Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2018 09:11 - 18:53 - Pax Americana: корупционно-разбойническа вертикала на властта
Автор: bojo12345 Категория: Тя и той   
Прочетен: 151 Коментари: 4 Гласове:
8
От американските „съветници“ назначили руските олигарси, започнал вторият етап на „реформите“. Ето как ги описва Е. А. Федоров: „… системата на управление беше олигархична, когато начело на Русия стоеше Политбюро във вид на седембанкерщина, както тогава ги наричаха, много хора ги помнят (популярно в руските Средства за Масова Информация през 1996 г. и по-късно, това са имената на седем банкери, някои казват девет, едри представители на руския финансов бизнес — олигарси — бел.пр.)… зад всеки олигарх бяха закрепени министерства… тази седембанкерщина формираше цялата власт в страната, която й беше подчинена… министрите бяха сътрудници на тези седем или осем олигарси…“.

Изпълнявайки своите служебни задачи, получени в метрополията (Вашингтон), американските съветници на първо място са работили за финансовата олигархия на САЩ. Но заедно с това, те самите съумели да „заработят“ големи пари в Русия, крадейки държавни пари — както руски, така и американски. Срещу такива „наместници“ в САЩ били заведени съдебни дела (естествено за кражба на американските, а не на руските пари).

На постовете си стоят и „бирниците“ (под различни имена). Те помагат на транснационалните корпорации и банки да грабят туземното население в провинциите на Pax Americana. Например, руските „бирници“, те си имат своя йерархия, свое „разделение на труда“, своя финансово разбойническа вертикала на властта.
През 1990-те години „най-прославени“ руски „бирници“ били такива личности като:  Е. Т. Гайдар (организирал в икономиката „шоковата терапия“, изразяваща се в това, че премахнал целият държавен контрол в сферата на ценообразуването, провел „валутна либерализация“, окончателно отменил държавния монопол над външната търговия и т.н.) и  А. Б. Чубайс (организирал приватизация на отечествените предприятия в интерес на западните „инвеститори“). Тези „бирници“, а също и по-малки „бирници“ (Г. Явлински, Б. Федоров, Е. Ясин и др.) активно участвали в подготовката и провеждането на „стопанските реформи“, тоест в създаването на условия за последвалото необуздано разграбване на Русия. Тази категория може да наречем „бирници реформатори“.

Друга категория „бирници“ — са местните олигарси, които „прокураторите“ от Вашингтон през 1990-те години, в началото на руските „реформи“, „назначили“ да събират данъка от своя народ. Описването на механизма на събиране на данъци излиза извън рамките на този труд. В крайна сметка, тази дан се концентрира на сметките на компании и банки на местните „бирници“ и във вид на печалба, по различни канали безпрепятствено (всички валутни ограничения са свалени) излиза извън пределите на Русия. Така или иначе, тази печалба се оказва на сметките на западните „събирачи на данъци“ — транснационалните банки и транснационалните корпорации, а също така (чрез системата от данъци) — в държавната хазна на метрополията (САЩ и водещите страни на Запада). Във всички страни такива местни „бирници“ е прието да се наричат „компрадорска бужоазия“.

В кратки срокове „бирниците реформатори“ заедно с „бирниците олигарси“ по нареждане на Запада, подложили страната на ограбване, което по своите мащаби и последствия може да бъде приравнено на най -истинско военно нашествие. Фактически това е било акт на агресия от страна на Запада без обявяване на война и пряко използуване на оръжие.

Според оценката на О. А. Платонов общите щети, нанесени на Русия в резултат на прехвърлянето на нейни материални и културни ценности на Запад по време на управлението на криминално космополитния режим до 1997 г., достигнали не по-малко от 800 млрд. дол. Този сбор се състои от следните основни събираеми:

а) използуването на американския долар като средство за обръщение вътре в страната — 50;
б) занижени цени на руската продукция, доставяна зад граница — 30;
в) последствия от изтичане на „мозъци“ зад граница, кражба на технологии (изчислено по методика на ООН) — не по-малко от — 200;
г) придобиване на контрол над руски предприятия (в резултат на приватизация) и износ на продукцията на тези предприятия не по-малко от 250;
д) нелегално изнесени капитали („бягство на капитал“) и нелегално изнесени реални ценности — 220.
Около 70% от икономическата вреда, нанесена на нашата страна през посочения шестгодишен период, следва да поставим на сметката на САЩ.

