Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2014 14:23 - събуди се - четиво за дълбоко заспали
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 2063 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Събуди се...
Събуди се, докато все още можеш...
И така - приемаме,че ти вече си прочел предишната книжка и си си дал сметка колко сериозно е действителното положение. Естеството на обясненото тук обаче ще налага понякога връщане към вече разглеждани постановки, а около тези връщания ще бъдат добавяни и нови подробности. По принцип се говори за система на образование, система на здравеопазване и др. видове системи. Тук в тази книжка отново ще имаме предвид не отделните звена, а обединеното общо понятие и под "Системата" ще разбираме огромния обем на взаимовръзките и взаимодействията на всички възможни мафии, групи хора, или отделни индивиди характерни за западния капитализъм, заразени от един и същ общ вирус. Ако трябва това да се дефинира съвсем точно, такава дефиниция би изглеждала така: СИСТЕМАТА ВКЛЮЧВА НЕ САМО ДЪРЖАВНИ И МЕЖДУНАРОДНИ отношения, А ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ, УСТАНОВЕНИ МЕЖДУ ХОРАТА като последица ОТ МНОГО ДОБРЕ ПРЕЦЕНЕНИ И ПОДБРАНИ КРИТЕРИИ И СТОЙНОСТИ, НАЛОЖЕНИ С и ОТ ДЕВИЗА: ”ПАРИ И ВЛАСТ НЕЗАВИСИМО ПО КАКЪВ НАЧИН И С КАКВИ СРЕДСТВА!”
Чети внимателно и не бързай.

Кои бяха най-важните стъпки за системата, за да си осигури тя не само съществуване,но и обезпечено продължаване на принципите и законите си?
Ето ти ги отново -
1) отчуждаване и разрушаване на контактите и връзките между хората, ПО ВЪЗМОЖНОСТ - ДО ПРЕКРАТЯВАНЕТО ИМ, за да могат всички хора да се чувстват единствено несигурни, обезверени, живеещи в стрес, невярващи един на друг и страхуващи се един от друг и това ГАРАНТИРА безпомощността им пред всеки различен от ПОСОЧЕНИЯ единствено правилен за тях (според системата!) избор - този на нейните институции. Например,ако ти не се разбираш много със съседа - ТИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОПИТВАШ ДА разговаряш и да СЕ ИЗЯСНЯТ В ДИАЛОГ нещата с него! Вместо това трябва да ИЗВИКАШ ПОЛИЦАЙ, ИЛИ ДА ПРАТИШ на съседа призовка за съда!!!!!!

