Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2017 06:55 - откритията на д-р цзян канчжен
Автор: bojo12345 Категория: Забавление   
Прочетен: 309 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Тук е мястото да се отвори една малка скоба. Последствията от гена на подмладяването могат да бъдат разнообразни. Има няколко примера от съвремието ни за това.

Така например, японката Сей Сенагон с времето се превръща в малко момиче като Бенджамин Бътън, а американката Тина Дженкинс – обратно – да стане възрастна жена след петстотин години.

Днес Тина бърбори, пуска балончета и се забавлява с кукли като едно обикновено дете. Между другото тя е родена през 1970 г. и е на 35! Всичко останало, освен възрастта, в нея е нормално.
Учените твърдят в един глас, че това е едно съвършено нормално здраво момиче с физиология и поведение на едногодишно дете. И разбира се добавят, че ако тя и занапред се развива с такива темпове, то има шанс да живее 1 500 години.
„Може да се каже, че Тина е сукалче.“ – казва нейната 60 годишна майка Санди Дженкинс. „Но аз я родих през 1970 г. и, ако всичко вървеше както трябва, сега тя щеше да бъде възрастна жена. Но тя все още е дете – с най-нормален вид – и не се отличава по нищо.“
Санди и нейния мъж Карл си припомниха, че когато се родила, Тина била нормално дете от всякаква гледна точка. Лекарите не намерили никакви отклонения. След известно време обаче се наложило на родителите да признаят, че тяхната дъщеря изостава в своето развитие.
„Обърнахме се към педиатър.“ – разказва бащата на момичето – „И той беше учуден, както и ние. Няколко месеца подред изследваха нашата дъщеря по всички известни на науката методи. Но, безрезултатно. Впрочем, лекаря ни успокои: постепенно, организма на детето ще се развие и в училище Тина ще догони другите деца. И на шест години обаче тя изглеждаше само като тримесечно бебе – едва, едва се научи да държи главичката си.“
Санди Дженкинс каза, че Тина започнала да бърбори на десет години. Но и сега тя не може без памперс. Ако приемем, че момичето се развива бавно, но хармонично, тогава ще започне да говори на четиридесет години.
„Не бива да наричаме Тина недоразвита.“ – казва Санди – „Всеки външен човек ще каже, че тя е на около 12 месеца. И за тази възраст тя е умно и подвижно дете. Разбира се, не можеш да го наречеш „нормално“. Ако върви така и по-нататък, то: „Своята зряла възраст Тина Дженкинс, по сметките на специалистите, при такива темпове на развитие, ще отпразнува някъде през 2388 година. С други думи, ние с вас няма да доживеем до тази дата, ако учените в близките години не разработят спящия ген на младостта...“
В медицинската практика са известни случаи, когато в течение на биологичното време в края на жизнения път на човека, той се променя обратно. С подобен феномен, например, са запознати стоматолози, които потвърждават, че при някои от техните пациенти – старци и старици – изведнъж, като при млади хора, започват да им растат... зъби!

А ето какво се е случило неотдавна с 97 годишната италианка Роза Фарони, което не се вписва в никакви медицински рамки: днес тя има фигура на девойка и не само, че тя не старее, но и с всеки изминал ден изглежда по-млада! Лекарите са обезкуражени, те поискали да проверят дали не е измама. Но всичко било точно.
„Тази жена е учудваща. Тя никога не е ползвала козметика, никога не си е правила пластична операция, но изглежда със 70 години по-млада от своята възраст!“ – учудвал се потресения доктор Граз на медицинската конференция в Генуа – „Нейната памет и мозък са пресни и ясни. Това е най-загадъчния феномен, който някога сме срещали.“
Най-напред той прочел за Роза в италиански вестник. На снимката била красива млада жена, обкръжена от 6 внука, 15 правнука и 16 праправнука. Роза Фарони изглеждала на снимката по-млада от своята 30 годишна правнучка.
Проверката на черния дроб, сърцето и налягането на кръвта, проведена в частна медицинска клиника, показала, че анализите на бабата не са по-лоши, отколкото при една девойка. Но какво още е учудващо – те се оказали по-добри от анализите през 1960 г.! Като че ли времето тече назад!
Доктор Граза, който е експерт по въпросите на стареенето, ще наблюдава тази жена половин година, надявайки се да разгадае нейната генетика. Самата виновница за учудването на лекарите обяснява всичко с благословение свише:
„Аз ям всичко, пуша и пия повече от необходимото.“ – казва Роза. „Единственото, което ме обезкуражава е страха от забременяване – смешно е да раждам, когато съм под сто години и съм принудена да вземам противозачатъчни хапчета.“

