Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2018 08:00 - Българската църква - голям кеф!
Автор: bojo12345 Категория: Други   
Прочетен: 93 Коментари: 0 Гласове:
3 
Публикувано на 15.08.2018 / 17:54
СТАРТ НА ОБРАТНОТО БРОЕНЕ ДО НОВИЯ ТОЙ, НЕГОВОТО ИМЕ Е… 2019 ГОДИНА НА ГОЛЕМИТЕ СМЕНИ. БОЙКО ЗАВЪРШИ БОГОСЛОВИЕ И ДАНС Е ВЪВ ВЕЧНО УСПЕНИЕ. АВГУСТ 2019 НОВ ПАТРИАРХ!
НЕОФИТ И БОЙКО БОРИСОВАЛО! ЦАЦАРАТУРАТА… НЕНАСПАХТЕ ЛИ СЕ, ТА И ПРЕЗ БОГОРОДИЧНИ ПОСТИ?! НАЛИ ПО КОНСТИТУЦИЯ ЦЪРКВА И ДЪРЖАВА СА ОТДЕЛЕНИ, А ТЕ СА В МАФИОТСКА СВЪРЗАНОСТ?!
БОЙКО ЗАВЪРШИ БОГОСЛОВИЕ И ДАНС Е ВЪВ ВЕЧНО УСПЕНИЕ.

РАЗСЛЕДВАЩИТЕ, ОТПУСКАТА ВИ НЯМА ЛИ КРАЙ???

ЕКСКЛУЗИВНО: СТАРТ НА ОБРАТНОТО БРОЕНЕ ДО НОВИЯ ТОЙ, НЕГОВОТО ИМЕ Е . . . 2019 ГОДИНА НА ГОЛЕМИТЕ СМЕНИ. АВГУСТ 2019 НОВ ПАТРИАРХ!!! НЕ НА СКАНДАЛИТЕ, КОРУПЦИОННИТЕ СХЕМИ И ОПГ В ЦЪРКВАТА!!!

Пет години патриаршество на Патриарх Неофит. За това време отбрани представители на църковния клир и приближени миряни постигнаха сериозни резултати. Скандално известните от медиите ресторант до столичния храм „Преображение Христово“ в кв. Лозенец и бар (в медиите гИнкиното) в центъра на София, пл. Св. Неделя до църквите Св. Марина, Св. Петка, св. Климент Охридски – срещу катедралата Св. Неделя, работят на пълен оборот в църковни имоти и до вратите на храмовете.

В нарушение устава на БПЦ и канона на светото православие. Нито Патриарха, нито Синода не прекратиха тези безобразия, а с мълчанието си ги утвърдиха. Същото направиха и по отношение скандалния договор за най-ценните имоти на Софийска митрополия в центъра на София отдадени за 50 г. на ИНЕРКОМ (гИнкината фирма). Така сами се разкриха, повториха и утвърдиха, като неспазващи Устава и Канона на Църквата. Посочените „изпълнения“ не са единствени.

Според запознати, потвърдено от справки в Търговския регистър, Църногорският /Гигински/ Манастир „Св. Св. Безсребреници и чудотворци Козма и Дамян“ област Перник, община Брезник, с.Гигинци е едно от първите поделения на Софийска митрополия снабдено с обръч приближени фирми, партньори, съратници по дейности свързани с манастирски имоти, средства и права. Манастира има земеделско, животновъдно и горско стопанство, регистриран земеделски производител е и е бенефициент на субсидии по ПРСР за периодите 2007-2013 и 2014-2020 г.

Игумен на Църногоскя манастир е право-правящият дядо архимандрит Никанор (в мире Христо Христов Мишков, роден 75г.), негов най-близък съратник, от години, е свещеник Константин Стойчев Стойчев (род.79г.). От. Константин обгрижва села и манастири също в област Перник. Помощник в църковноплезната дейност на от. Константин е съпругата му Малтена Стойчева. На адреса на семейство Стойчеви в София, ж.к. Горна Баня ул. „Ореховски дол“ №2, по справка от Търговския регистър са регистрирани две фирми с красноречиви имена, едната:

„Манастирски стоки“ ЕООД, ЕИК202697759 с капитал от 100 лв. и управител Петър Петров Рангелов (род.99г.). Едноличен собственик на капитала е РОСЕН ДАНИЕЛОВ НИКОЛОВ (род.97г.) с адрес в София, ул. Родопски извор №56А, ет.5 ап.13. Случайно на същия адрес живее и ДАНИЕЛ ПАВЛОВ НИКОЛОВ (род.75г.) който е ФИНАНСОВ РЕВИЗОР на Софийска митрополия и Шеф на Ефория Зограф към Министерство на Външните работи. Ефорията се грижи и за имотите на Славянобългарския манастир „Св. Вмчк. Георги Зограф“ Св. Гора, Атон. Интересно. Някой може да си помисли, че Даниел и Росен (Николови) са баща и син.

Другата фирма е „Манастирска Бакалия“ ЕООД, ЕИК202968930 с капитал 50 лв. и едноличен собственик на капитала, съпругата на от. Константин, Малтена Атанасова Стойчева.

