Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2018 08:12 - циганите в българия
Автор: bojo12345 Категория: Регионални   
Прочетен: 497 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

- Г-н посланик, в България ли има най-много цигани от страните в Европейския съюз?

- По словашки данни към 1 юли 2012 г. Словакия е на 2-ро място в света по броя на нециганската част от населението, заето със социално-икономическото прехранване на 1 словашки циганин – с 10 души. По този показател първа е България с 8,9 души, трета БЮРМ – с 10,2.

За сравнение: 1 циганин във Франция бива социално-икономически обезпечаван от 203,7 души-гаджо?;
в Австрия от 223,8;
в Холандия от 416,9;
в Италия от 468,0;
в Обединеното кралство – от 627;
в Германия от 682, 3;
в Белгия от 862,0.
Е, има и по-щастливи държави по този индикатор, ако не се стопли климатът:
Норвегия – с 991 души,
Естония - 1071;
Полша - 1178;
Ирландия 1525,3.

Сред първите 10 европейски държави по броя на циганите 8 са от Югоизточна и Централна Европа, както следва: 1. Румъния 1 950 000 души (при общо население от 21,4 млн.)                                         2. България 750 000 д.
                                                          3.Испания 700 000 (при общо население 47 млн.)
                                                          4. Унгария 600 000
                                                          5. Словакия 500 000
                                                          6. Сърбия 500 000
                                                          7. Франция310 000
                                                          8. Чехия 275 000
                                                          9.БЮРМ 185 000
                                                        10. Гърция 175 000.

Защо, обаче, БРОЯТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЦИГАНИ Е РАВЕН НА СБОРА ОТ БРОЯ НА ЖИВУЩИТЕ ЦИГАНИ ВЪВ ФРАНЦИЯ, ГЕРМАНИЯ (120 000), ИТАЛИЯ (130 000), ВЕЛИКОБРИТАНИЯ (100 000), ХОЛАНДИЯ (40 000), АВСТРИЯ (37 500) И БЕЛГИЯ (12 500), при общо население на тези 7 ДЧ (държави членки) на стара Европа от 305 142 000 души ? Бруталната истина има две лица:
1. Мнозинството цигани в Западна Европа са унищожени физически през средните векове и през Втората световна война.
2. Циганите виреят там, където има търпимост към тях и асоциалното им поведение. Въпреки, че ще продължат да емигрират от Югоизточна и Централна Европа (ЮИЦЕ) на запад. Въпреки мърморенията на циганолюбите, в големите столици в ЕС са наясно, че циганите се чувстват много добре в България. По-добре, отколкото в съседните източноевропейски страни, въпреки ниския български жизнен стандарт. Ключовата причина е вековната българска толерантност, граничеща с примирение до мазохизъм.

- Каква характеристика бихте дали за циганите през последните години и в условията на постлиберализма?

- В условията на постлиберализма неадаптираните цигани се маргинализираха тотално, отчуждиха се още повече от българите. Традиционните цигански умения, освен джебчийството (занаятите вехтошарство, семкарство, музика - свирачи и певци, ковачество, калайджийство, конекрадство и каруцарство, налбантство, търговия с животни, кошничарство, сарачество, амбулантна търговия, ваксаджийство, производство на дребни сладкарски изделия), се деактуализираха. Много млади цигани, не без манипулациите на трите турски партии и ислямистки проповедници като пазарджишките, особено сред турчеещите се хорахане рома-йерлии, се настроиха крайно враждебно към българската държава. Вместо благодарност към държавата, която преди 75 години не позволи да бъде изпратен в лагерите на смъртта нито един от 300 000-те български цигани. За разлика от другите съюзници на Берлин.

Циганите схващат нихилизма и апокалиптичността на обществото и че са нужни на управляващата ни неолиберална паплач за фалшифициране на изборите. В замяна държавата им опрощава често строгостта на закона за сметка на „гаджо-вците” и им създаде условия да се препитават чрез организирана престъпност. саморазплод, социални и вместо „добър ден” всички други видове кражби, вкл. телефонни измами. Масово мародерстват, безчинстват, зверстват. Пребиват лекари, продавачки, бият и убиват учени, пенсионери и деца. Сложиха и бурки. Жалки мангасарчета, вероятни рожби на инцест, се гаврят с национални символи, оскверняват българското знаме, гробове, портрети на национални светини, светотатстват и уринират върху паметник на Левски и биват освобождавани поради малолетност. От целенасочено адаптирвани чрез образование и трудова повинност, с нехайството на държава и политици + външните „циганолюбиви” фактори, „ромите” бяха дезинтегрирани и превърнати в негов дестабилизиращ фактор на обществото. В капсул-детонатора, който ще разрушал България така, както албанците разрушили екс-СФРЮ, според проф. Иво Христов.