Сей Сенагон от японския град Фукуока, достигайки до 75 години, също почувствала необясними промени в своя организъм. Отначало при нея изчезнали белите коси, които придобили блясък и станали черни. После започвали да кървят венците й и тя не можела да носи зъбни протези. Сей си помислила, че това е последица от радиацията и даже искала да напише завещание, но за всеки случай решила да се консултира с лекар и направила първата си визита при стоматолог. Но той, преглеждайки венците на старицата, заявил, че радиацията си е радиация, но да умира, видимо, няма да е скоро, защото неизвестно по каква причина са започвали да й израстват нови зъби!
По-нататък последвали напълно фантастични събития. При Сей започнала промяна по кожата на тялото и лицето – ставали по-гладки, мускулите й придобили по-голяма еластичност, потънали в забвение пристъпите на остеопороза и други старчески болежки и няколко години по-късно нейните приятелки престанали да я разпознават на улицата, тъй като тя се подмладила с 20 години.
След известно време се възобновил и менструалния й цикъл, тя се разделила със своя съпруг и се омъжила за 40 годишен банков служител, който твърди, че Сей не изглежда на повече от тридесет. Сей Сенагон за известно време станала най-знаменитата жена в Япония. Непрекъснато я търсели за интервюта, канили я в различни ток-шоута и безкрайно й досаждали с молби да продаде секрета на своята младост.
Това, което е още по-удивително, че днес Сей изглежда много по-млада от тридесет годишна жена и сериозно се опасява, че ако процеса на подмладяване запази сегашните си темпове, то след 15 години тя ще се превърне в 10-12 годишна девойка!
image

Но да се върнем обратно на темата.
Като млад доктор Цзян е учил в китайския университет и много се увличал по физиката. Веднъж в едно списание му попаднал доклад на руски учен, в който се говорело за чудотворните свойства на содата. Тоест, прибавяйки я във ваната и правейки разтвори за измиване, може да се подмладиш:

„Каква ти сода? С това не може да се подмладиш, както пишат учените! Аз реших да докажа, че има други, по-ефективни методи и започнах да работя с „Биотрона“. Открих, че прехвърляйки генетична информация от младите на възрастните, може да се постигне подмладяване на последните. Такъв експеримент аз проведох в Хабаровск през 1987 г. Разсади от всевъзможни растения бяха посадени в саксии и поставени в така наречената приемна на „Биотрона“, а в мястото на въздействие поставихме мишки на възраст 48 месеца. Както е известно гризачите живеят малко повече от две години. В експерименталната група имаше 300 мишки. Резултатът от експеримента беше такъв, че повече от 60% от мишките започнаха да се хранят повече и да бягат по-бързо. Тяхната козина стана гладка. При някои от тях се възстанови половата и репродуктивната функция. А това е и първият признак за подмладяване. Успях дори да удължа живота на някои от тях с 1,5 години.“ – разказва доктор Цзян.

За Юри Владимирович опита с мишките не бил достатъчен и той решил да изпробва „Биотрона“, сферичен апарат, направен от алуминий и мед, върху себе си. Сега доктор Цзян е на 70 години, но изглежда с десет години по-млад. Но това не е главното доказателство. Дъщеря му е на 10 години. Сметнете сами на колко години е бил доктора, когато е станал баща. Правилно, на 60! Юри Владимирович съветва започването на процеса на подмладяване да бъде след 30 годишна възраст.

Положителните резултати от методиката на д-р Канчжен били толкова очевидни, че през 1991 г. той получава патент за изобретение и разрешение от Министерството на здравеопазването на Русия да използва метода СВЧ-терапия. След това ученият прави експеримент с група доброволци, желаещи да преминат специален курс на лечение по неговата методика. За състоянието на тяхното здраве може да се съди от това, че на 14 души се падали 37 заболявания.

