Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02 10:23 - жезълът
Автор: bojo12345 Категория: Хоби   
Прочетен: 159 Коментари: 0 Гласове:
4 Сърцето ми на майстор резбар рипна.

– Че какво прави майсторът, когато започне да прави къща, черква или школо?!

– Маркира границите на строежа и измерва правите ъгли.

– С какъв инструмент измерва правите ъгли?

– С жезъла на майстора!

Първото нещо, което със сигурност е било маркирано върху жезъла на уста Кольо Фичето, са били три стойности, отбелязващи отношенията: три части към четири части към пет части. Жезълът на първомайстора е носел питагоровата теорема в нейния жизнен вид. Наложих питагоровата теорема с числовите стойности от Модулора върху нашия жезъл и той се превърна в инструмент за определяне на правия ъгъл. Щастлив съм от това преоткриване.

Вече виждах жезъла в цялост. С архитектоника, издържала времето от древността до наши дни, пропорциониран по правилата на Златното сечение и редицата на Фибоначи от Модулора, с врязани символи и в сечението му подпомагащи търсещия човек в духовния път.

Представих си една силна ръка, която удря с него земята. Жезълът, в своята цялост, е символ на мъжкото начало, символ на Твореца – оплодител на материята.

Може ли жезълът да бъде проводник на фините енергии? Как ще ги предаде и на кого?

Въпросът пред мен остана открит.

Великата синхронност, заключена в жезъла, само ми даваше основание да мисля, че оттук започват други взаимовръзки между Човека и Космоса.

Толкова много информация и то заключена в една тояга!

Не знаех защо, но през кухината в сърцевината на жезъла прекарах метална струна ….?! Нима трябва да задаваме въпрос за всяка мазка на живописеца, защо тя е червена или жълта, или виолетова?! Нещо вътре в мен искаше опънатата струна и написах: „Ако се появи човек, който знае за какво става въпрос, аз съм готов да продължа работата.“

Не бяха изминали и две седмици, когато ме извикаха в нашата галерия на старата улица в Трявна. Там беше изложен Жезълът. Изтупах треските от дрехите си, подредих длетата на тезгяха в ателието и отидох.В галерията ме чакаше дългокос мъж, по-възрастен от мен, но с жив, младежки поглед. Възторжено ми стисна ръката и каза: „Знаеш ли, че си направил генератор, който няма нужда от захранване?!“

Човекът се „появи“. Представи се като учен-физик от групата български физици, подготвяни за големия адронен колайдер в ЦЕРН, Швейцария. Бях впечатлен! Вселената ми даде отговор толкова бързо!

Следващата стъпка беше да настроя струната в жезъла, но тази стъпка постави нови въпроси пред мен. Търсех нова информация, потвърждаваща правилността на избрания тон – тона на вибрация на Земята. (В същото време говорим за космически енергии?!) Ами Земята нещо различно от Космоса ли е?

Започна да става много интересно:

Когато Христос идва на Земята заедно с епохата „Риби“, той оповестява и основния тон на вибрация по това време – тонът Сол (G);
Тонът Сол е основен и в Монокорда на Питагор. (Питагор си представя Вселената като звукови, вибрационни интервали);
Камертоните за настройване на музикалните инструменти по това време, също звучат на тона Сол (G);
Минава време и ето, че през 16 век един, малко познат на широката публика, италиански композитор прокарва промяна в камертона и той започва да вибрира с честота 432 Hz, което съответства на тона Ла (А) – честотата на Шуман;
Годината е 1939. Германия прави проучвания и научни експерименти, свързани с вибрацията на Земята. По идея на Гьобелс, министър на културата и пропагандата на Германия, Хитлер издава декрет за изработване на камертоните с честота на вибрация 440 Hz, а по тях се изработват и настройват музикалните инструменти. Германия повдига звуковата картина на нацията, повишавайки честотата на основния тон. Това се възприема и в целия свят, въпреки протестите, основно на френската музикална общност и така, Ла звучи на 440 Hz до днес.
До ден днешен, слушайки музика, независимо от източника – радио, ТВ, интернет, на живо и независимо от жанра – класика, джаз, поп, рок, народна (каквато и да е) или чалга, ние се поставяме в звуковата картина от втората световна война – вибрация на агресия, кръвопролития, насилие, разрушение. Тази звукова картина е едно от обстоятелствата, които ни разболяват физически и психически.

