Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06 07:43 - Ново усещане
Автор: bojo12345 Категория: Други   
Прочетен: 85 Коментари: 0 Гласове:
3 
Хората приемат света такъв, какъвто е, и го считат за нормален и непроменяем. В светоусещането им всичко е разделено на две, бяло и черно, добро и зло. Злото те го приемат като нещо постоянно и не се борят с него, което все още не означава нищо, но проблемът е, че те не се борят и със злото у себе си, тоест отказват да се променят вътрешно. В най-тежкия случай бавно се променят, мисленето им остава същото. Казано им било в древността от древните мъдреци, но при други условия, че не трябва да променят света, а само себе си. Сега хората нито проме нят света, нито себе си, в резултат на неправилното възприятие на света.
Едно е нужно само – да се възприеме света по 
правилен начин и да се разбере причината за днешната ситуация. Когато човек има информация, той не може да греши, защото е създаден с разум от Бога. Разумът му дава точното решение на всеки един проблем. Но е нужна Информация, достоверна за света, а не такава каквато се дава от посредниците – контактьори и медиатори. Както и техните произведения, които субективно отразяват, крайно неправилно представят света в книги, филми, театрални постановки, телевизии и спектакли. Така чрез тези субективни отражатели се възпрепятства Истинското светоусещане. Нужна е минимална способност да се анализират ситуациите. Да се сравняват събитията, да се налагат отделни участъци от едно събитие върху друго и да се преценя, дали това е наистина отново повторение на старите погрешни ходове.
За да се промени мисленето на хората, е 
нужно да им се покаже как въобще се променя това мислене, а не просто да се говори, че самото мислене се променяло твърде бавно във вековете. Ако така ще се възпитава това човечество, то не само че няма да се промени въобще, ами и ще започне да инволюира, тоест да се връща назад, да слиза надолу буквално, вместо да прави еволюция.
Погрешен е начина по който се подхожда във 
възпитанието на децата, на схемите им на мислене. Те като схеми на мисловни установки, остават впоследствие същите, каквито са били първоначално зададени. Никой сякаш не си задава въпроса, защо има толкова зло около него. Защо е този боклук около самите хора, астрален и ментален, и даже физически. Хората не са приучени да си вземат поука от самите погрешки. Те без да са анализирали ситуацията на самото падане, продължават да вървят, и отново попадат в съответната ситуация, която ги довежда до ново поредно падане. Кой е имал интерес от подобно светоусещане освен тия, които искат да забавят еволюционния ход на човечеството.
Коя е причината за злото в днешната 
ситуация? Може би пасивността на хората, това че нищо не правят срещу развилняващото се или пълзящо зло! Може би, това че са поставени в ситуацията в която, не могат да не го вършат това зло! А може би и това, че не знаят, че от тяхното участие или съпричастност, зависи толкова много хода на това зло! Защо никой не търси причините за нещата, които стават около него.

Навсякъде се е  
разпростряла една неправилна форма на мислене. Приема се света за нормален и то при това  толкова неправилно се мисли, че той – света бил създаден като такъв от Създателя в днешния му вид. Абсурд! Създателят никога не е създавал днешния хаос тук на земята. А защо се е получило това днешното положение, Той - Създателят в това няма участие. Условията, които Той е първоначално задал, са били впоследствие изменени от грубата намеса на външни фактори, допуснати безспорно да се случат от Него. И в този смисъл, да се смята, че Господ бил създал всичко, което днес е така уродливо лумнало в днешния живот, и което изпълва с извратените си изрази пространството, това е голяма грешка.
Което не е от Бога, следва де се променя, и 
видоизменя в посока на корегиране и усъвършенстване. Ако една форма е биласъздадена съвършена, но в последст вие, са били видоизмененени условията на нейните съществувания, тя е почнала да се изражда и когато това не се е спирало и констатирало, а се е говорело, че всичко е от Бога, израждането е продължавало в пълна сила.
Така например, човечеството отказва да 
проумее, че ракията, пиенето, алкохола, спиртния фермент, пиршествата на масата, прекалените празнувания на плътта, войните,разврата и пр., всичко това не е от Бога. Нисшият астрал обаче, тъй като е възседнал днешния материален свят, е притурил всичките си действия на гърба на самия Създател и даже е и измислил нещо като„разговори с Бога”, в които, той-нисшият земен астрал утвърждава собственото си статукво и допринася за утвърждаването на днешната ситуация. И хората вярват ли, вярват! От контактьори с Бога, тоест с нисшият астрал, човечеството и до днес не може да излезе от ситуацията, в която е затънало. Някой очевидно има огромен интерес от тази ситуация. За да може човекът, да яде, да пие, да се весели и да празнува по този груб начин, да посещава църквата в лицемерие, и  така да продължава до безкрайност, затъването в греха на лъжа и лицемерие. Една от най-големите злини, това е недопускането на човека до правилното светоусещане, защото ако човекът има правилно светоусещане, той не би могъл да сгреши.