Отделно Росен Даниелов Николов е Управител и на „Монастирско горско стопанство“ ООД, ЕИК203349728 със седалище в област Перник, община Брезник, с.Гигинци (Църногорския манастир!?). Съдружници във фирмата са: Църногорския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ ЕИК113547981 с 99 лв. и „Монастирско Земеделско Стопанство“ ЕООД ЕИК202508686 с 1 лв. ООД-то е с капитал:100 лв. Още едно място където активи на Църногорския манастир и църквата се управляват от Росен Николов и се ревизират от Даниел Николов.

Тук особено важен е съдружника макар и с 1 лв., а именно фирмата „Монастирско Земеделско Стопанство“ ЕООД, ЕИК 202508686 със седалище пак област Перник, община Брезник, с.Гигинци. (Пак Църногорския манастир!?). Фирмата е с капитал 2 лв. Управител и едноличен собственик е Петър Петров Рангелов (род.99г.) Запознати твърдят, че тази фирма е свързана с имоти на манастира и е особено важна за дейности и проекти по ПРСР.

Най-важна, обаче в оперативен порядък е фирмата „Монастира“ ЕООД, ЕИК202881774 със седалище област Перник, гр. Перник, ж.к. Бела вода, Хан Персиан №2 с Управител и едноличен собственик Иво Михайлов Златков (род.64г.). ЕООД-то е капитал: 2 лв. Според запознати фирмата продава църковни стоки, сувенири, икони, църковна утвар дори църковно оборудване и обзавеждане и има основен магазин до женския пазар в София. Фирмата продава почти във всички БГ митрополии и в съседни нам страни. Известно е, че чрез фирмата и дейността се поддържат добри контакти със Силистренска, разбира се с Русенска и със Западно- и Средноевропейска митрополии. Работи се за разширяване обхвата и влиянието. Разработват се специални програми за индивидуални клиенти. Подсигуряват се постоянно свежи постъпления.

Посочените фирми имат различни по активност отношения с манастира. Безпрецедентно, обаче е смесвенето на църковно и частно.

Днес Църногорския манастир е собственик и на банков кредит от КТБ в размер при усвояването му от 395 000 лв. Кредита е получен за изпълнение проект по мярка 322 на ПРСР 2007-2013 г. за възстановяване на манастира. Въпреки изпълнението на проекта и получената от ДФЗ субсидия в същия размер, кредита не е върнат, а субсидията липсва. Кредита все още не е погасен и съответно е набъбнал със законните лихви до сега. Субсидията също все още липсва и не е ясно къде е под зоркия поглед на финансовия ревизор. История с отворен край.

Не са пропуснати възможности за работа и с граждански сдружения, като тук се забелязва известно изоставане от работата с фирми.

Първото сдружение е Сдружение „Св. Св. Козма и Дамян“ регистрирано 2008 г. за възстановяването на Църногорския манастир. Сдружението е учредено за работа в ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА! Сдружението възстановява манастира. Тук дядо Никанор (тогава не е дядо) е в началото на кариерното си развитие и е само служител трупащ опит, контакти, известност, ресурс.

Следващото е „Сдружение Свети Панталеймон“, БУЛСТАТ176762762, от 2014 г. Тук вече е поправена грешката от първото сдружение и вместо в обществена полза това е за ЧАСТНА ПОЛЗА! В управителния съвет на Сдружението са събрани дядо Никанор, от. Константин и Малтена Стойчеви, има разбира се и др. лица. Сдружението, според някои от записаните си дейности, може да извършва издателска дейност, да организира семинари и обучения, детски лагери, поклоннически пътувания и православни богослужения, да подпомага финансово строителството и възстановяването на православни храмове и манастири, да кандидатства по програми на ЕС, да поддържа връзки със сродни православни организации в България и чужбина, да участва в работата на национални и международни православни форуми. Сдружението финансира строежа на ИСИХАСТИРИОТО СВ. ПАНТАЛЕЙМОН (манастир) в с. Смиров дол, област Перник.

Третото сдружение е от 2018 г. и е Сдружение „Рождество на Св. Йоан Предтеча“ за изграждане на манастир край село Брегаре, община Долна Митрополия. Там Църногорския манастир е започнал изграждане на параклис посветен на Рождеството на Св. Йоан Предтеча и метох на Църногорския манастир. Съобщават, че в сдружението се е включил и министърът на земеделието Румен Порожанов, който е и член на управителния съвет. Община Долна Митрополия е разпространила молба за набиране на средства подписана от Игумена на Църногорския манастир дядо Никанор и монах Захарий брат на Църногорския манастир и населник на Обителта „Св. Йоан Предтеча“ в село Брегаре.

Правоправещия дядо Никанор работи. Заедно с отец Константин, съпруга и приятели помагат за възстановяването на много храмове в област Перник и не само. Думата на дядо Никанор се чува в Софийския епархийски съвет, в София, Силистра, Русе, Западна и Средна Европа, сега вече и в Плевен. Перфектно. Сложна схема.

