Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2018 08:24 - геноцидът и холокостът над българите
Автор: bojo12345 Категория: История   
Прочетен: 504 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 продължение

                                           Първа глава
                                Падането на Старата Велика България
                                              (VII-VIII в.)

През VI-VII век с Византия граничи една друга процъфтяваща империя, създадена от българите - Старата Велика България. Тя се простира от Каспийско море до Долния Дунав и далеч на север. Старата Велика България, както подсказва и името й, не се появява изневиделица, като плод на някакво внезапно хрумване или бърза миграция.

Това фактически е източната част на империята на кан Атила (443-453 г.), която се простирала от горното течение на р. Рейн до Индия. След нейния разпад част от синовете на Атила със своите хора се заселват в земите на днешна България. Най-малкият му син Ирник, който продължава династичния клон на Дуло, се установява в Малка Скития (Добруджа). По-късно част от българите се концентрират в Северното Причерноморие и установяват своята столица в търговския център Фанагория (Крим).
Край Кавказ и в земите на скитите още от древността българите изграждат множество градове и културни центрове, за които споменават редица антични автори (19, 66).

Старата Велика България била процъфтяваща империя, тъй като в състава й освен многобройните български племена влизали също сар-мати, буртаси, алани, савири, скити, масагети, хуни и др. Всички тези родствени на българите племена били обединени под вещото ръководство на българските владетели, които поддържали жива традицията на най-древната държавност, която може да бъде проследена най-малко до III-то хилядолетие пр. Хр.

Просперитетът на българската империя в Северното Причерноморие бил обусловен от факта, че българите контролирали няколко важни търговски пътища и събирали съответните данъци и мита за това. Един от тези пътища било крайното разклонение на „Пътя на коприната", осигуряващ търговията Изток-Запад още от античността. Освен него българската администрация контролирала и движението на стоки по големите реки Днепър, Днестър, Дунав и Волга, по които в Източна Европа вървяла търговията Север-Юг. Особено важен такъв път бил този по река Днепър, известен като „пътя на варягите", по който стоките от Византия, Украйна и гръцките колонии се транспортирали към Скандинавските страни на север.

Връхна точка в развитието си Старата Велика България достига при владетеля кан Кубрат (605-665 г.), който бил покръстен и получил образованието си в Константинопол.
Тук обръщаме внимание, че българите приели християнството много по-рано, отколкото се предполага. Една част то трако-българите в Мизия, Тракия и Македония били покръстени още преди гърците - директно от апостолите. Друга част в Кавказ се покръства заедно с арменците в III в. Това се споменава в книгата „История на страната Алуанк" на арменския хронист Мовсес Каланкатуаци (Дасхуранци) VII в. Каланкатуаци посочва, че християнството в Кавказ е въведено от св. апостол Фадей и неговия ученик епископ Елиша.

Християнин бил и българският кан Атила, който бил покръстен от св. Лупа. Вождът на българите - утигури Грод (Горд) също бил християнин. Той бил покръстен и награден богато от самия византийски император Юстиниян (527-565 г.)(18).

Всъщност така нареченото покръстване на българите при княз Борис I се явява петото поред. Това е много важно да се отбележи, защото този факт обяснява много неизследвани досега моменти от българската история.

Ранното покръстване на българите директно от апостолите обяснява защо тяхното християнство е православно, защото това е изначалното неопетнено и истинско Христово учение! От тук става ясно защо противниците на българския дух така яростно са се стремили да го унищожават през вековете - една тенденция, която продължава и в наши дни. Геноцидът и Холокостът срещу българите започва точно в този момент, в който те приемат изначалното християнство и душмани на българите стават именно апологетите на Антихриста, богоборците и носителите на тъмните сили. Колкото и това да се отрича, е повече от ясно, че в основата на българския Геноцид и Холокост стоят както материални, така и духовни причини. Тези духовни причини почиват на окултен (езотеричен) принцип и са свързани с религиозна нетърпимост спрямо българите, верска омраза и расистка по своята същност идеология, чужда на християнския морал, чийто изразители са били българите.

В повечето български учебници по история империята Стара Велика България не е посочена като държавна формация, а като някакъв случаен племенен съюз. Тази теза се поддържа главно от руски учени и такива с еврейско-хазарски произход като Павел Йосиф Шафарик*, Константин Иречек*, Геза Фехер*, както и от повечето български учени от тоталитарния период, като. акад. Димитър Ангелов, проф. Василка Тъпкова - Заимова*, акад. Васил Гюзелев, проф. Илчо Димитров, проф. Александър Фол*, проф. Андрей Пантев и други подобни манипулатори и фалшификатори на българската история.

Авторът Станислав Станилов (19) изтъква, че през последните години се е появила една тенденция за омаловажаване на държавата Стара Велика България за сметка на създалия се по-късно Хазарски каганат, под чийто удари тя се разпада. В това отношение той посочва с критични бележки трудовете на А. В. Комар, Светлана Плетньова, М. И. Артамонов и някой други. В заключение авторът сполучливо намеквайки за исторически фалшификат, казва: „...Никакви скъпи формули и издания обаче не могат да сътворят истина, която не съществува. Хазарската „мода" ще премине, както са преминавали всички подобни „моди", а за някои от нейните „рицари" ще остане само срамът!..." (19)
*Всички отбелязани със звездичка имена в книгата са на хора с еврейски произход.
7Гласувай:
3
01. kvg55 - bojo12345,
30.05.2018 16:55
Чак пък геноцид и холокост?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1884882
Постинги: 1394
Коментари: 2797
Гласове: 13657
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31