От светоусещането трябва да се започне. От 
корекцията на самите мисловни схеми. Да се сложи край на мисленето, че Господ го бил създал така света и следователно, добър или лош, той трябвало да се живее. Да се взематизпитите, това - да,! Но да се приема злото за даденост от Господа, това не е вярно! Господ не налага нито страданията, нито сълзите, нито войните, за това интерес има онази сила, която е била наречена някога от Спасителя като Княза на тоя свят. От него са и парите, от него са и лихвите, от него са и жаждата за печалба, алчността, свърхнатрупването и властта. Проблемът на хората днес е в самите им неправил ни мисловни схеми на възприятие на света. Духовните схеми са объркани, мисловните схеми са сгрешени. Трябва да се промени самия начин на мислене у човека.
Той трябва да поиска да анализира 
ситуацията, да се промени на този фон самия той и така да се изменят и условията в които той живее. Ако не се променят условията в които живее човечеството, в днешния му вид, при днешните зададени условия от Княза на тоя свят, това човечество неизбежно ще загине. То ще бъде в най-лошия случай видоизменено и то така, че зомбирано, то скоро няма да бъде, онова човечество, което е било изначално сътворено от Бога. Хората трябва да анализират ситуацията около себе си, да светоусещат света по нов правилен начин. И най-вече да поискат да изменят  неправилните условия в които са затънали. А сега обратно на това, хората се приучват да мислят позитивно, да не виждат отрицателното, да гледат само положително на света и явленията около тях. Като палеативно средство, понякога тази схема на действие дава временни резултати, но за съжаление в  случаите на раково заболяване, докато не се констатира самия рак в организма, той не би могъл да се лекува. Осъзнаването е алфата и омегата на справянето със ситуациите.
Осъзнаване на днешната ситуация, колко 
малко се иска днес от човеците. Да осъзнаят живота около себе си, и да поискат да се изменят условията, а това е възможно само ако им е казано, че този свят не е бил така създаден. Кога Господ е говорил, че хората трябва да възприемат света такъв какъвто е, напротив, Той е донесъл новото учение и им е показал на хората, как да се справят с житейските ситуации. Променяйки условията, а не седейки и покорно прививайки гръб. За съжаление от идването на Спасителя, човечеството в днешния му вид, нищо не е разбрало. Учението Му е било натикано в схемите на фарисеите и законниците, привърженици на стария порядък.

Самите 
законници никога не са искали да се променя статуквото. Защо да се променя света, като те самите така удобно са се разположили. Така и днес, същите тия сили възпрепятстват промяната. Те стигнаха дотам, че започнаха да измислят всякакви нови палеативни козметични средства, като наложеното от тях „позитивно мислене”, само и само да постигнат козметич ни промени, но в никакъв случай да няма ПРОМЯНА ИСТИНСКА НА САМИТЕ УСЛОВИЯ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА.. Когато човечеството поиска да измени света в който сега живее, и когато то узрее за промяната на днешната кочина в която е превърната земята от Княза на тоя свят, само тогава тази планета ще навлезе в условия на промени. В противен случай, човечеството ще затъвсе повече в зомбиране, и все повече щесе получава нов човешки прототип, нямаш нищо общо със Създателя. Хората са узрели за промените, които ще бъдат наложени от САМАТА ЗЕМЯ-МАЙКАТА ЗЕМЯ! Но тези промени могат да станат както отвън, чрез катаклизми, природни бедствия, опити да се въведе хомеостазис в днешната, изменена из основи среда на живота на планетата. Тези промени обаче могат да станат така и отвътре, да бъдат спомагани от самото осъзнаване на хората, които да съдействат за промяната на условията.
