Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2018 00:00 - СВЯТ НА ГОСПОД - АРИ
Автор: bojo12345 Категория: Новини   
Прочетен: 698 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


                                               СВЯТ НА ГОСПОД-АРИ

В светлината на новите социологически проучвания, освободени от класово-партийни подходи, драматичната съдба на българската диаспора се очертава като сбор от приказни легенди.

Преди десетки хилядолетия, съставени от 7 арийски и алтайски племена и говорещи на 7 съответни диалекта, българите основали първата държава - Идел (от иде-седем и ел - племе) - на конфедеративен принцип. Това била щастлива страна на горди и волни хора - Бог-ари - идеален свят под синархично управление (единство на държавна и духовна власт, образци на която по-късно българите създали в Индия и Египет). Околните племена се стремели да заслужат място в този рай.

Това благополучие било нарушено 12 000 години пр.хр., когато принцовете Алмъш и Хазан се скарали заради една девойка.Технният спор разделил и рода, и народа. Победеният Хазан трябвало да напусне страната, заедно с част от арите (к-ари) и съседни племена (фини,у-гури). Пътят им минал през Централна Азия и Алтай, през пустинята, която нарекли Гоби, през Ордоското плато, покрай реката, която наименовали Жълта  (Хуан-хъ). Земята отвъд нея назовали Монголия на името на техния дух-пазител Могол (вълк) или Синди. Затова северозападната част на дн.Китай (Джунг-ария,Тян-шан) сега носи името Синд-зян. В нея до днес съществуват българските градове Бугур, Куча,Токсу, Кара Токай, Лопнур, Багракс, Карган, Яркант, Ксаяр, Чара..(в китайския език липсва "р"). Там се виждат и географски имена като Чдар, Булгартай, Алтън-шан, Кан Тенгри, Тангра Юмко, Булгак Курган (български гробища), район Булгар с крепости Ташкурган, Шахи Дуло....


В изпълнение на своята  съзидателна мисия  по волята на  Всевишния, българите издигали по пътя си градове  и създавали синархични държави. Например в Ордокс, основана на едноименното плато, царувал такъв ред, че това име станало нарицателно в западния лексикон - order означава ред. Оттам е и понятието "Българска орда", със съвършен ред.

Легендите говорят и руините потвърждават, че под пясъците на пустините около Алтай и Тян-шан се намират пирамиди на български канове. Оттам двата български рода Май и Ацтек тръгнали на изток и през ледовете на Беринговия пролив преминали на Новия континент. Проф.Козлов е открил в Гоби руините на Кара Кота (Черният град), а в него - царски саркофаг от 12 000 г.пр.Хр. С откриването на гигантските пирамиди (около 100 на брой - 300 м. високи и с 500 м. основа) в Северен Китай, китайците вече не могат да мълчат за Великата Уйгурска империя на българския род Дуло, на която са наследници. Тези места са секретни военни зони, но защо (и в Русия,и в Китай) за това се избират все места на български руини?

През 1998 година  БиБиСи излъчи филма "До края на света - мумиите от пустинята Такла Макан". Показват се мумии отпреди 3-6 хил. от т.нар. "понтийска група", към която спадат скити, българи и траки, вълнени тъкани тип родопско одеяло, шевици и орнаменти, характерни за нашия етнос и регион, нощви за месене на хляб, каквито още има по нашите села, обувки, ботуши и боти като тези, употребявани във Волжка и Дунавска България, характерни стрели, оръжия, седла и стремена, изпълзвани единствено от древните българи и непознати тогава в Китай и Европа, скални фрески с аналози единствено в Украйна и България и мн.др., доказващи по безспорен начин съществуването на Българска империя, предшестваща Китай.
В алтайското село Пазарък, до бълг.река Чевдар, в съседство със с.Черга, съветски археолози са открили /1954г/ на 7 м.под земята саркофаг със жрец на Тангра на 4000г.

Казахстан, Монголия, Алтай, Саян, р.Енисей... Целият Изток е осеян с толкова български следи, че учени като Златарски, Бешевлиев, Добрев и др. от Германия, Унгария и Русия често се лъжат да приемат едни или други места за  прародина на българите. Мисля, че това са само стъпки, междинни станции, през които се е придвижвал българският етнос. Проф. Семьонов от Петербург обяви, че хуни и българи ознаменуват Великото преселение на народите "от Алтай на запад към Европа".

С посланическа мисия, от основния поток са се отделили големи групи и са основали повечето от древните цивилизации - известни и неизвестни. Балхара е една от тях - до Памир и Хиндукуш. Близо до нея било княжество Бургар. И двете били свързани с древното българско царство Бактрия (Шамбала), страна на планински пещери и мистерии, за която индийските епоси Махабхарата и Рамаяна говорят, че била най-великата страна на мъдреци и учители (Гури). Наскоро руските учени бяха принудени да признаят, че странните руини, открити чрез американски спътникови аерофотоснимки до Челябинск в Сибир, са от свещения град на Тангра - Аркаим (също секретна зона).