Така ти се научаваш да разчиташ дори за дреболии НЕ НА ДАДЕНИТЕ ТИ ЕСТЕСТВЕНО човешки качества, а на ИНСТИТУЦИИТЕ на системата, която (както сигурно вече стотици пъти си чул по телевизията.....) е много справедлива и "много" демократична...А съседа вместо да бъде подкрепа за тебе в труден момент - се превръща във враг и е невъзможно разбирателството с него.Така и ти,и той ставате ЗАВИСИМИ от "справедливостта" на системата и започвате да разчитате САМО на нейните решения и преценка. С ТОВА обаче ТЯ ПОЛУЧАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА УПРАВЛЯВА вашия личен живот,и на двама ви! Ако пренесеш мислено тази ситуация на друго време и място, ще видиш, че и там ще е същото - дали на улицата, или на работното място,или другаде - навсякъде системата УНИЩОЖАВА способността за НОРМАЛНИ ОБИКНОВЕНИ човешки контакти между хората, (оставяйки само служебните) а в същото време внедрява какви ли не все по-можещи GSM и други устройства за комуникация, подобряващи (!забележи!) БИЗНЕС-КОНТАКТИТЕ. Каква е обаче ползата и от най-съвременните и мощни телефони и бизнесмрежи, ако от двата края на установената връзка стоят хора, които са вече неспособни да разговарят...???
Отсега ти казваме - такъв въпрос системата не е предвидила да се зароди в главата ти,защото той ще означава, че ти продължаваш да си способен да мислиш!! Как може...???!!!??? Та тя за какво се е мъчила толкова време да те преработва,за какво е инвестирала милиони долари в реклами, изчислени така,че да премахват ВСЯКА гънка от мозъка ти на ВСЕКИ 20 ТЕЛЕВИЗИОННИ минути...(!!!),за какво е пораждала нуждата ти от свръхпотребление, алчност, злоба, агресивност и извращения????? За какво са се трудили купените от нея "учени" да те програмират всичко да ти е наготово - от автоматичен биберон - до съвети как да се отиде до тоалетната по време на прием или бал....За какво е било всичко? ЗА ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА МОЖЕШ да мислиш ли???НЕ и НЕ и НЕ!!!
Ти БИ ТРЯБВАЛО ДА СИ БЕЗПОМОЩЕН като пеленаче ,АКО НЕ СИ СЕ ОБЪРНАЛ КЪМ НЯКОЯ ОТ НЕЙНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ИЛИ СПЕЦИАЛИСТИ за помощ или съвет!!!!! ТИ ТРЯБВА ЗА ВСИЧКО ДА ПИТАШ ТЯХ И САМО ТЯХ! ТОВА ОЗНАЧАВА ЗА ВСИЧКО ДА СИ ЗАВИСИМ ОТ ТЯХ И САМО ОТ ТЯХ!! ТИ ТРЯБВА ДАЖЕ И ДА СИ ЗАТРУПАН ОТ ИФОРМАЦИЯ - ДА НЕ МОЖЕШ ДА Я ИЗПОЛЗВАШ. Защо? Защото са взети достатъчно различни мерки за да затъпееш,и ти,и идващите нови поколения, и те са ТАКА предвидени,че за някои от мерките ще чуеш,за други ще предполагаш,но за трети ИЗОБЩО не би допуснал,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСЕГНЕ И НА ТОВА...