Усещане и въпросителни. Възможно ли е?
Създава се усещане, че основа на това са убедени клирици на БПЦ и трайно присъединили се към тях, съпричастни към делото църковни служители заедно обединени в Организирана Провоправеща Група – ОПГ.

Възможно ли е, обаче, схемата да служи за привличане и отклоняване на средства. Дълъг е пътя от приходи в Обществена полза до печалби в Частна полза.

Реализират се милиони! Повече дори и от бюджета на някои от малките митрополии в БПЦ (примерно Ловешка).

Всички се питат възможна ли е ОПГ в Софийска митрополия? Възможна ли е без протекция от най-високо?

Или, може би, това е покритото оръжие на НС (Негово Светейшество) за действие във вътрешно-църковен план за осуетяване отстраняването Му през 2019 г. Най-късно до Август 2019 г. Имало договорка За 2019 г.? В безвъзвратно изминало старо време. Действа ли НС, чрез ОПГ в Силистра, Русе, Западна и Средна Европа, дори вече в Плевен. А всички знаят, че падне ли Плевен, всичко е спечелено. Тогава да видят в Стамбул, тия от Ямбол и някои покрай Марица.

Пак според запознати, паралелно на тези маньоври в Софийска митрополия тече бързо прeхвърляне, даване, пре-преотдаване на имоти и права и активи към частни фирми. Заделят.

За резервен план (ОПГ): при сериозен проблем се отива при Триадицкия митрополит Фотий – Глава на Българската Православна Старостилна Църква, при македонците, сърбите, гърците, руснаците, старообрядците, изобщо някъде или се прави като архимандрит Касиан от Копиловския манастир или направо нещо най-ново, най-истинно и правоправо. Има база, два манастира. Строи се нов. Има заделени средства. Говори се за милиони. Говори се, че се привлича и епископ.

Целта е чрез разделение (нов разкол?) въпроса за свалянето на НС да отпадне, да се спасява Църквата, НС да се запази и остане. Всички знаят, че синодалите за нищо не стават и нищо няма да направят.

В днешно време практиките напред-назад от една църква в друга не водят до никакви санкции. От никой. Особено в сегашната напрегната междуцърковна обстановка. Или всичко е плод на естествени възможности, дългогодишни усилия, ценасочен труд и непрестанни грижи на НС и т.нар. синодални старци. И ако е така, тогава какво да му се променя, то винаги ще е едно и също. Вместо промяна е необходима замяна! С достойни!

От медийната среда и битието.

През 2005 г. от. Никанор казва за Standart News 05.06.2005 /

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2005-06-05&article=9091

„Две години съм се грижил за парите на хората. Дойде време да направя това и за душите им“.

През 2017 г. дядо архимандрит Никанор казва за ПИК: „ЕКСКЛУЗИВНО! Отец Никанор със смразяващ коментар пред ПИК: Краят на света приближава. Не ИД ще ни унищожи, най-големият враг на православието е самото православие. 01.01.2017 ЧАС ПИК / Интервю на Албена БОРИСОВА

- Много наблюдатели предупреждават, че европейската цивилизация е пред унищожение заради новото преселение на народите от Близкия Изток и атентатите в континента. Съгласен ли сте с една такава прогноза?

- Най-големият враг на християнството и по-точно на православието е самото православие. Къде ни е молитвата, къде ни е държавата, къде са ни децата, които да ходят на църквата и да се възпитават в християнски ценности?! . . .

- Вие, свещениците, имате вина за това състояние. Младите хора не знаят как се влиза в църква, как трябва да се кръстят и какво въобще да правят в храма…

- Това е обща работа. Аз приемам критика. На такава държава, такава църква.

- Защо не ходите като апостоли сред народа да го просвещавате? Той няма как сам да влезе в църквата, след като не я познава?

- Къде е този народ, който ще ни държи сметка?!“ . . .

От Св. Синод 2018 г.

В отговор до Комисията по досиетата от юни 2018 г., подписан от Негово Светейшество патриарх Неофит, Св. Синод отказва да предостави нужната информация с обяснението, че не разполага с нея.

В писмото на Св. Синод се казва: „Вътрешните взаимоотношения между членовете на Едната, Света, Вселенска и Апостолска Православна Църква и особено между нейните членове – клирици, и нейните членове – миряни, не са от административно-правен, а от морален характер. Тези връзки са изградени и съществуват на базата на споделената обща вяра, произтичащата от нея ценностна система и на основата на взаимното доверие .“!

От живия живот. Православен канон: „Смъртен грях е, когато някои, като съгрешават, не се поправят. Но по-лошо от това е, когато безсрамно въстават срещу благочестието и истината, като предпочитат мамона пред покоряването на Бога и не изпълняват Неговите устави и правила. У такива няма Господа Бога . . .“

Симеон БалканскиТагове:   милиони,   миряни,   фирми,   БПЦ,   никанор,   Гинка,


Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 1368397
Постинги: 1083
Коментари: 1985
Гласове: 10856
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Блогрол