Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10 07:06 - КОЧИНАТА ДАНС & ДАТО В ПЛОВДИВ: ПОДПРАВЯНЕ НА ИЗЧЕЗНАЛИ ДОКУМЕНТИ, ЗАЛИЧАВАНЕ НА ДАННИ и др.
Автор: bojo12345 Категория: Новини   
Прочетен: 138 Коментари: 1 Гласове:
9 

„НЕРАЗКРИТИ ИСТИНИ ЗА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ В ПЛОВДИВ“

                                  УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,

Без страх и угризения искам да споделя пред уважаемата аудитория някои факти, които се случват в ежедневната работа и дейност на една разузнавателна служба, част от ДАНС, ангажирана с опазването на нашата национална сигурност.

През 2018 служител от ДАНС-Пловдив /няма да назовавам конкретни имена, от съображения за сигурност и ненарушаване на закона/, напуска работа по собствено желание. След извършена ревизия на наличността на документооборота, изработен от вече бившия служител (Б.С.), е установено, че липсват няколко на брой класифицирани документа, които не е установено къде са.

С нареждане на настоящия директор на ДАНС-Пловдив Т.А. и знанието и съдействието на подчинените му началници на отдели А.П., Я.В., Г.Ч., Я.Л., ангажирани с дейността на бившия служител Б.С. и отчета на документооборота, пристъпват към действия по издаване на дубликати на документите.

Посочените действия са незаконно съобразни, съгласно ЗЗКИ и подлежат на административна или наказателна санкция в зависимост от тежестта на извършения акт /дейността по установяване на нарушения по ЗЗКИ е част от ангажимента на ДАНС пред българското общество/.

След нареждането на ръководството, с дейността са ангажирани няколко служители от отдел при ДАНС –Пловдив. Въпреки тяхното първоначално несъгласие, чрез използване на вербална заплаха от страна на Т.А. и А.П. за проблеми в службата, последните са изготвили дубликати на липсващите документи (закононарушение съгласно ЗЗКИ и Наказателния кодекс на Република България).

Директорът на ДАНС-Пловдив Т.А. съвместно с подчинените му началници на отдели, са потърсили и бивш началник на напусналото службите лице, за да може да се поставят от него автентични резолюции за постигане на по-голяма достоверност на изготвените дубликати и заличаване на всички следи.

Посоченият бивш началник е отказал категорично да извърши подобен род нерегламентирана дейност.

По случая е информирана ДКСИ-София и ДАНС-София за вземане на компетентно отношение, но към момента няма становище, данни за проведено разследване и достигане до същността на проблема посочен по-горе.

Искам да посоча също и достоверни данни, свързани с назначаване на агенти (служители) в ДАНС-Пловдив, както и информация за системата за кадрово израстване в службата.

В периода 2018-2020 има назначени за действащи агенти 10-на броя служители /включително бивш шофьор на директора на ДАНС-Пловдив и деловодител, понастоящем агент, в пред пенсионна възраст/. Голяма част от посочените са преназначени от деловодството при ДАНС-Пловдив чрез съмнителни конкурсни процедури и към момента са агенти (оперативни служители). Въпросните след назначаването на длъжност агент, продължават реално да извършват дейност на технически сътрудници, въпреки придобитата по-висока длъжност. Тези действия водят до кадрови дисбаланс в службата. Така излиза, че не е необходимо да се назначат качествени и знаещи хора, които биха могли да спомогнат за решаването на въпроси, касаещи националната сигурност, а може да се назначават „послушни“ кадри, които да изпълняват поставени задачи, без каквато и да е адекватна мисъл и професионални знания.

Ангажират се работни места, които могат да се заемат от наистина качествени специалисти. Допълнително се назначават и външни лица /предварително селектирани/, които се намират в приятелски отношения със сегашното ръководство на дирекцията. Последните, след назначение, заемат стартово по-високи длъжности.

Обстоятелството е скандално, защото дългогодишни служители на агенцията, работят на по-ниски длъжности от новоназначените /въпреки доказани професионални качества и постигнати резултати през годините/, без да се даде адекватен отговор от ръководството на ДАНС-Пловдив, защо това се случва. Всичко посочено става с вездесъщата намеса на ръководството на ДАНС -Пловдив, в лицето на неговия директор Т.А. и подчинените на него висши началници.