Ето ти отново няколко примера: Отучиха децата да четат хартиените книги, но само една нищожна част от книгите СА И ВЪВ електронен вид. И понеже в старите книги се съдържа и информация,и важен опит - то те остават неизвестни и недостъпни за децата и младежите. Така за тях остава "възможността" да търсят само най-новото т.е.провереното и ОДОБРЕНОТО от системата.Чудно ли е тогава,че "най-новото" обрича младите на разговор от три изречения в някой SMS??? .... Друг пример за затъпяване(или,ако предпочиташ да ти бъде казано по друг начин(!) - за намаляване интелектуалните способности на населението и увеличаване на психичната разруха на индивида (!!!) - е обгазяването и обработването с отрови,не всички от които са видими с нашите очи като мъгла или дим. Има и невидими, и ДАЖЕ НЕУСЕЩАЩИ СЕ такива за определен период от време.
А има и отрови, които поемаш с храната и водата си ВСЕКИ ДЕН. Може би си чувал,че хлориране и флуориране на питейната вода на градовете е полезно защото пречиства и унищожава опасни бактерии... В действителност ТОВА УНИЩОЖАВА важни МОЗЪЧНИ ФУНКЦИИ, води до хиперактивност, НО В СЪЩОТО ВРЕМЕ НАМАЛЯВА желанието за съпротива(какво ще кажеш, не е ли перфектно измислено..?),и уврежда генетично ДНК и този процес се увеличава от поколение на поколение. Вече е лесно да забележиш забавените реакции на някой американски ученик, когато го питат нещо ВЪВ или ИЗВЪН училище. Все ПО-ТРУДНО ще става за тези деца да могат да се съсредоточат и концентрират върху някакъв въпрос и да говорят адекватно, НО ТОВА СИСТЕМАТА ПЕРФЕКТНО УСПЯВА ДА ОБЯВИ КАТО "МОДА"и да го наложи за модел на поведение сред младите. На преден план излиза "екшъна"т.е. действието и по този начин се скрива изоставането, деградацията и израждането на новите поколения! За свръхактивните пък има друга мода - фитнеса. Вече не е важно да говориш смислено или красиво и да има полза за някого чрез полезен съвет или дейност, вместо това е наложен образа на новия "герой на нашето време" - мускулестия мачо, който убедително "започва" да става мечта за всяка съвременна жена (И системата ЩЕ ИМ внушава това ЧРЕЗ УСИЛЕНА ПРОПАГАНДА ДОКАТО ТЕЗИ ЖЕНИ НЕ ЗАПОЧНАТ САМИ ПОСЛУШНО да търсят точно "мачовците", НЕЗАВИСИМО,че всъщност те ще искат до себе си някой,който да ги уважава и цени...но...вече "модата"ще им налага друго...). Ето, убеждаваш се,че не е възможно да останеш извън мрежите на системата,нито да се спасиш от тях ДАЖЕ и днес,с всичката ни наука и техника...
"Но..как е възможно това..???-ще попиташ ти - Как е възможно умишлено да се затъпяват и израждат милиони хора, една държава да унищожава собствените си поданици???..."
Ако се обърнем за малко към древността - ще намерим отговора на този въпрос. Древният Рим завоюва все нови и нови територии,и това води до все повече съпротива срещу него. Колкото повече нови земи,колонии и роби е придобивал той - толкова повече бунтове и въстания е трябвало да потушава, защото народите,макар и победени - са се борели за освобождението си и не са се примирявали с чуждото господство.И в крайна сметка,независимо от римската сила и роля в тогавашния свят - Рим се разпада и губи войната с поробените от него. Ако тези народи и племена не се бяха борили и бяха приели да си бъдат роби - историята на човечеството щеше да се развие вероятно по по-различен начин.КОЙ ОБАЧЕ ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ ДОБРОВОЛНО ДЪЛГО ИЛИ ПОСТОЯННО ДА ЖИВЕЕ С НАДЯНАТ НА ВРАТА СИ ХОМОТ?

