Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2018 07:54 - геноцидът и холокостът над българите
Автор: bojo12345 Категория: Регионални   
Прочетен: 353 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 .....................................................................................................................................................
Разпространението на властта на хазарите над Приазовието и източен Крим неизбежно довело до установяване на тесни контакти с Византийската империя. В края на VII - началото на VII в. Хазарският каганат се оказал в центъра на политическите интриги на Византия, насочени главно срещу България.

В 711 г. хазарите помогнали да бъде завладян императорският трон в Константинопол от кримския арменец Вардан, получил при възкачването си на престола името Филип. Така Ка-ганатът придобил ценен съюзник в борбата с Арабския халифат и бил сключен договор между Византия и Хазария за разделяне на Крим между двете държави (61). Интересно е да се отбележи хазарското влияние във Византия още по времето на предишния император Юстиниян II, издигнат на престола с помощта на кан Тервел (695-714 г.). Съпругата на Юстиниян II, императрицата, била сестра на хазарския каган Ивузир. Този династичен брак оказвал голямо влияние във византийския двор и определено бил насочен срещу българите.

От „Джагфар Тахиръ" (63), както и от други източници, става ясно, че „черните българи" на Бат Боян запазват властта си над управляваните земи в Северното Причерноморие почти до началото на IX в. Те били полунезависими и плащали данък на хазарите заедно с волжките българи, които се изтеглили на север. Разликата в политическо отношение между едните и другите се състояла в следното: „черните българи" приели хазарския васалитет и освен че плащали данъци, извършвали и погранична повинност, свързана с охрана на границите на Хазарския каганат. Освен това техните владетели загубили правото да носят титлите кан (хан) и каган. Волжките българи начело с кан Котраг били по-независими и плащали само данъци и то само известно време, до отслабването на военната мощ на Хазария след войните с Арабския халифат. След това те се съюзили с халифа-та срещу хазарите и престанали да плащат данъци на изедниците.
Освен че били причина за разпада на Стара Велика България, хазарите със своите действия дълго време тероризирали българите от съседните им две български държави, всячески се намесвали във вътрешните им работи и провеждали политика на изтребление и Геноцид. В отговор на това хрониките отбелязват яростната съпротива на българите и българската аристокрация, които ненавиждали хазарите и ги наричали „кучета".

Особено много се влошило положението на българите в Хазарския каганат в началото на IX в., когато управляващата върхушка приела като официална религия юдаизма. Ето какво пише по този повод известният украински автор Едуард Ходос* (153): „...Евреите са пришълци в Хазарския каганат. Те се настаняват в град Итил (днешен Астрахан), където имало процъфтяваща търговия и международен пазар. Тук се извършвала посредническа търговска дейност между Азия и Европа, Арабския Халифат и Византия, между Индия и Китай и зараждащата се още Древна Рус. Особена стока за еврейските търговци били робите, които били наричани „сакалиби" (т.е. славяни). Много авторитетни изследователи директно отбелязват, че в основни линии именно от хазарската търговия с роби били първоначално натрупани крупните (разбирай „мръсни" - бел. моя, Г В.) еврейски капитали.
Местната хазарска върхушка приела юдейската религия и постепенно се юдеизирала. Много скоро юдаизмът станал гос-подарстваща религия в Хазарския каганат и това определило по-нататъшната му политика. На острова срещу столицата, близо до днешния Астрахан, бил построен „Белия храм" (в древноруските летописи „Белая Вежа").

Хазарският каганат просъществувал няколко столетия, докато в лятото на 965 г. руският княз Светослав разбил хазарите и разрушил столицата им, а еврейският елит се преселил в Хазарския (еврейски) квартал в Киев, където е и сега!...
Според повечето учени причината за разгрома на Хазарския каганат била, че хазарите, бидейки силна държава, проявили необмислена и късогледа „демокрация", изразяваща се в духовна разюзданост, падение на нравите и междуособици. Разгромът също бил свързан с прекалените апетити на юдеите и недалновидната им политика, след като завладели властта с помощта на „мръсни капитали". След завземането на властта те престанали въобще да мислят за икономическото развитие и отбранителната способност на държавата. Прекратили се вътрешните политически и икономически връзки, станало израждане на обединяващата национална идея. Държавата загинала. Изчезнало и названието на народа, който я населявал. И останала една дума, етимологията на която е неразривно свързана с хазарите -„хазер", което в превод на идиш означава „инородец" (чужденец), „свиня". Сравнете „хазер" и „хазар". Разлика в една буква, а какъв голям смисъл! Жалко, че хазарите не забелязали кога една буква била сменена с друга. Неразумен все пак народ" (153).
Сполучливо го е казал Едуард Ходос*, който най-добре си познава сънародниците и техните подли и деструктивни нрави, разрушили не една държава, в това число и собствената им. Не случайно старите българи са казвали: „Който копае гроб други му - сам пада в него!"

След разпадането на хазарската държава хазарските евреи (евреите ашкенази) се разпръсват постепенно из цяла Европа и на Балканите. Те носели със себе си и своето пагубно вероучение „Талмуда", което представлява и основната им религиозна доктрина, ако това изобщо може да бъде наречено религия. Съгласно тази разрушителна, реакционна, агресивна и расистка доктрина юдеите талмудисти се смятат за висша раса, на която е предопределено (незнайно от кого, може би от Сатаната или Луцифер) да управляват света. „Талмудът" учи юдеите, че всички останали друговерци и особено християните (и най-вече православните) са „гои" (говеда за заколение), а не хора. С други думи спрямо „гоите" не важат десетте божи заповеди от „Стария завет" и те могат да бъдат подлагани на всевъзможни мъчения, робска експлоатация и безмилостно изтребление. „Талмудът" е подчертано антихристиянска книга, състояща се от 17 големи тома, проповядващи патологична омраза към друговерците и невероятни богохулства към Бога-Творец и Исус Христос! Не случайно пълните текстове на „Талмуда" никога не са превеждани на друг език, освен на еврейски (иврит или идиш). С пълно основание изследователи и богослови смятат юдейския талмудизъм за сатанинско учение, подвластно на тъмните сили. Фактите изложени в различни източници го доказват по недвусмислен начин! Потърпевши са българите и цялото човечество (39).Гласувай:
6
01. lexparsy - Благодарност и поздравления за ...
01.06.2018 10:46
Благодарност и поздравления за тази историческа справка!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
02.06.2018 10:32
Все пак да не забравяме, че както древната, така и съвременната Рус е изцяло продукт на еврейското масонство и е едно от основните им средства за обездушаване и обезличаване на човечеството. Върховите постижения на еврейското масонство обаче си остават двете най-големи идеологически злини – националсоциализмът и комунизмът.
Като се казва истината, трябва да се казва цялата истина, иначе си е чиста еврейска ундурма /постановка/. :)))
цитирай
3. lexparsy - Предполагам знаеш Никола Николов. ...
02.06.2018 12:08
Предполагам знаеш Никола Николов. Българин, живееше в Америка и написа много книги за световната конспирация. Имах честта да се срещна с него месеци преди да почине (отровиха го). В края на интересния ни разговор той натовари моята съпричастност с една задача..."Хайде намери, ако можеш история на хазарите!". Май намекна че Хитлер баш тях е избивал... А отиваше на дело в Германия, където го съдили че написал за преувеличаването на жертвите на евреите и за концлагерите... и се закани че ще ги срине с факти :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1361743
Постинги: 1080
Коментари: 1969
Гласове: 10822
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Блогрол