Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2018 08:34 - Любомир Червенков: Идва второто ни Възраждане
Автор: bojo12345 Категория: Новини   
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Любомир Червенков е професионален астролог. Интернационална личност: роден е в България, магистър по технически науки от Русия, работи дълги години в Малта, днес живее в Австралия. През 2012-а завършва второ висше образование – педагогика, в престижния австралийски университет ECU. Създател е на първия професионален център по астрология в град Пърт, има редица публикации в австралийската преса, изнася лекции и води курсове по астрология. В България става популярен през 2006 г. със създаването на единствената астрологична карта на българския етнос. През 2010 г. „Кибеа" публикува неговия подробен самоучител „Въведение в западната астрология. Разтълкувайте сами хороскопа си!", а наскоро излезе и новата му книга – „България: Астрологична прогноза за ХХI век".
Още за него: lubomir.name/bg
Други негови прогнози - очаквайте в брой 8/2016 г.)


- Г-н Червенков, каква е прогнозата ви за развитието на България според астрологията?
- Периодът, в който живеем, е уникален и от историческа, и от астрологична гледна точка. Именно сега, през следващите 10-15 години, в България ще бушува криза в морално-етичните ни норми в държавното ни управление. Това обаче ще ни даде възможност да си изработим нови критерии за морал и право и да ги приложим в обществото, което ще ни позволи да заживеем по-добре.

- Астрологичната прогноза, която давате за България в близките 40 години, е доста мрачна. И изобщо - историята ни от турското робство до днес, с много малки изключения, не е била лека. Защо? Къде сбъркахме?
- Не разбирам защо да е мрачна? Това е ваше тълкувание. Аз никъде в книгата си не съм използвал тези думи. Вярно е, че се образуват някои отрицателни аспекти между прогресните позиции на планетите, които се появяват в картата на България. Такава е например полуквадратурата между Юпитер и Плутон, която ще е в сила от 2029 до 2055 г. Но в същото време има и положителни аспекти, като например тригона между Сатурн и Асцендента. Той вече действа и ще е в сила до 2056 г. В книгата си описвам както единия астрологичен аспект, така и другия. Но явно българинът се концентрира само върху негативното, а пропуска покрай ушите си позитивното. Това е типично българска черта.
С две думи – чакат ни определени трудности и върху тях, естествено, трябва да се работи, но държавата ни ще оцелее и ще се запази. Подобна оптимистична прогноза не може да се направи за десетки, дори стотици по-малки страни, които в обозримо бъдеще ще се разтворят в бъдещите няколко супердържави и практически ще загубят националната си идентичност, самобитност и право на самоопределение.

- Четейки книгата ви, непрестанно преформулирах известната мисъл на Джордж Сантаяна: „Тези, които не познават миналото си, са обречени да го повторят" в „Тези, които познават движението на планетите, са обречени да знаят кога историята се повтаря". До каква степен влиянието на небесните тела е неотменимо?
- И двете мисли са верни и ми харесват. Историята винаги се повтаря. Това се случва задължително всеки път, когато небесните тела застават на предишните си позиции. Например всеки път, когато Слънцето преминава през астрологическия знак Везни, се раждат хора със зодия Везни. Това е една повторяемост. После, когато Слънцето се движи през Скорпион, се раждат Скорпиони. Тези цикли са къси – повтарят се всяка година. Но при по-отдалечените планети има повторяемост например на 12 години – както е с Юпитер, на 30 години - Сатурн, на 84 - Уран, на 164 - Нептун, и дори на 248 години, както е при Плутон. Историята винаги се повтаря и е свързана с това, че планетите при своя ход неизменно, рано или късно, се завръщат в първоначалните си позиции.
Друга причина за повторяемостта е ретроградното движение на планетите. Една планета може да се движи напред, после да спре - да стане статична, след това да тръгне назад, пак да спре, да тръгне отново напред. При тези цикли пак има повторяемост, защото планетата може до три пъти да „извърви" една и съща отсечка на зодиака. Така и съответните процеси, които ще се разиграват по това време, ще бъдат подобни.
Но историята никога не се повтаря по форма, а само по съдържание. Например преди около 130 години българският народ е изживял един светъл период - Възраждането. Тогава Юпитер и Сатурн в нашата астрологична карта са се намирали на определени градуси на зодиака. Изчисленията показват, че към края на XXI век прогресните позиции на тези две планети пак ще се върнат. Тогава ще се изживее второ българско възраждане. Естествено, то ще бъде облечено в нова форма, която да отговаря на условията на бъдещата цивилизация. Но съдържанието на процесите – утвърждаването на българския дух, родолюбието, дарителството, взаимопомощта, себеотрицанието, патриотизмът, колективното изграждане на новото общество, всеотдайността, жертването на личното в името на общото и всичко това, което е съставлявало съдържанието на възрожденските процеси, ще се разиграе повторно, облечено в новата си форма.

- С какво познаването на астропрофила на България може да ни помогне занапред?
- Именно с това, че ще даде възможност на народа да се развива в хармония с космическите процеси, в които е потопен. Едно е човек да се лута без посока насам-натам, надявайки се, че съдбата ще го изведе до някакъв по-добър край. Така например в наши дни работят много политици и разни парламенти. Едни или други депутати гласуват някакви решения, водейки се от едни или други лични интереси, или пък защото тези решения са им спуснати от горе от някакви задкулисни олигарси. А съвсем друго е да се напредва по съвременен, научно обоснован начин, като човек предварително планира и изчислява траекторията си на движение съобразно космическите влияния и личната му свободна воля. Политическите мъже и жени на бъдещето ще се ръководят от този принцип. Има голяма разлика. Казано е: „Ако не знаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде."

- Каква е мисията на българите?

- Една от най-важните задачи е именно тази – да въведат Любовта в държавното управление. Това на този етап може да звучи като фикция, но аз уверявам българския читател, че само след 15-20 години обществото сериозно ще се заеме с въплъщаването на тази задача. Ще си начертае сериозен план за конкретно действие през следващите десетилетия и твърдо и неотклонно ще го следва. Но за да стане това, е нужно да се въведе самоуправление от по-широк тип - досегашният пирамидален модел „елит–тълпа" вече няма да върши работа.

Пред новото обществено устройство ще възникнат сериозни предизвикателства. Например, за да може един колектив да се самоуправлява, е нужно всички членове да разбират от политика, икономика, история, управление и астрология. Без широки познания в тези области е невъзможно да се въведе широко самоуправление. В противен случай пак ще се стигне до заграбване на властта в ръцете на олигархичен, „просветен" елит. Ето в това се състои предизвикателството. Всеки иска да не бъде ограбван и експлоатиран от олигархичния модел, но никой не иска да се занимае със собственото си духовно, икономическо и политическо образование, издигане и поемане на отговорност. А в Древна Гърция е било именно така – всеки свободен гражданин е бил периодично привикван чрез жребий да е и съдия, и съдебен заседател, и съдия-изпълнител, и политик, и кмет, и министър, и какво ли още не. Тоест всички ние, българите, трябва да разбираме по малко от всяка област, за да можем заедно да поемем управлението на държавата в собствените си ръце. 

повече вижте на https://spisanie8.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B8/%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/4334-%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5.htmlГласувай:
4
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 2206225
Постинги: 1603
Коментари: 3377
Гласове: 15378
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31