ОТЧИТАЙКИ ТОВА,днешната система взима мерки нейните ДНЕШНИ роби да не се бунтуват. От една страна - тя предотвратява възможността им те да могат да разговарят помежду си и така отчуждени - те ДА НЕ МОГАТ да предприемат организирани действия срещу нея(като тук нямаме предвид организираната престъпност,като "организирана въоръжена съпротива"!).От друга страна - насажда и ПОДДЪРЖА недоверие и страх. От трета страна - УМИШЛЕНО увеличава и поддържа затъпяването и израждането на новите поколения, грижейки се ТЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ добре, но НЕ И ДА ИМАТ СЪДЪРЖАНИЕ под тази обвивка. (свидетели сме как нивото на образование непрекъснато пада, критериите и стандартите се понижават, за да може в скоро време полуувредените да се таксуват като "нормални"(!) в обществото...,иначе е "дискриминация" ,а това "демокрацията" на системата не може да допусне....!).

И естествена последица от всичко това е засилено напускане на училище за да се търси работа....Така напусналите ОСТАВАТ неграмотни (и са евтина или почти безплатна работна ръка за "бизнеса"!), а полуидиоти завършват "успешно" (разбирай - без дискриминация!). После те, поради своите дипломи,ще застанат на кормилото на предприятия, учреждения, институции......(!) НО ПО-ДОБРЕ ТАКИВА, отколкото нормални, достойни, запазени, мислещи. Защото увредените НЯМА ДА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ системата.Те ще изпитват благодарност към нея за нейните "грижи". Освен това, те успешно ЩЕ ВЛОШАВАТ всичко,до което се докоснат, (поради природните си ограничености) отменяйки системата в това отношение,което пък ще й даде възможност вместо да потушава бунтове - да проведе пореден ядрен опит,или да пробва върху затворници нов смъртоносен вирус, или да се подготви да колонизира друга планета и да сложи ръка на всичките и богатства, сдобивайки се с достатъчно количество нови роби...Не ти ли прави впечатление засилената проява на "грижи" за хората с увреждания от страна на системата? Наистина ли мислиш, че стотици и хиляди левове се харчат за специални асансьори и платформи за инвалиди защото системата истински се е загрижила за някого и иска той да се чувства добре???.....Или че изпитва угризения за своя принос в инвалидизирането на тези хора и сега предприема известна компенсация да ги улесни и поне малко да изкупи вината си..?? Уви,далече си от истината..
.....Просто е по-евтино и по-изгодно да отделиш и подхвърлиш трохи от трапезата си на кучетата, за да може в нужния момент те да лаят в нужната посока. Слепите вече не са слепи,а станаха "незрящи"... Може би поради това, зарадвани, махнаха черните си очила и сега всеки зрящ Е ДЛЪЖЕН да им гледа изкривяванията и дефектите (с което е наказан,че е ЗРЯЩ.., и ето ти отново косвен удар ВЪРХУ тебе,... или ще отречеш,че да видиш изцъклените им зеници - те депресира и ти скапва настроението? Според извратените схващания на системата това е "грижа" и "проява на равни способности"(!) със здравите.., а осакатените вече не са сакати, а са повишени в степен "хора с увреждания". Така е по-благозвучно.. Не ти ли звучат тези поправки по-демократично, някак, по-общественоудобно..? Та в извратената структура на понятията на системата - това СА ЧОВЕШКИ ПРАВА! Правото да не бъдеш видиотяван чрез безкрайни потоци от реклами, или правото на работа за тези хора - би било много по-полезно, ако се спазваше. Правото да не се чудиш как да оживееш с 60 или 80 лева пенсия - също.
Но целта НЕ Е хора да бъдат облекчени, а ДА СЕ СЪЗДАДЕ обществен отзвук.Защото политиката на системата поражда все повече инвалидност и то от най-различен вид. Не се ли чувстваш СЪПРИЧАСТЕН към "грижите" на системата за тези хора?....... Уви...отговорите на тези въпроси са други И НЕ КАСАЯТ ГРИЖА, А ИНТЕРЕС .

Откъде може да намери системата нужните бройки гласове в едни избори, при положение,че все по-враждебните закони, увеличаващите се цени и съкращения водят до все по-слаба избирателна активност на населението? Ами от ...увредените...! Първо се прави нещо за тях И ИМ СЕ ВНУШАВА РАВНОПОСТАВЕНОСТ, а после те послушно гласуват за "добрия цар". Така техните гласове заместват успешно недостигащите,или решилите да дадат наказателен вот на политиците. Идеята пък за РАВНОПОСТАВЕНОСТ разчиства пътя за назначаването им на ръководни и отговорни длъжности.Така всичко ще се влошава все повече, а ти няма да можеш да издигаш глас срещу това,защото ще те обвинят в дискриминация или даже ще те глобят. Не е далече времето,когато ДА БЪДЕШ НОРМАЛЕН НЯМА ДА Е БЕЗОПАСНО! Запомни! Системата има нужда само от осакатени В НЯКАКВО отношение и всеки останал извън такова осакатяване Е ЗАПЛАХА ЗА НЕЯ!!!!!!!
Политиката на умствено и духовно затъпяване е съпътствана от намиране на поводи за всякакви конфликти и интриги, които ДА АНГАЖИРАТ ТРАЙНО мисълта и съзнанието на младите хора,а с това - ТЕ НЯМА ДА МИСЛЯТ ЗА РОБСКОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ, а вместо това ще се карат и бият ПОМЕЖДУ СИ, или ще пращат гласа си за да изгонят някого от къщата на "Big Brother". И като капак на всички изброени дотук мерки - системата разполага с достатъчно полиция и армия,които са достатъчно добре въоръжени и обучени СПЕЦИАЛНО и за всеки възможен случай!
Както виждаш - всичко е прецизно предвидено така,че ти да бъдеш напълно безпомощен ИЗВЪН институциите на системата...
В резултат - ти ЩЕ БЪДЕШ ПРИНУДЕН да се допитваш или да прибягваш до тях винаги. И тогава ТЕ ще ти "помогнат". Но САМО ТЕ и само по ИЗГОДНИЯ ЗА ТЯХ начин!......