Очевидно, че през 2010г. общата вреда от ограбването на Русия от световните лихвари вече се измерва с трилиони долари. Имаме пълни основания да твърдим това. Достатъчно е да припомним тъй наречената „уранова сделка“, която не се афишира в СМИ. Сделката е била сключена през 1995 г. и се състояла в това, че Русия поемала задължението да достави 500 т плутоний и оръжеен уран, а САЩ да заплати 12 млрд. дол. До 2000 г. по това съглашение в САЩ постъпили 75 т ядрени материали, а през периода 2000 г. до края на 2008 г. — още 277 т. Към настоящия момент по-голямата част от урана и плутония вече е на разположение на САЩ. Посочената сделка ни нанесе ущърб, не по-малък от приватизацията на предприятията. Към момента на сключване на сделката пазарната цена на 500 т ядрени материали е била не по-малка от 8 трилиона долара. Може да кажем, че Америка е получила тези материали почти безплатно. В края на 1980-те години в СССР и САЩ имало примерно по 30 хил. ядрени заряда, в които (във всяка от страните) се съдържало 500–550 т оръжеен уран и плутоний. Според американски източници, Америка е натрупвала това количество ядрени материали в продължение на половин век, похарчвайки за добив и обогатяване 3,7 трилиона долара. Колко сме похарчили ние е неизвестно. Но може да се досетим, че значителна част от нашата икономика в следвоенните десетилетия е работила за създаването на ядрените заряди (разходи за откриване, добив и преработка на ядрените материали, създаване на оборудване, подготовка на кадри и т.н.). А главното — в резултат на „урановата сделка“ ние се лишихме от ядрен щит, което е невъзможно да се оцени в парични единици.
автор В.Катасонов, "Световна кабала или ограбване по еврейски"Гласувай:
8
01. batogo - !!!:)))
05.11.2018 11:30
"На бодлива крава Бог рога не дава", е една народна мъдрост, която ясно илюстрира защо на вечния агресор Русия / независимо дали царска, съветска или путинска /, се случват такива житейски уроци, които тя упорито отказва да научи, за да престане с мегаломанските си претенции за трети Рим и да се погрижи за мирното си развитие като държава и за благоденствието на собствения си народ, вместо винаги да се оправдава със Свободния свят.
цитирай
2. bojo12345 - На 1. batogo, ние също имаме свои Космически уроци за учене - ти как мислиш?
05.11.2018 20:49
Това, което се случва на всичките Българии досега, случайно ли е? Не трябва ли да преодолеем всички различия в името на единна, опазена , съхранена и възраждаща се България? Да се огледаме и да видим себе си, пък Русия и Сащ - те много доре си гледат собствените интереси. А ние - ту на запад - ту на изток..Какво се казваше за това - фурнаджийска лопата! България трябва да е над всичко! Армия и полиция да си влязат в ролята, прокуратурата да върши работата, за която получава пари!Защото когато някой във фирмата не си свърши работата, му режат заплатата и го освобождават, без обяснения! Кратко и ясно!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Съгласен съм с теб, Божо12345!
07.11.2018 07:10
На нас селския тарикатлък и страхът да не се минем, много ни спъват развитието и усвояването на житейските уроци. Това ни пречи да осъзнаваме истината, да развиваме духовните си ценности и да избираме добрия, почтен път за развитие, който ще ни донесе по-смислен и качествен начин на живот!
цитирай
4. bojo12345 - на 3: не е само тарикатлък и страх, batogo. Нашето минало живее във всеки от нас и то
09.11.2018 16:41
от една страна ни помага в трудни ситуации, но ни пречи понякога да вдигнем глави и да тропнем по масата. Какво да се прави - труден кармичен избор !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1361767
Постинги: 1080
Коментари: 1969
Гласове: 10822
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Блогрол