Какво да кажем и за конкурсите за израстване в длъжност. Всичко е предварително ясно, толерират се единствено лица от кръга близък до Директора на ДАНС-Пловдив.

На всички е известно, предстоящото пенсиониране на директора и неговото желание, кадрите /верни и послушни служители/ – Я.Л, Д.С., Я.В., Й.Н., и др., работили с него, да са в управлението на ДАНС-Пловдив и занапред. Това води до опорочаване на „конкурси“ /печелившият е известен предварително/, определяне на бъдещи началници тихомълком и с уговорки за бъдещо съдействие и помощ, последващо лично отношение /психически и професионален тормоз/ към всички независими кандидати – С.Г., О.Н., Г.А. за професионално развитие /има служители напуснали агенцията, именно поради тази причина/.

Всичко така описано до огромна степен касае и друга важна Агенция в Република България. Това е Държавна агенция „технически операции“ – ДАТО, която е ангажирана със секретното проследяване и подслушване в страната.

Териториалната дирекция на ДАТО в гр. Пловдив се управлява от дългогодишни служители (над 30 години стаж) в синхрон с ръководителите на ДАНС-Пловдив. Симбиозата е невероятна по отношение на заличаване на данни постъпили от специални разузнавателни средства касаещи извършени престъпления.

Директорът на ДАТО-Пловдив Б.Г. и началниците на отдели А.В и В.А са изградили трайно и неразрушимо сътрудничество с отделни служители на МВР, прокуратурата и ДАНС.

Замазани са скандали именно в същността на такава борба между ръководите-лите на ДАТО и местни магистрати (има данни за това и то неоспорими!). Има случаи в които директно са блокирани разработки и са унищожавани материали свързани с противодействието на престъпността и защита на националната сигурност.

Директорът на ДАТО-Пловдив Б.Г. приема документи за кандидатстване на служители на ДАТО само и единствено предварително договорено с определи кръгове в град Пловдив (подробности от тези комбинации ще стане ясно в по-нататъшните разкрития!).

Друга интересна подробност касаеща българската общественост в частност, е че в териториална дирекция ДАТО-Пловдив единият от началниците на отдели В.А. е началник на собствената си съпруга и на тяхната кума (невероятно незаконно състояние, което довежда всеки ден до нови и нови нарушения в практиката на ДАТО-Пловдив). В обозримо бъдеще ще бъдат разкрити конкретни комбинации с които, ръководители и служители на ДАТО-Пловдив обслужват частни корпоративни интереси като използват тайните способи за придобиване на информация.

Като настоящ служител не ми дава мира всеки ден тази нездрава и разрушителна среда в която работя вече дълги години.

Това е началото на истината, която ще споделя с всички в общественото пространство. Най-важното е, че е информацията може да се провери лесно, което ще доведе до разкриване на злоупотреби извършвани от дългогодишни „специалисти“ в областта на националната сигурност, които са на ръководни позиции в град Пловдив.

Всичко споделено по-горе води до затъването на ДАНС-Пловдив и ДАТО-Пловдив в блатото на посредствеността и невъзможността за качествено изпълнение на поставените задачи. Дейността в дирекциите е формализирана, без наличието на екип от компетентни лица за нейното изпълнение. Директорите на ДАНС-Пловдив и ДАТО-Пловдив са ангажирани единствено с това, как да се пречи в извършването на професионалната дейност и как да се извършват конкретни поръчки, спуснати от местни пловдивски „величия“.

А казваха, че при „вратарчето“ било лошо и не се работило…

Гореописаните факти са лесно доказуеми, при желание от страна на компетентните институции и са всеизвестни на всички служители от дирекциите в Пловдив.

Следва продължение …

Агент Х, https://afera.bg/%d0%ba%d0%be%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81-%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%8f/
Гласувай:
9
01. mileidi46 - :)))
18.10 12:16
,,Възкресиха" хиляди унищожени имейли на Хилъри Клинтън , разсекретиха ги и ги пуснаха публично по целият свят...при добро желание,да се направи това!!!Колко и да се заличават улики...интернет помни всичко...Нищо няма давност..:)))
Поздрави...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1972228
Постинги: 1440
Коментари: 2914
Гласове: 14069
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031