2) другия компонент от системата е разслояването на хората на бедни и богати.Тук протичат три етапа:
Създава се първо култ към богатството, после към бързото забогатяване,и като трети етап - богатите се правят нарочно безчовечни и жестоки. Не е случайно,че точно това име е дадено на цял сериал от телевизионен канал! За съжаление алтернативното определение на "богат", е "жесток, безсърдечен, безскрупулен, подъл".Нима достигналият тези параметри може да проявява съчувствие, разбиране,доверие,човечност? НЕ! Той е вече предано куче на системата и е в състояние "да сигнализира" на някое от звената на системата за всичко,което може да и навреди, дори АКО от това ЗАВИСИ живота на близък с него човек.... Той няма да се спре пред никое предателство и би извършил всяка подлост, стига тя да донесе нарастване на любимия му "бизнес" или похвала от шефа!

Дотук с разсъждения, съпоставки, и примери се опитахме да насочим вниманието ти към важни за всеки от нас подробности,към които нормален човек не може да остане безразличен. Причина да бързаме (ВКЛЮЧИТЕЛНО ТИ) е, че няма много време . С всеки изминал ден системата укрепва все-повече, става по-силна (разбирай безотговорна ,арогантна и безнаказана), все по-нагла, все по-вредна в думите и действията си защото знае силата и въоръжението си и се усеща недосегаема и непобедима.

При тези обстоятелства нормалният обикновен човек има няколко възможности да реагира:
1)да се примири и
2)да се бори срещу нея
3)да се влее в нейните редици и да стане част от нея
Щом си прочел всичко дотук - ти едва ли ще си привърженик на вариантите за примиряване или купуване на душата ти срещу пари и власт. Така остава само варианта война. За да е ясно обаче, че под думата "война" нямаме предвид атентати и убийства, нито въоръжаване,нито нападения - ще направим кратък преглед на причините и действията на тероризма:
Причина - човек или група хора отмъщават или изнудват някого с цел еди-какво-си. Може целта да е и постигане на ПОПУЛЯРНОСТ и по този начин избиване на собствените си комплекси.
Действие - някакви действия с ограничен периметър, които обаче ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъдат свързани с демонстрация на жестокост,за да се остави впечатление,че ТЕ (бандитите) съвсем не се шегуват.
Последици - невинни жертви, (заедно с евентуалните виновни),материални разрушения, СПЛОТЯВАНЕ И ОБЕДИНЯВАНЕ СИЛИТЕ НА СИСТЕМАТА и ОСИГУРЯВАНЕ МЕДИЙНА "ПОДКРЕПА" НА ОБЩЕСТВОТО ПРИ бъдещи НЕЙНИ СВОЕВОЛИЯ, УВЕЛИЧАВАНЕ обърканост и СТРАХ сред населението,постигане собствени егоистични цели, КОИТО обаче НЕ ЗАСЯГАТ НИТО системата, НИТО нейната власт,НИТО са изход от ситуацията. Терорът не премахва причините, НО С ПОСЛЕДИЦИТЕ СИ - СЛУЖИ НА СИСТЕМАТА. Той е предизвикано нарочно бедствие,което осигурява крупни печалби на производители и търговци на оръжие. Има изследвания и сведения в западния печат за най-крупния терористичен акт,афиширан толкова широко от Щатите - ударите на 11-ти септември. Според тези изследвания небостъргачите са били ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГОТВЕНИ да се срутят (виж в-к "Труд" от 2005 година брой 340 и 341 за подробности,).
ЗАПОМНИ!!!! ВСЯКА ВЪОРЪЖЕНА БОРБА СРЕЩУ СИСТЕМАТА ЕДИНСТВЕНО РАЗВЪРЗВА РЪЦЕТЕ Й ЗА ВСЯКАКВИ ДЕЙСТВИЯ СРЕЩУ НЕВИННИ ХОРА И Е ИЗКЛЮЧЕНО ПО ТОЗИ НАЧИН ТЯ ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА. НИКАКВИ АТЕНТАТИ И ВЗРИВОВЕ НЯМА ДА СПРАТ ЗЛОТО! НА МЯСТОТО НА ВСЯКА отрязана глава (като в приказката за ламята)ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ДЕСЕТ НОВИ, а злобата и отмъстителността им ще достигнат чудовищни размери!!