Няколко хиляди години в това днешното 
човечество е била допусната работата на една сила, наречена Княза на тоя свят, и този Княз е внимателно изплитал днешната мрежаот връзки, установки и схеми на мислене, които водят само до едно, затъване вабсолютна безпътица на днешната ситуация. Апотеоз на неговата работа е много ясно, че ще бъде и днешната глобализация, която има за цел максимално да сатанизира човеците. Да ги превърне в послушни роби, същества с променени човешки параметри, без сърдечна излъчвателна способност, или пък в найдобрия случай в копирани емоционални емитери. Но когато не идва от сърцето нещото, тогава се казва, че човекът е неестествен и изглежда като зомби. Цялото човечество днес върви с опънати платна към това зомбиране. Нещо повече, очаква се, да се направи поклон пред онзи, който иска да покаже досега направеното от самия него като единствен изход. Битката е само за едно. Да се отдели част от човечеството от изначалния му ход на сътворението. Едната част да остане при Създателя, а другата при другия, който извършва днешното сатанизиране.
Затуй и неосъзнаването на тоя глобален 
процес, и призивите и напъните да се обединяват хората, са крайно погрешни. Защото преди обединяването, ще има първо разделяне между двете основни Сили. Тази на Създателя и изначалната конструкция на човека, от едната страна, и другата сила, която е била допусната като противодействаща и която има свой план за бъдещето на човека. На фона на познанието за това, е абсолютно невежество, да се пее популярна песен, при това българска, и то от именит състав, като „Кълна се в дявола и в Бога!” Днешната глобализация е високо изпитание за душите на хората, защото когато не осъзнават характера на обединяването и глобализирането и не отчитат, че то самото се извършва само в материалната си плоскост, те приемат погрешно, че днес човечеството вървяло към обединяване,включително и духовно. И такива жертви падат безброй, когато се напъват да се обединяват и единяват, но за съжаление не в Духа, а в материалното, което ги е обвило и прегърнало в своите пръстени като хватка на питон. Така и днес глобализацията стяга своята хватка постепенно като говори с меден глас за бъдещото обединяване на човечеството. Но под флага на кого ще бъде то! На Христос и неговият Дух, на Спасителя ли или на другия – онзи, който бе наречен като Княз на света.
Мнозина ще бъдат излъгани, подлъгани, 
мнозина ще се излъжат и ще попаднат в мрежата, изплитана от хиляди години от изкусния велик майстор на лъжата. Кой е авторът на лъжата ли! И така, назовахме имената му – Княз на тоя свят - веднаж, царят на лъжата – втори път. И нека не казват после, че човечеството не било предупредено. То е предупреждавано не един път досега. Дали и цялостното духовно познание, интелект и духовност, днес участват в този процес? Не, разбира се, че не! Книгите и театрите, филмите и технологиите в огромната си част служат на Майстора на лъжата. Но, трябва да се добави и това, че между тях, все пак са останали форми, с които и днес ние сме длъжни да бием камбаната. Малко са книгите и филмите, които носят истината за днешната ситуация. Малко са носителите на истинското познание. Духовно днес е само онова, което спасява човека от лъжите на Майстора на лъжата. Анализ и ново светоусещане в бъдещите ситуации пред човечеството, това ще бъде противоотровата на цялостната лъжа в която плуваме и се давим днес като целокупно човечество.
Втората противоотрова, това са опитите да се 
извършва наслагване на импулсите на осъзнаване на тази ситуация. Тогава се получава колективна мисловна централа - колективен излъчвател на ситуацията, в която се намира човечеството, излъчвател на осъзнаването за реалното положение в което днес се намира човека. Сега това осъзнаване очевидно отсъства защото отгоре се вижда, че част от човечеството, седейки по ресторантите и кръчмите, всъщност доволно възприема своето положение. Когато хората колективно осъзнаят своето робство, те никога повече не биха подкрепяли със своята енергия Големия Брат – Биг Брадъра, една от проекциите на Царя на лъжата. Днес милиони люде инвестират работата на този Биг Брадър, който твори материалната глобализация. Вместо да дават своята енергия за развой на нови педагогически системи, изграждане на слънчеви селища и централи, които да правят техните дечица силни и здрави, те инвестират парите си в финансовите пирамиди на Биг Брадъра, държейки парите и спестяванията си в банките, така те участват в захранване на оръжейния бизнес, наркотрафика, проституцията и така……докато се осъзнае човечеството, и докато проумее кой е той този Биг Брадър и цар на лъжите. Осъзнаване на робската ситуация и отказ да се участва в начинанията на Царят на лъжите, това е глобалният изход от днешната ситуация. news.matrix@mail.bg   Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1943445
Постинги: 1424
Коментари: 2884
Гласове: 13925
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930