А соросовите историографи цитират в мрежата екс-овчаря Джендо Джедев, че по време на Априлското въстание в с.Мухово циганите направили ножове и пушки на българите. Последвал геноцидът над Клисура на 26 април и по подозрение за циганско предателство в Клисура, копривщенски въстаници избили 70 местни цигани. За тези „историци” е без значение, че изпълнителите на присъдата на Апостола (съ-осъден и от Иванчо Хаджипенчович) са цигани, неразделна доброволческа част от башибозушките орди, особено през XIX век. Цигани са ревностни съучастници в Баташкото, но особено незабравимо са се отличили в Старозагорското клане. А сегашната циганска махала в Стара Загора наброява 55 хиляди смугли консуматори на €/$-ценности и човешки права, и социални помощи извън „припечеленото” на улицата!?

Бръщолевиците, че „... в циганския проблем се оглежда цялото уродство на българския преход...., „няма ясна държавна стратегия за интегриране на циганите”, че българите трябвало да решат куп проблеми, за да ги реинтегрирали, да ги вкарали в обществото със здравеопазване, образование, икономика, работни места...” (вж. „В гетата цъка бомба”/28.07.17г.) са поредното откриване на топлата вода. Без да е нещо ново, бих могъл да се съглася с професорите Христов и Стефанов единствено с това, че децата трябва да се изкарат от криминогенната среда на гетата, а приобщаването следва да се реализира чрез „трудова интеграция” и въвеждане на трудова повинност, особено за циганите”. Подобни мисли споделяше с мен преди 7-8 години словашкият вицепремиер Душан Чаплович, Брюксел пасуваше заради елемента „принуда”. Иначе е невъзможно да се реализира нов опит за поредно ромско включване, защото в България поне бе загубен четвърт век с корупционни и импотентни по въздействие схеми.

- Как трябва да действат властите, за да се даде някакво начало на решаване на циганския проблем?

- Събарянето на незаконните цигански постройки в пострадалите от наводнения бургаски квартали Победа (Комлука), Меден рудник и Горно Езерово е добро начало и конкретен пример за действия. За масовото измъкване на циганетата от семействата им в гетата, гнезда на цигански расизъм, антиевропейска култура и криминогенност, е необходима здрава ръка, добри конкретни планове, вкл. училища и общежития, и международна солидарност и поддръжка в рамките поне на Евросъюза. Стара Европа не се тревожи от циганските проблеми в ЮИЦ Европа). Тя не само си ги е решила на времето, но безпардонно ни пробутва и нови преселници от бившите си колонии, в т.ч. вероятно и спящи, дремещи, евент. хъркащи терористични клетки. САЩ също не успяват да интегрират негрите си, тъй че е по-добре Сорос да си запази съветите за тях.
Във вътрешен план правопорядъкът у нас трябва да важи и за циганите, без изключения. ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА за всички не е €/$ клише! В екстремни ситуации могат да ни послужат аналогии през последните десетина години в САЩ, Словакия (полиция и армия), Великобритания дори, ОМОН в Русия през м.г. и т.г.

Българското председателство в ЕС ни предоставя уникалната възможност вместо да си губим времето с паркетно-чиновнически измишльотини за трите „К” на Павлова:
1. Ребром да поставим въпроса, че не желаем да плащаме колониалните грехове на стара Европа, както страните от Вишеградската група го заявяват с достойнство.

2. Голямото количество неадаптивни цигани в ЮИЦ Европа са също резултат на староевропейски „пуризъм” към ред. Така, че можем да поставим въпроса за европейско финансиране на репатриране на цигани, които не подлежат на европейска адаптация. Индия от времето на министър Иван Башев пожела за първи път да приеме индоподобни цигани като прародина. Естествено, че част от евроциганите няма да склонят, но отдавна бе време МВнР да проучи истинските мотиви на индийското правителство. Защото 5-10 млн. души население за милиардна Индия не е от съществено значение. Да не би да се опасява за имиджа си от нашите евроцигани?
Броят на циганите в отделните държави ни показва нееднозначно с кои от тях да търсим единодействие.

Въпросите зададе: Красен Бучков

В интервюто с д-р Огнян Гърков, л.д.р. посланик, са използвани цитати от изследване на академик Петър Иванов, но не е цитирано неговото име. За което поднасяме своите извинения на академик Иванов.

https://frognews.bg/inteviu/ognian-garkov-tsiganite-haresvat-balgariia-zaradi-premirenieto-mazohizam-balgarina.htmlТагове:   цигани,   проблеми,


Гласувай:
7
01. barin - Здравей, Божо. Прави ми впечатл...
21.09.2018 17:50
Здравей, Божо. Прави ми впечатление, че има държави, където въобще не виреят циганите, например Скандинавските, Люксембург, Исландия. В България циганите имат много предимства. На тях им се разминава, опрощават им се данъци, сметки за ток и други. Може би е трябвало по-трърда ръка на някой, като цар Калоян да ги изгони и премахне. Сега с такива мерки не става.
Поздрави!
цитирай
2. bojo12345 - На 1: barin, всички царе да дойдат, ако ние не желаем нещо да се промени в България -
22.09.2018 22:17
и с управление, и с цигани и вс.останало - нищо няма да се случи! Изходът е - пълна промяна!
Честит български празник!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1361545
Постинги: 1080
Коментари: 1969
Гласове: 10822
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Блогрол