Био-СВЧ-терапията не подвела д-р Цзян. В шест от случаите имало пълно излекуване, включително на доброкачествен тумор. В 21 – значително подобрение на състоянието, а в 8 – просто подобрение. Само при двама болни нищо не се променило, а 11 се подмладили с 5-10 години. При 7 се подобрили половите функции. Но за Цзян Канчжен това не било достатъчно. Той се насочил към неизлечимите болести – рак и СПИН. В серия от експерименти на 10 зайци-донори се присаждали ракови клетки. След това от тях се снемала биогенетична информация и се предавала на 300 мишки реципиенти, при които изкуствено се предизвиквали онкологични заболявания. Зайците, както е известно, не боледуват от рак. Техните имунни сили, стимулирани от присадените ракови клетки, помогнали на 70% от мишките да се преборят с болестта.
Като резултат от тези изследвания е издадено свидетелство за изобретение „Способ за регулиране на имуннологичните реакции в областта на борбата с рака и трансплантацията на органи“.
„Имуннологичните изследвания се намират още в началото на пътя. Ще бъдат изпробвани нови направления и методики, но още сега може да се твърди, че въздействието върху човешкия организъм с биоелектромагнитно излъчване по разработената от нас методика създава условия за формиране в имунната система на защитно-възстановителни или компенсационни процеси, което води до оздравяване и подмладяване на човешкия организъм.“ – счита д-р Цзян.
Тази гледна точка се споделя и от академика от Международната информационна академия д-р на биологическите науки проф. Юрий Симаков:
„От 15 години следя работите на Цзян в областта на предаване на биологическа информация от един организъм на друг с помощта на изобретената от него установка. Ако положенията, изведени от Цзян и предложените от него методи за биологическа информация бъдат повторени от други изследователи, то способът за предаване на генетична информация чрез поле следва да се отнесе към най-великите съвременни открития.“
Между другото, машината-чудо може да прави и друго. В лабораторията на Цзян ние срещнахме млада майка, която държеше на ръце 3 годишно момиченце. Семейството пристигало в Хабаровск чак от Сибир всяка година. Специално при доктора. Когато бебето се родило, било напълно здраво, но към 8 месечна възраст лекарите му поставили диагноза детски церебрален паралич. Това звучало като смъртна присъда. Лекарите предлагали да дадат детето в дом за инвалиди. Но родителите на детето, научавайки за доктор Цзян, започнали да водят детето при него на процедури. И, о, чудо! Момичето не само се научило да говори свързано, но и да ходи. Доктор Цзян казал, че може да я излекува.
Ние се поинтересувахме защо Юри Владимирович не ходи в Китай. Там вече са приели неговата теория, построили са клиника и научен център. В Хабаровск не е получил помощ от нито един учен. Цзян има готова цяла книга на три езика – руски, китайски и английски за неговите интересни открития и наблюдения. Такава информация би била полезна за учените и кой знае, може би хабаровския китаец е източника на откритие, което ще шокира света. И, възможно е Хабаровск да стане не само промишлен и културен център на Далечния Изток, но и научна столица на Русия.

„Аз не ходя в Китай, моят дом е в Хабаровск, моята лаборатория е в Хабаровск, какво ще правя аз без своите съседи?“ – с китайски акцент, но на руски душевно се изрази Юри Владимирович.
При цялата значимост на работите на Цзян Канчжен не може да се мине без охлаждане на ентусиазма. Както би казал един известен кино-герой, ДНК е сложна работа! И ще добавим – засега още много непредсказуема. В ДНК-молекулите гените имат тясна специализация: всеки отговаря за определен орган или процес. И най-малката мутация на едни от тях може да предизвика съществени изменения в организма на биологическия обект. Например, швейцарски учени въздействали върху гена на обикновената муха, отговарящ за очите, в резултат на което й пораснали очи на най-неочаквани места – по краката, крилата и даже антените. При предаване на интегрална информация, прочетена от ДНК на донора на цялата ДНК на реципиента е възможен не само положителен, но и отрицателен ефект като кокошкопатиците и козозайците. Затова методът на прехвърляне на генетична информация изисква по-нататъшни задълбочени изследвания и всеобща научна поддръжка.


Сергей Демкин

Източници:
http://www.lianna.su/p6.htm
http://re-tech.narod.ru/

Превод: Dark Flower и Sia
Компилация, редакция и коментар: Н.
Гласувай:
3
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1208274
Постинги: 493
Коментари: 1737
Гласове: 9944
Календар
«  Юли, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол