представители на паравоенните структури на НАТО в политическите организации на САЩ и изказвания на видни представители на западния елит за въздействието на „дълбоката“ държава върху цялостното развитие на обществата, на нациите и на държавите. Както е известно, истината е една, но нейните аспекти са многобройни. Книгата „Дълбоката държава“ е едно изключение, защото представя истината за скритата власт на световното политическо развитие в нейното многообразие и пълнота.
БРОЙ 5-6/2019  Aвтор:  проф. Евгений Сачев Нинова: Паралелната държава е обвила страната в пашкул (ВИДЕО)

В декларация от името на парламентарната група Нинова отправи нова порция критики към управляващите  и засегна темата с обвиняемия бизнесмен Васил Божков и последните му публикации в социалните мрежи, които той прави от Дубай.

„В последните седмици сме заляти от записки, sms-и, джиратари, джиранти. Какво показва това?  Правителството управлява не с видими решения на институциите, а с невидими записки", скочи от трибуната Нинова.

„Паралелната държава е обвила България в пашкул и я притиска до задушаване и изсмуква силите ѝ“, каза още тя.

Според Нинова управлението на премиера Бойко Борисов е нанесло различни вреди на страната, но най-голямата сред тях е обезсилването на институциите.

„Ако премиерът не е знаел какво се случва в държавата, той не е за този пост. Няма смисъл просто да го краси. Ако е знаел и не е взел мерки, той е съучастник. Днес той трябва да отговаря, а не поредният му бушон“, обвини Нинова и поиска Борисов да поеме отговорност.

Тя не пропусна да разкритикува и мерките на управляващите за преодоляване на икономическите последици от разпространението на COVID-19, които определи като „работа на парче“ и следване на принципа „проба-грешка“.
по данни от нета
Гласувай:
7
01. leonleonovpom2 - Здравей, Божидаре!
05.01 10:17
Поздравления за материала!

Пустоле!

Имаш предупреждение да не разпространяваш лъжи Да го дам ли и тук!?
Бих добавил- и да не манипулираш
Каква е тази средна заплата от хиляда и петстотин? Как е получена?
Като 100 души със заплата шестотин -60 хиляди лева, съберат заплатата си с директора на банката- -90 хиляди лева!? Така ли е определена средната заплата?
Ами вица за Нане и Вуте и двете крави на Вуте, знаеш ли?
Когато Нане извел едната крава на Вуте и оня се разцирикал- Какво прави
А Нане му казал- Ти радио не слушаш ли? Току що съобщиха ,че всяко семейство в България имало средно по една крава! Аз нямам, ти имаш две! Взимам си моята!

Та, как да постъпят стоте човека с арменеца от банката относно средната заплата?
Трябва всеки от тях да вземе по него по деветстотин ллева- не по 880 ,за да му останат 1800/ шеф е все пак/
Я престани с тези вицове и манипулации относно средната заплата Тя е и надута ,заради дупетатите от твоята категория По този начин непрекъснато на три месеца увеличават заплатата си Следователно е 6 хиляди
Средната заплата не храни народа, а депутатите
Какво се правиш на абдал, ако наистина не си такъв!
цитирай
2. bojinkata - Безработните стигнаха, официално ...
05.01 11:02
Безработните стигнаха, официално 380 000 души! При работещи около 3 милиона и нещо - за какъв процент става въпрос??? Хладилникът ще победи телевизора през февруари!
цитирай
3. bojo12345 - Благодаря , Иване - за коментара и за отговора на Апостолов, но аз него го трия и той си знае.
05.01 12:23
Целта на човека е да създава конфликти и да манипулира съзнанието на хората. Затова се трие всеки негов коментар.
Повече внимание да не му обръщаме. За заплати и пенсии - без коментар. Неработилите и и неосигуряваните вече ще получават колкото тези, работили по 40 и повече години.
Справедлива и социална държава!?

Тук : ПОДЗЕМНАТА ВОЙНА. Води се жестока война... война за освобождението на човечеството!
Автор: zahariada
колегата дава много добро обяснение срещу какво се бори Тръмп и какви са вредите до момента от дълбоката държава.
цитирай
4. bojo12345 - bojinkata, аз на статистиките не вярвам - нито че са толкова безработните, нито че сме 6-7 милиона.
05.01 12:26
Като теглим чертата след изборите ще разберем и болни, и напуснали колко са.
Важно е кой брои гласовете. А дълбоката държава е обсебила цялата планета и всеки трябва да мисли за това. Затова има милиардери и отвлечени деца, мафиоти и войни.
Хубав ден!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Приятелю!
06.01 08:57
Той друго и не заслужана, освен пълно презрение!

Смята се, че е върхът тук? Върхът се вижда отвсякъде, не е нужно да напомня за това, че е връх, с лъжи ,клевети и обиди Следователно ,не е , далече е от него!

Както прецениш, не знаех, ако искаш , изтрий и моя, защото увисва, както при многопрофилниците, говорещи си сами!

Как не видях у този човек един положителен коментар, където съм го засичал, а само помии и омраза и фекалии
Освен в техния ингригантски хор" Дърти пубери", но там единството е пак на база злоба и омраза и фекалии

Хубав ден ,Божидаре!

Интригантът ме информира, че ми готвели подарък за Иванов ден!?
От изявени богохулници, това няма да е изненада!
Единствено, ако е нещо, наистина добро, тогава!
цитирай
6. bojo12345 - Здравей, приятелю:)))
06.01 13:12
Не се сърди, че съм изтрил апостолов, той знае защо и не мисля, че някой ще коментира, че си говориш сам. Тези, които сами си пускат постовете и си коментират, са други, а не от нашия бряг:).
Ние сме се включили в блог.бг за обмен на мнения и информация. Другите имат други желания и това си е тяхна работа. Може и да им е тъжно, че се четат и помпят един друг. Живи и здрави!
Ин и Ян, светлина и тъмнина и т.н.
Поздрави и да видим марша на Тръмп: https://www.youtube/watch?v=HrGJfQzUrnY
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2287864
Постинги: 1651
Коментари: 3465
Гласове: 15664
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930