… И какво можем да направим?

Днес говорим за сгъстяване на времето, за повишена честота на вибрация на Земята! Значи, основният тон е друг! Как да се съобщим със Земята?

Можем да отидем в планината, да подкараме боси едно стадо овце или кози, да слушаме ромона на потоците, песента на птичките и вятъра в клоните на дърветата – тогава ще бъдем заедно с Майката-Земя. Но колко хора биха напуснали удобните кресла в урбанизираните структури на града?

Можем да си пуснем на запис релаксираща или медитативна музика, или природни звуци, които незнайно защо не са записани на истинската честота. Авторите на подобни записи коректно отбелязват, че природните звуци са премодулирани на честота 432 Hz. Браво! Наистина 432 Hz е една изключително хармонична честота, но тя ни връща към 16 век. Отново сме поставени в ниска честота на вибрация, спрямо вибрацията на Земята. Ние изоставаме спрямо честотата на вибрация на Земята и не можем да се хармонизираме с нея, съответно не можем да се хармонизираме и с космоса, тъй като Земята е част от него. Всъщност, звуковата картина около нас трябва да съответства по основен тон с вибрацията на Майката-Земя.

Настроих струната в жезъла на тон от първа октава, резониращ с хармонична честота от диапазона на вибрация на Земята. Тъй като честотата на вибрация на Земята се колебае от 7.34 до 8.06 Hz (измерено през февруари 2016 г.), то избраната хармонична честота в това колебание е над 469 Hz, т.е. по-висока от Ла # (А sharp), Жезълът започна да генерира енергия по най-простия начин. Принцип, който се изучава в 7-ми клас по физика – принципът на резонанса. През април 2016 г. честотата се беше покачила на 480 Hz в ниската част от диапазона на вибрация.

Или, за 400 години (от 16ти до 20ти век), резонансната честота на вибрация на Земята в първа октава се е покачила с 8 Hz, а за два месеца (от февруари до април 2016) – с 11 Hz.


http://sosrff.tsu.ru/?page_id=9 http://priroda.inc.ru/pogoda/f_shuman.html http://sibved.livejournal.com/102974.html

От написаното за формообразуването на жезъла, става ясно, че като мисъл форма той съществува и на микро и на макро ниво. Тогава, каква енергия привлича? Този въпрос бе поставен от посветени в Непал при участието ми на световния ден на дървото (WWD) 2017 в Катманду, Непал. Отговорът дойде още на следващата сутрин – какъвто е знаковият символ в анкха на Жезъла, такава енергия привлича той.
image

Триъгълникът с Всевиждащото око носи в себе си тайнството на свещената геометрия на Светлината.Жезълът стана проводник на многомерната енергия на Светлината.

През изминалите години, стъпка по стъпка, от носител на познание и информация, Жезълът се превърна в уникален енергиен хармонизатор.

Жезълът хармонизира пространството, жизнената среда и хората в нея, благодарение на:

природните материали – дъб, полускъпоценни камъни – аметист, лапис лазули, цитрин, планински кристал, златен варак 23 карата, пирит, седеф, мед;

свещената геометрия – по чиито правила е сътворен жезъла, като форма, размери и пропорции;

постоянно вибриращата струна, настроена в резонанс с вибрационната честота от диапазона на вибрация на Земята.

Жезълът е произведение на изкуството, пластика и мистичен аксесоар. Жезълът е инструмент за духовния път към достигане на Висши нива на съзнание, съдържащ в себе си отношението между Човека и Вселената, и символ на творческото начало.                          Енергиен хармонизатор – ДЕТСКАТА ЯСЛА
                                     Darin_Bozhkov-THECRIB (1)

Един чудесен хармонизатор с мощно енергийно поле, носещо енергията на Светлината. Яслата е сътворена за мек и плавен преход към новите условия през първите месеци след раждането на детето.

Работата ми по създадените вече два енергийни хармонизатора – Жезълът и Стол отворено съзнание, и представени на MIFF 2015 в Куала Лумпур, подсказа необходимостта от нещо ново – енергиен хармонизатор за новородени деца.