ТИ ТРЯБВА ДА ВОДИШ ежедневна НЕВЪОРЪЖЕНА война. Тя няма да е кратка, НО ЗАДЪЖИТЕЛНО ЩЕ ДОВЕДЕ до много сериозни последици за системата и дори може би до нейния край. Защо и как?...Защото самата система е като бомба със закъснител - тя изнудва, принуждава и притиска до стената всеки и всичко,до което се добере, ВКЛЮЧИТЕЛНО СВОИТЕ, БЕЗ ДА ЗНАЕ КОГА да спре,защото не познава думата"достатъчно", а САМО ИСКА "още и още....". КАК ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДВИДИ К О Г А   И  К Ъ Д Е притискането до стената на някого НЯМА ДА ПРЕМИНЕ допустимите и поносими граници??? Освен това тези процеси не могат да бъдат спряни или локализирани, защото за да влезеш или останеш в системата - ти трябва задължително да притежаваш качествата: подлост,безчовечност и бездушие,склонност към предателство, алчност за власт и други такива,а те не се знае ТОЧНО в кой момент ще поемат "контрола" на нещата в ръцете си,т.е.ситуацията ще излезе извън всякакъв контрол!Тези,които стоят на кормилото на системата са достатъчно УМНИ и прецизни в действията си и са наясно с всички изброени опасности,затова предприемат НЕВИЖДАНИ досега мерки - от една страна увеличават проявите на произвол и лъжедемокрация (и с това отчуждават човек от човек и обезпечават стихийно недоволство и бунтове като френските ,за да се намесят силите на реда и да въдворят "ред", а от друга страна форсират и финансират всевъзможни проекти,опити и експерименти с нови видове все по-опасни за човека оръжия като лъчеви,химически,биологични, психически.

Тайните бази и лаборатории НЕ СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО! Докато НА ТЕБЕ ти измиват мозъка с поредното олигофренично шоу и великодушно ТИ ПРЕДЛАГАТ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАШ(!!), ТЕ РАБОТЯТ ДЕНОНОЩНО над оръжията и начините за окончателно световно господство,което ще им даде така желаната безпрекословна ВЛАСТ НАД ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ. С някои от тези нови оръжия се извършват опити върху всички нас,нормалните обикновени хора, (а не само с опитни животни или затворници!!). И някои от тези лъчи и газове ще бъдат специално предназначени да се справят с демонстриращи.

ТЕЗИ ОРЪЖИЯ ЩЕ МОГАТ ДА НАКАРАТ ЧОВЕК ИЛИ ГРУПА ХОРА ДА РЕАГИРАТ ПО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН НАЧИН ЗА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ИНТЕРВАЛ ВРЕМЕ....А КОГАТО това време мине - ТЕ НЯМА ДА СИ СПОМНЯТ КАКВО СА ПРАВИЛИ, КЪДЕ, КОГА И т.н.! Как ти звучи това? Не е ли близо до ума да се замислиш относно "религиозните фанатици" и техните разкъсващи собствените им тела атентати...??? Дали те наистина са се "пожертвали" за вярата си доброволно, или някой им е "помогнал" да решат така?... Редица обгазявания дават представа какво и ЗАЩО става, а някои от последиците от оръжията и опитите със средствата за война на тайните лаборатории са представяни от медиите като "слънчеви изригвания и магнитни бури". А масови отравяния и психози( както ще ви "информират" (!) - се дължат обикновено на "състав на торовете" или на "слаба психоустойчивост" на дадени хора, или на злоупотреба с хапчета или дрога...)
                                                            
джар (СЪБУДИ СЕ)Гласувай:
8
01. bven - Събуди се, докато все още можеш...
04.05.2014 17:25
Събуди се, докато все още можеш... - камбаната не спира , докато не се събудят всички!
Поздрави за поста!
Намасте!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1943418
Постинги: 1424
Коментари: 2884
Гласове: 13925
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930