Към известните държави (според волжкия българин Нурутдинов) спадат тези на Шумер, Индия, Крит, Микена, Троя, етруската, хорезмийската, хунската, дулобската, балканската, киевската, волжката, хазарската, унгарската. Докато римската или византийската империи са единствени и известни, то българските империи (според В.Илиев) са много и малко познати: три древни империи на българския род Дуло край китайската стена, империята на ариите край днешния Пенджаб, тази на Атила, Великият Тюркски каганат и Хазарският каганат, управлявани от Асеневци, Велика българия на Кубрат, империята Дулоба на брат му Шаамбат, Улак Булгар (Влашка и Дунавска България). Било е време, когато тези империи обхващали 26 народа от Тихи океан до Черно море. Дунавска България не е последното творение на рода Дуло, защото по-късно той ще основе и държавата на маджарите.

През IХ век Българиите са няколко, а през средните векове остават само две - Дунавска и Волжка. Останалите страни забравили българското си име и били асимилирани от небългарското обкръжение. Балканските българи говорят на арийски диалекти, а другите - на алтайски. С еднакъв духовен ген,Българиите живеят в удивително  сходен ритъм:
Докато ние се съюзяваме със славяни, те дружат с перси,араби и викинги,
през 9-ти век нашият владетел от рода Дуло официално сменя Тангра с Христос, техният - от същия род - с Мохамед. Така дунавските българи изповядвали основно християнството, но 5-10% били мюсюлмани, а волжките българи - точно обратно.

Век  и половина ние сме под Византийско робство, а те - под ордите на Чингиз хан. Не се предали лесно, борели се докрай и изпълнили мисията си: изтощавайки врага, да спасят Европейската цивилизация от имперските асимилации на византийци и монголи.

Освобождаваме се - и те също. Неукрепнали още, и двете страни са погълнати от надигащите се млади империи - Османските и Руската. Непризнаващи робството, българите отново са досадна пречка, която изтощава завоевателите, за да не могат да хвърлят всичките си сили срещу Европа. Дали днес някой от тези западни господа, гледащи ни от високо, знае върху какви наши жертви почива тяхната култура? Дали знаят нашата история? А своята? Или - това сега не е прагматично...

През 14 век нашата страна станала част от Османската империя, но запазила автономията си, поради което западните историци датират различно поробването ни. В края на 16 в. тя загубила и нея и станала турска провинция, а Волжката й сестра била завоювана от Русия и станала нейна провинция. За да се оправдае пред Европа за избиването на 400 000 българи, Русия заявила, че наказва "татарите". Татар не е етноним (няма такава държава), а унизително прозвище за "чужденец" на монголски. Затова днешните "татари"  са добре платени от кремъл ислямски фундаменталисти.
Османските власти ни причислили към преданите им гърци, а русите - към татарите (монголци). За българите настанал мрак и гнет.

След постоянни насилия и асимилация, през 18-ти век мнозина загубили българското си самосъзнание. Светлина на надежда се появила чрез двама духовни бунтовници: монаха Паисий Хилендарски и дервиша Хисаметдин Муслими. Въз основа на запазени ръкописи и народни сказания, те написали две "Истории на България"и сами започнали разпространението им.  Над поробените земи звъннал гонгът, събуждащ заспалата съвест: "..що се срамиш да се наречеш българин?""Има ли по-срамно от това - да оставиш великия си род в забвение и името ти да тъне под мръсотиите на поробителя?"  "...или са немали българите Царе и Царство?"
.....................................................

Днес светът, изправен пред третото хилядолетие, трябва да познава двата полюса на деянията на т.нар. велики сили, за да може да премине успешно от насилиено на Силата към Величието на славата.

В противен случай "ЕПОХАТА НА ПОДАДЕНИТЕ РЪЦЕ" няма да се състои.
11.04.2000г.                   из Големият заговор срещу българите
Гласувай:
7
01. bven - От моголи, от кръстоносци, от ислям...спасяваме другите.
12.10.2018 13:53
Време е да решим кой ще ни спаси от самите нас!
цитирай
2. bojo12345 - Може би не е голям ребус, бвен?
12.10.2018 14:40
Когато спасяваш другите, а не можеш да се спасиш сам, остава едно единствено нещо - да се промениш и да започнеш с промените около себе си, за всичко. Така че, спасението е в собствените ни ръце. Моряците го казват по-кратко.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1785742
Постинги: 1308
Коментари: 2618
Гласове: 12937
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930