Създаването на такъв продукт се налага, тъй като при динамичната промяна на честотата на вибрация на Земята, новородените бебета изпитват изключителен дискомфорт до седмия месец при адаптацията си към новите условия след раждането.

От средата на 16 век до средата на 20 век, за 400 години, вибрацията на Земята се е повишила с 8 Hz – от 432 на 440 Hz (резонансните честоти от първа октава). Тази година – 2016, от м. февруари до м. април, т.е. за 2 месеца, честотата на вибрация на Земята се повиши с 11 Hz – от 469 на 480 Hz.

За 400 години – промяна 8 Hz.

За 2 месеца – промяна 11 Hz.

При тази информация, взета от Томския държавен институт при Руска академия на науките, е ясно, че има ограмна промяна в честотата на вибрация на Земята и тя неминуемо влияе на хората, включително и на току-що родените деца.

В свещените книги няма случайни неща, а Библията ми даде посока в този проект.

 

Когато Иисус се ражда, е положен в яслата – дървена копанка, в която са хранили домашните животни. В подобна форма (нощви) се е замесвало и втасвало тестото за хляба векове наред по българските земи. Тъй като дървото е двуполюсно по посока на влакната и по отношение на фините енергии, какво се случва, когато го изкопаем като корито? Отговорът е мощно енергийно поле! Това означава, че животните са приемали енергийно заредена храна, а хлябът ни е давал приетата от нощвите енергия.

Ами Иисус? И още – защо първото заведение, в което водим децата си, се нарича детска ясла, а не бебешка градина!?

Някой мъдрец ни е оставил ясно послание!

Хармонизаторът се определи като ДЕТСКА ЯСЛА – цялостна, изкопана от дървото форма, а дървото трябва да е нежен, женствен материал, да носи усещане за мекота и топлина – елша, червена върба, бреза или определени комбинации, като елша и орех или липа и череша. Избрах последния вариант.

Решението за форма, която може да се постави в стандартна детска кощарка или легло отговаря на изискването за удобство при употреба. По този начин се определя и мястото му в интериора.

При формообразуването на енергийните хармонизатори, от съществено значение е ползването на свещената геометрия. От Непал, където участвах в Световния ден на дървото (WWD 2016), се върнах с откровението за свещената геометрия на триъгълника с Всевиждащото око, а тя е Свещената геометрия на Светлината – Vesika piscis.Яслата е вписана, като форма, във Всевиждащото око (традиционен символ от иконографията на тревненската художествена школа) и тя прие Свещената геометрия на Светлината, която създаде мощно енергийно поле в дървопластика със знаков характер. Зеницата от Всивиждащото око даде възможност за усилване на полето чрез резбоването на знаци като „Цветето на живота“ и „Динамичният квадрат“ – знак с посока на въртенето. Цветето на живота е съчетано с Динамичния квадрат по начин, който да създава постоянно и мощно енергийно поле. Двата знака са познати по българските земи от древността. Динамичният квадрат върху глинена чиния е част от най-старото открито в света златно съкровище – това, от Варненския некропол в България.

Енергия от полето на дървената копанка,
енергия от Свещената геометрия на Светлината,
енергия и контрол на посоката на въртене чрез Цветето на живота и Динамичния квадрат.

За филтриране на енергийните центрове на бебето са използвани седем полускъпоценни камъка с цветовете на дъгата, инкрустирани в Цветето на живота. Те са във взаимодействие и защита от уникалния млечен планински кристал Багаран, вграден в два скрити канала по дължина на яслата и в сърцевината на цилиндъра с Цветето на живота. Той има висока енергийна стойност и предпазва по уникален начин полускъпоценните камъни от енергийно замърсяване.


Размерите:
външни 115.5 x 62 x 26.3 cm

вътрешни 89.6 x 56 (в отношение 8:5 )

Повърхностната обработка е с екологично чисти естествени масла.

Прецизно изработено дюшече от естествени материали ляга по сложните извивки на яслата и създава мекота и комфорт при практическото ? използване.


image

копие от http://ustadarin.com/?page_id=946  и http://ustadarin.com/?p=1033Гласувай:
4
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1208261
Постинги: 493
Коментари: 1737
Гласове: 9944
Календар
«  Юли, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол